вторник, 29 януари 2013 г.

Това не са макарони ...




Отдавна гледам аз макарони тук, макарони там ... чудя им се, всеки вика трудни са, засукани и ... аз реших да предотвратя провала и лекичко се застраховах :)




А и ми е трудно да спазвам много дълги и сложни инструкции, да не говорим да планирам ден, два по рано какво ще правя и приготвям, реших да се пробввам с едни бадемови бисквитки :)) Голямата щерка снощи ги гледа на една снимка ... онези истинските макарони и вика " мамо искам такива да ми направиш " ...





И така приготвих два белтъка, които разбих на сняг с 1 чаена чаша пудра захар. В друга купишка пресях 110 гр. бадемово брашно с 2 с.л. какао. Прибавих ги постепенно към белтъка като хубаво ги разбърках. Накрая получих пухкава какаова смес, която с лъжичка разпределих ( нямам си още пош тук ) на относително равно топчици върху хартия за печене и пъхнах във фурната. Пекох на предварително загрята фурна на 150 градуса ( фурната ми е силна) за около 15 мин.



Извадих ги и оставих леко да истинат. Лесно се отделиха от хартията! След това ги слепих две по две с малинов мармалад и станаха превъзходни, леки, пухкави и вкусни :)





- Posted using BlogPress from my iPad


35 коментара:

  1. Еви, не се й съмнявам, че са вкусни! Изглеждат божествено!
    Топла прегрърка и пожелания за прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани , много си мила благодаря ти! Много прегръдки и за теб и да знаеш винаги ме караш да се усмихвам :)

      Изтриване
  2. Абе, направо са си макарони:) Какво ни будалосваш сега, че не били:) Супер звучат!

    ОтговорИзтриване
  3. Все се каня да те питам - всичките тези прекрасни чинии, чаши и бла бла от там ли си ги купихте или ги помъкна от БГ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Е не, оставаше и чиниите да си помъкна, е взех си нещо любимо, но нямаше как и оставих почти всичко! Тук има жестоки неща, ставам разногледа и често от много чудене си излизам с празни ръце, а и някой хора в къщи и без това все мърморят :)) Тук има любимия бътлърс и още куп други такива изкушения женски :)
      Благодаря ти Руми, те наистина на вкус са си макарони, но на вид не съвсем :)

      Изтриване
    2. Така - така! Отбелязвай ги тези магазини на някаква карта моля те. Аз по някое време ще трябва да се домъкна до Прага и много ще разчитам на теб да ми покажеш местата от където да си напълня куфара. Редовно събирам очите на персонала по летищата с подобни изврашения, така че сега не мисля да правя изключение:)

      Изтриване
    3. :))) ОК нямаш грижи, там ми е стихията, макар че гледайки твоите колекции, аз съм мнооооооого назад :)

      Изтриване
  4. А кус-кус ли е? ;)) Станали са ти макароните и то без да са престояли белтъците, с което развенча и още един мит :)) Много добре изглеждат цветово, предполагам и вкусово са на ниво.
    Снимките... ти си знаеш :)
    Разгледах и разходките из зимна Прага - е, не е като зимния Париж - 100 пъти по-хубаво е. Знаеш къде да се преселиш ти, знаеш :)
    Прегръдки топли от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аха именно това имах предвид, все се чудя ... престояли белтъци и прочие, ами аз за два дена чакане, накрая пак ще ги изхвърля :)) Инче благодаря ти! Да красива е Прага ама нали знаеш като не си на екскурзия, а се бориш с ежедневните, злободневните глупости и леко ги подминаваш красотите :)
      Прегръдки Ин и усмивки от мен!

      Изтриване
  5. Повече от макарони са, Евчик!
    Чудесен цвят си ги докарала :)
    Снимките са си трепач!
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, мерси мила, то цветът им трябваше да е по кафеникав, но и така са вкусни :)
      Благодаря за снимките и гуш!

      Изтриване
  6. Ай, за бътлърса завиждам :)
    Страхотни са, Ива :) и по смисъла са си чисти макарони, че даже и си приличат :)
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хи хи Зори благодаря, радвам се че ви допаднаха моите бадемови бисквитки :))
      Топла прегръдка и за теб!

