четвъртък, 23 май 2013 г.

Виена

Много обичам Виена и макар да съм я посещавала многократно, няма как да не се зарадвам на евсяка нова възможност за разходка там :) След като разбрахме, че баба и дядо ще наминат за уикенда на път от едно място към друго, ние нямаше как да не направим скорострелно планове за кратко бягство :) След леко колебание дали да хванем към Мюнхен за концерта на Бон Джови или да се поразходим безцелно и да релаксираме някъде по наблизо, пътя ни отведе в любимата Виена. И така някъде в ранния съботен следобед вече бяхме на път ...

Слънце, топлина ... красиви зелени полета, живописни пътчета, езерца ... тук там наднича някой замък и хоп ... ето я и Виена ...

След кратко лутане ( много ни е стара навигацията ), открихме и хотела си :) Хвърлихме багажа и се запътихме към центъра за вечерна разходка в търсене на приятно ресторантче ... бях забравила, колко вкусно е да хапнеш виенски шницел във Виена :)

След това се отправихме към операта и естествено сладкарницата, където сме яли най - вкусната торта "Сахер" ... и се наследихме на красивите сгради окъпани във вечерни светлини ...

На другата сутрин ... се събудих доста късно ... обзе ме странно усещане, нямаше кой да крещи, мрънка и да ме дърпа от леглото, заради нещо " жизненоважно " ... като неговата закуска например ...

... насладихме се на гледката към безкрайна шир над река Дунав ... в компанията на кроасанче, кафе и фреш и подхванахме плановете за деня ... те не включваха друго освен безцелна разходка из града ... и малко снимки разбира се ...

 

... и тук както в Прага всички хора спортуват, особено в неделя ... едни правят йога, други тичат, трети с колелета, ролери, млади, стари, деца ... дори бебетата :))

... ей така докато се усетим и денят се търкулна ... а ние отново бяхме на път за Прага ... беше едно наистина незабравимо преживяване, някак необикновено обикновено и изпълнено с наслада и усещане за спокойствие ... има и такива моменти :)

 

 

Даже немога да повярвам, че в момента тук в Прага отново е почти зима, студ, дъжд, ветрове и мрачно време ...

 

14 коментара:

  1. Сякаш времето в Прага ти напомня, че се връщаш в реалността, Иве...
    Страхотни снимки, благодаря, че ни разходи заедно с вас.
    Приятна вечер! =)

    ОтговорИзтриване
  2. Еви, невероятна разходка сте си направила!
    А и ние покрай вас!
    Красиво място, релакс, вкусотийки...какво му трябва на човек!
    Прегръдка и много слънце в душата ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Красота, спокойствие и много емоции успях да попия с всяка твоя дума, с всеки твой кадър! Невероятни снимки, Иве! Виена е прекрасен град, който се надявам да посетя (била съм само на летището). :))
    Благодаря ти за тази виенска приказка! Силни прегръдки и много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ей за нещо такова си мечтая и аз;)Само дето баба и дядо отдалеч заобикалят нашата лудница и няма измъкване;)
    Много красиво, Ев, завиждам ти благородно и не чак толкова благородно;)))
    Страхотна програмка сте си спретнали.
    Прегръдки на хладна Прага- то не че и тук е кой знае каква жега;)

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошни снимки, разходиха ме с вас:)Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  6. Е, май е трябвало да пусна един фиш :))
    Виена няма да я коментирам, щото съм в абсолютно друга равнина (на нехаресване), но ми стана забавно и почти си ви представих как се лутате с или без "Невенка" :))

    Честит 24 май, Евчик :)

    ОтговорИзтриване
  7. Супер снимки и увлекателен разказ! Затвърждаваш желанието ми да посетя Виена, та като организирам нещата ще те ползвам за гид-съветник ;)

    ОтговорИзтриване
  8. Виена е сред мечтаните ми дестинации, откакто гледах "Преди изгрева" :). Благодаря за чудесната разходка и хубавите снимки :)
    Поздрави и приятен уикенд, Ева!

    ОтговорИзтриване
  9. Много красив град и планувам в скоро време да се завърна, Еви, страхотни снимки :)

    ОтговорИзтриване
  10. Какво спокойствие лъха от снимките ти! Знам, че представянето на едно място много зависи от настроението на фотографа, но тук усетих наистина онази атмосфера, която почуствах в Грац. Красива е Виена, много красива и винаги има какво още да се види, но това което ме впечатлява е спокойствието и сигурността. Нещо което много ми липсва в България. Благодаря ти за тази публикация!

    ОтговорИзтриване
  11. разкошни снимки, Иве!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Еви, страхотни снимки и чудесна разходка.В очакване бях да видя спортуващо бебе! :)))

    ОтговорИзтриване
  13. Кой каквото ще да ми говори Виена си е Виена и никога няма да ми омръзне да й се любувам!Благодаря ти за тази прекрасна разходка,Еви!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...