събота, 19 март 2011 г.

Бонбони "Рафаело" и още нещо...

Истината, е че неотдавна гледах в някакво предаване,  рецепта за бонбони "Рафаело" и след това се разрових и открих, че има още един куп разновидности на домашни бонбони с кокос и ядки :)  Най -много ме съблазни идеята за направата им, заради това, че са много красиви за снимане :) И ето и повода не закъсня, рожденния ден на баща ми ...  та сега ще ви представя рецептата, по която аз направих "Рафаело" ...



Необходими продукти:
  1. 100 гр. краве масло
  2.  200 гр. маскарпоне
  3. 150-200 гр. коосови стърготини
  4. 50 мл. кондензирано мляко
  5. 100 гр. пудра захар
  6. 2 с.л. бейлис
  7. 100 гр. сурови лешници

 В по голям и дълбок съд се поставят захарта и половината от кокосовите стърготини. Оставяте маслото извън хладилник до омекването му, така, че да можете да го омесите със сместа от захар и кокос. След това прибавяте маскарпонето и отново ги смесвате добре. Следва кондензираното мляко и бейлиса. Ще получите доста гъста каша. Ако прецените, че не е достатъчно гъсто прибавете, още малко стърготини и сложете сместа в хладилник за поне час. След като я извадите с лъжичка вадите от сместа, оформяте топче, поставяте лешника и овалвате в останалия кокос. ! Хубаво е да имате под ръка меко масло за да мажете пръстите си, и да не ви лепка много тестото!


Тъй като в нашата фамилия има и такива, които не са любители на кокоса, но на шоколада всички сме фенове, прикотвих и един превъзходен браунис по рецептата на Даенерис от Coffee break ! Единствената разлика, е че вместо орехи аз поставих вътре лешници!


Хубава неделя пожелавам на всички :)

5 коментара:

  1. Хубави снимки!И е много вкусно!Поздрави, Ева!

    ОтговорИзтриване
  2. Да ви е здрав рожденика! Снимките са страхотни и мноооого изкушаващи :-) Прекрасна неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета, много се радвам, че ви харесват :) Прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. К'ой :))) туй нещо, бре :)) И бонбонките и десертчето са бомбастични!!!
    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...