понеделник, 30 януари 2012 г.

Салата с Прошуто и още нещо :)

Имали ли сте моменти, в които сякъш живота ви лети на бърз каданс, а вие сте отстрани и гледате и се чудите как да уловите всеки миг, да не изпуснете нещо ценно или пък важно, да си свършите работата и да не ви вземат за луда или просто супер несериозна, защото сте забравили нещо, а то е само едно от онези десетки ... и така ... добезкрай ...
На моменти имам чувството, че всеки миг ще ме връхлети вълна ... и няма да мога да си поема въздух ... е не е чак толкова зле, всъщност освен грижи има и много хубави неща, които ни се случват или по- скоро ние ги правим да се случват ...
Както и да е ... след един много динамичен, щур и изтощителен, но разтоварващ уикенд извън града, равносметката е ... едно болно дете, но пък се научи да кара ски ... друго, което спря да кашля ... може би за ден два, много пране натрупано през седмицата, къща чакаща малко внимание ... и още работа ... и недостиг ... на време разбира се ... :)
И все пак в едни от най- трудните и натоварени моменти в живота ни, се случват много важни и значими дребни нещица, които ни правят много, ама много щастливи :)
Хайде спирам да дрънкам ... врели ни кипели :))
Сега ще ви представя още една много вкусна салатка ...


Продукти:
Салата "Радичио" или т.н. червена цикория
Рукола
Прошуто
Пармезан
Зехтин
Балсамов оцет


Приготвяте салатата, след като добре измитите листа от цикорията ги накъсате в чиния (за една порция от салатата са достатъчни 4-5 листа), прибавите руколата (количеството е по ваш избор). Овкусявате със зехтин и балсамов оцет, сол (по желание). Отгоре поставяте тънко нарязано прошуто и поръсвате с настърган пармезан. 


Да ви е сладко :)


И тъй като навън е смразяващ студ, а когато си в планината тези температури са някак по - поносими ... ще ви пусна някоя красива гледка ...


Нищо сполучливо май не успях да заснема, но пък се нарадвах на приказната красота и огромния сняг, който не бях виждала много отдавна:)


Хубава седмица ви пожелавам :)

19 коментара:

  1. Ев,
    значи вас не ви плаши студа или ще ми кажеш за температурната инверсия в планината;)
    Салатката е страшно добра, но ще си я запазя за по-топлите дни- сега съм на вълна да запазим топлината в себе си;)
    Браво на малката скиорка и на още по-малката вече некашляща къдравелка;-)
    А снимките са страшно хубави-особено онази, която ми прави студено- много е истинка;)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охх Мъхче на мен вече така ми писна от това все да пазя децата, а то пак все нещо не е наред, че въпреки зверския студ и това, че Софи знаех, че е на косъм и ще я разболеем я пуснахме с татко и да кара и това си е, поне и тя остана доволна от себе си :) А за малката тя само в планината спира да кашля, ние затова все се мъкнем :) А за снимките, нещо музата ми куца, но ти благодаря, зарадва ме!
      Прегръдки и много хубава седмица ти пожелавам!

      Изтриване
  2. Прекрасна салата , Ева!
    Снимките много ми харесаха, прекрасен уикенд сте си спретнали. И аз съм с кашлящ спайдърмен, но от две години не се беше разболявал. Защо те занимавам с това?- Само с хомеопатия го лекувам и нямам никакви проблеми. Потърси при вас добър хомеопат:)Хубава седмица и бързо да оздравявате!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче благодаря! А за хомеопатията, аз знам и си имам много добър хомеопат, имаше може би пет години да не сме купували друго лекарство, но нещо се случи, нензнам какво, вирусите станаха много гадни и сега дори тя не ни помага много! Върнах се към алопатичните лекарства, още по зле стана, сега ... ами опитваме се някак между капките ... абе не ми се говори, много ми идва напоследък!
      Много хубава седмица и на теб и усмивки!

      Изтриване
  3. Е, аз не бих отказала салатка след супата :)) С една ракийка :)) За последното се шегувам :)
    С пожелание за бързо оздравяване на скиорчето и повечко време за всичко :)
    Как да пожелая топла седмица, като току-що чух каква е утрешната прогноза за времето, но пък надеждата нали последна си отива ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, много благодаря! А за времето ... да прогнозите са стряскащи, но аз се радвам и тайничко се надявам да изчезнат поне за малко вирусите! Дано скиорчето да оздравява по-бързо, че така се е разбухало милото ... ужас!
      Прегръдки!

