четвъртък, 23 май 2013 г.

Виена

Много обичам Виена и макар да съм я посещавала многократно, няма как да не се зарадвам на евсяка нова възможност за разходка там :) След като разбрахме, че баба и дядо ще наминат за уикенда на път от едно място към друго, ние нямаше как да не направим скорострелно планове за кратко бягство :) След леко колебание дали да хванем към Мюнхен за концерта на Бон Джови или да се поразходим безцелно и да релаксираме някъде по наблизо, пътя ни отведе в любимата Виена. И така някъде в ранния съботен следобед вече бяхме на път ...

Слънце, топлина ... красиви зелени полета, живописни пътчета, езерца ... тук там наднича някой замък и хоп ... ето я и Виена ...

След кратко лутане ( много ни е стара навигацията ), открихме и хотела си :) Хвърлихме багажа и се запътихме към центъра за вечерна разходка в търсене на приятно ресторантче ... бях забравила, колко вкусно е да хапнеш виенски шницел във Виена :)

След това се отправихме към операта и естествено сладкарницата, където сме яли най - вкусната торта "Сахер" ... и се наследихме на красивите сгради окъпани във вечерни светлини ...

На другата сутрин ... се събудих доста късно ... обзе ме странно усещане, нямаше кой да крещи, мрънка и да ме дърпа от леглото, заради нещо " жизненоважно " ... като неговата закуска например ...

... насладихме се на гледката към безкрайна шир над река Дунав ... в компанията на кроасанче, кафе и фреш и подхванахме плановете за деня ... те не включваха друго освен безцелна разходка из града ... и малко снимки разбира се ...

 

... и тук както в Прага всички хора спортуват, особено в неделя ... едни правят йога, други тичат, трети с колелета, ролери, млади, стари, деца ... дори бебетата :))

... ей така докато се усетим и денят се търкулна ... а ние отново бяхме на път за Прага ... беше едно наистина незабравимо преживяване, някак необикновено обикновено и изпълнено с наслада и усещане за спокойствие ... има и такива моменти :)

 

 

Даже немога да повярвам, че в момента тук в Прага отново е почти зима, студ, дъжд, ветрове и мрачно време ...

 

14 коментара:

 1. Сякаш времето в Прага ти напомня, че се връщаш в реалността, Иве...
  Страхотни снимки, благодаря, че ни разходи заедно с вас.
  Приятна вечер! =)

  ОтговорИзтриване
 2. Еви, невероятна разходка сте си направила!
  А и ние покрай вас!
  Красиво място, релакс, вкусотийки...какво му трябва на човек!
  Прегръдка и много слънце в душата ти!

  ОтговорИзтриване
 3. Красота, спокойствие и много емоции успях да попия с всяка твоя дума, с всеки твой кадър! Невероятни снимки, Иве! Виена е прекрасен град, който се надявам да посетя (била съм само на летището). :))
  Благодаря ти за тази виенска приказка! Силни прегръдки и много усмивки! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Ей за нещо такова си мечтая и аз;)Само дето баба и дядо отдалеч заобикалят нашата лудница и няма измъкване;)
  Много красиво, Ев, завиждам ти благородно и не чак толкова благородно;)))
  Страхотна програмка сте си спретнали.
  Прегръдки на хладна Прага- то не че и тук е кой знае каква жега;)

  ОтговорИзтриване
 5. Разкошни снимки, разходиха ме с вас:)Честит празник!

  ОтговорИзтриване
 6. Е, май е трябвало да пусна един фиш :))
  Виена няма да я коментирам, щото съм в абсолютно друга равнина (на нехаресване), но ми стана забавно и почти си ви представих как се лутате с или без "Невенка" :))

  Честит 24 май, Евчик :)

  ОтговорИзтриване
 7. Супер снимки и увлекателен разказ! Затвърждаваш желанието ми да посетя Виена, та като организирам нещата ще те ползвам за гид-съветник ;)

  ОтговорИзтриване
 8. Виена е сред мечтаните ми дестинации, откакто гледах "Преди изгрева" :). Благодаря за чудесната разходка и хубавите снимки :)
  Поздрави и приятен уикенд, Ева!

  ОтговорИзтриване
 9. Много красив град и планувам в скоро време да се завърна, Еви, страхотни снимки :)

  ОтговорИзтриване
 10. Какво спокойствие лъха от снимките ти! Знам, че представянето на едно място много зависи от настроението на фотографа, но тук усетих наистина онази атмосфера, която почуствах в Грац. Красива е Виена, много красива и винаги има какво още да се види, но това което ме впечатлява е спокойствието и сигурността. Нещо което много ми липсва в България. Благодаря ти за тази публикация!

  ОтговорИзтриване
 11. разкошни снимки, Иве!!!

  ОтговорИзтриване
 12. Еви, страхотни снимки и чудесна разходка.В очакване бях да видя спортуващо бебе! :)))

  ОтговорИзтриване
 13. Кой каквото ще да ми говори Виена си е Виена и никога няма да ми омръзне да й се любувам!Благодаря ти за тази прекрасна разходка,Еви!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...