      Изтриване
  7. И аз мисля,че няма нужда от застраховане,чисти макарони са си!Изглеждат идеално, а и щом са били вкусни! Поздрави,Ева!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Танче, да вкусни бяха много и злоупотребих с тях :)) сърдечни поздрави :)

      Изтриване
  8. Че какво им е на вида- супер са си!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  9. Кой го е еня за вида,вкуса е важен,а според мен и двете категории са удовлетворени,а най-много основната-малките госпожици,нали?
    Трябва да призная,че нищо не бе в състояние да ме мобилизира да направя макарони,но ти така лежерно ги представи,че точно по твоята рецепта ще оползотворя едно бадемово брашно за едни уж макарони :)) ,хехе.
    И пак имаш Бътлърс под ръка-блазе ти!
    Прегръдка от мен,Евчик!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах да точно това ми бе идеята, дори тези които като мен им се стряскат да ги пробват, гаранция резултата е фантастичен!
      Роска помня аз и ти като мен беше фен на този магазин, само дето тук е по бедничък от този, който беше у нас, но пък го има :))
      Освен да пращам колети от бътлърс :)))
      Прегръдки Роси :)

      Изтриване
  10. Кое не му е макаронестото и аз се чудя.
    Ев, също като теб, осенява ме на няколко пъти идеята да направя и аз и като започнем с отлежалите белтъци, а после включим и кантарчето, дето у дома липсва, ентусиазмът ми се изпарява мигновено;)
    Ти направо ме убеди да опитам.
    И този цвят, а и онзи на чинийките и чашките-страхотия;)
    Благодаря ти, че ми улесни живота;)Прегръдки от нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте подхващай ги супер лесно и бързо ги направих :) Благодаря ти, много се радвам че ти харесва всичко!
      Гуш и прекрасна сряда :)

      Изтриване
  11. Ха имам едни 6 белтъка от неделя. Дали да пробвам.. толкова лесно за изпълнение звучат твоите! И са толкова красиви!

    Това с престояването май има файда от него, защото някакви протеини се били отделяли, но докато не се пробва знае ли човек.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лучия направо ги почвай, няма да съжаляваш, а за белтъците да, сигурно има смисъл във всяко нещо, но за такива като мен дето все са нетърпеливи и много хаотични е подходящ един такъв вариант :))

      Изтриване
  12. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гоголина ако не ми се бяха получили нямаше да имам смелостта да ги покажа, а не ги кръстих макарони, защото не съм спазила правилно рецептата и видът им е по различен :))
      Но наистина вкусът им е чуден и не им се чуди много на тези мързеливи бисквитки :)
      Хубав и усмихнат ден :)

      Изтриване
    2. Ева, чудесни са !
      Толкова лeжерна рецепта за макарони , че и тези като мен където са се стреснали от грамажи и подробности можеш да убедиш да включим фурните и да грабнем миксера:)Браво за смелоста да разбиеш макаронения мит!

      Изтриване
    3. Какво направих?изтрих си коментара без да искам:)))за което се извинявам Ева!
      Бисквитките ти са чудесни да знаеш:)Малки сладки целувчени бисквитки :)Щях да те питам чашката с която мери колко мл. е но на своя отговорност мерих с чаша 250 мл. захарта и пак се получи.На мен много ми допада да си меря с чашки и лъжички и на око:)))
      Само до снимки не стигнах, обаче ще има повторение:))
      Хубава вечер от мен и благодаря че ме мотивира!

      Изтриване
  13. Невероятни са станали! Аз още не съм им се престрашила:)

    ОтговорИзтриване
  14. Много симпатични бисквитки, Ева! Макарони или не, изглеждат примамливо прекрасно! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви! Вече се сдобих и със шприц така, че следващия път ще бъдат истински макароните :))

    ОтговорИзтриване
  16. Как не са макарони, първо на снимката си личи, какви полички имат, после и рецептата е такава, нещо ни будалкаш май:) Само по една ще си вземем:):):). Всякакви форми на макарони съм виждала, не е задължително да са перфектен кръг. Аз имам даже и едни начупени:):):)

    ОтговорИзтриване
  17. Това са си макарони според мен и то доста красиви. Много хубава импровизация :-)

    ОтговорИзтриване
  18. Мда, и на мен ми приличат баш на макарони с полички:)
    Много вкусно изглеждат:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...