      Изтриване
  4. Евич, де да знам, май нямам такива моменти, които описва:) По- скоро това е сбито описание на целият ми живот:) Леко ви завидях за уикенда:) У нас равносметката е едно болно дете(тя не е боледувала от 8 години), едно дето продължава да подсмърча и един уикенд, който го прекарах решавайки гадни тестове пред компютъра. Камарата от пране и у нас е огромна, но и такава ще си остане до неделя, когато се прибирам от командировка. Ако не надвисне прекалено заплашително, та на мъжът ми да му писне и да я изглади, може и за по- късно да я оставя:)
    Снимките са много снежни, зимни и с настроение! Аз още нямам сили и време да обработя моите от миналия уикенд, когато направо ни затрупа в планината:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Офф Руми, аз имам чувството, че с всяка изминала година, сякъш оборотите се покачват ... незнам още колко е възможно :)) Аз леко ти завидях за това, че голямата ти щерка 8 години не е боледувала, дали е възможно, при нас е ужасна въртележка :( Но сигурно и това ще мине :) Бързо да оздравявате и вие, а на теб лека командировка и успех с ученето, сигурна съм че ще се справиш блестящо!!! За прането ... не му мисли :) А за снимките ти, вярвам ти, аз също не успявам да разгледам и обработя една огромна част от тези които правя ... и така времето си минава, често ги и забравям :) Твоите ми се ще да ги видя, миналата неделя беше много красиво в планината :)

      Изтриване
  5. Ева, важното е да има емоции, те се помнят, другото не го мисли, то се подрежда някак си:)
    Салатката изглежда превъзходно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пете, много ти благодаря, да при мен винаги е така, важното е емоция да има :) Радвам се че ти харесва салатата !

      Изтриване
  6. Ева, винаги спираш дъха ми със снимките си!
    Само препускам нагоре надолу из поста ти!
    Салатката е страхотна, но ще пропусна руколата!
    Прегръдки за девойките и теб*)

    ОтговорИзтриване
  7. Еви, ах пак салатка, обожавам :)Страхотни снимки!
    Хубаво и по-здраво утре!

    ОтговорИзтриване
  8. Снимките са страхотни,салатката също.То и за муза си иска капка ,две лудост :)

    ОтговорИзтриване
  9. Еви, страхотни и запомнящи се емоции :)
    Това са миговете, които си заслужават!
    И едно скиорче, което си е сериозна работа!
    Е,и кашлица, без която за съжаление не може!
    Едни спиращи дъха снежни и студени, бррр.... снимки!
    И една страхотна салата!
    Благодаря за доставеното удоволствие и смятам, че сте преборили тези гадни вируси!
    Топли прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Еви,харесва ми салатката ти!И снимките-че как,върховни са!
    У нас зимно време нямаме такива натоварени уикенди и поне тогава успявам да се насладя на дома си!
    Но позатопли ли се малко,та чак до следващата зима през почивните дни програмата ни е по-пълна от през работните :).Особено лятото.
    Купчината пране у нас е почти винаги налична при все,че се пере и суши всеки ден.
    Много прегръдки за милите ми симпатяги и дано оздравеят по-скоро!

    ОтговорИзтриване
  11. О, как обичам такива салатки! Направо се прекланям пред тях! Сега ще си взема с щипката малко в моята чинийка!:)) Прегръдки, Ева, и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Много ми допадна...хем салата, хем пък "вълча" ,че в този студ без месо не се оцелява. Снимките прекрасни...Да ти оздрвява детенцето!

    ОтговорИзтриване
  13. Ева,
    с твоите великолепни снимки мога да се наслаждавам с удоволствие на студа и мразовито време.
    Чудесно предложение, обичам салати с такива комбинации.
    Сърдечни поздрави и бързо оздравяване,
    хубав и усмихнат зимен ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Ох, мен таз' вълна ме е връхлетяла още от началото на годината и не ми дава дъх да си поема, ама аз се опитвам да не и се давам. Надявам се с настъпването на пролетта (да бе да, а вчерашния първоаприлски сняг:-))) двете ти момичета, както и всички вкъщи да сте здравички.:-))
    Прекрасна салатка, за мен, ако може, без ракийка.:-)) Мъж ми на всичките ни приятели разправя, че не успял през всички тези години да ме направи човек (разбирай, да ме научи да пия ракия):-))
    Прегръдки и хубава нова седмица!:-))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...