сряда, 9 март 2011 г.

До Алпите и назад ...


За съжаление свърши, мина много бързо и като всяко хубаво нещо точно по ръба на насладата и аха да свикнеш т.е. да се разглезиш ( с хубавото) и всичко свършва ... е неее не чак толкова свършва просто почивката :)) Успяхме да осъществим нашата планирана ваканция в Австрийските Алпи ... Пътя, който сме минавали и преди, малко ме плашеше, защото сега взехме с нас голямото чаве, но тя много приятно ни изненада и геройски без гък изтърпя 12 часово возене в детското столче :) Няма да дрънкам за пътя не си струва да губя време за това, а минавам към същината ... Пристигнахме в една невероятно красива зимна вечер, в едно китно селце в подножието на високи, стръмни и остри върхове. Снега валеше на парцали, бе пухкаво, меко и приказно красиво :) 


Чудех се откъде да започна и понеже една публикация няма да ми стигне да разкажа и една малка част от това, което бих искала, ще ги разделя на две. В първата ще ви покажа гледките, които ми спряха дъха ... величието и красотата на природата там, съчетана с любим спорт, ските ... о дааа карах ски и то много и беше страхотно ... вметка, незнам дали скоро ще имам мераци да навестявам българските ски курорти ... Та селцето, в което се намирахме бе на около 25-30 км. от Насфелд - Хермагор - ски арена.


Не си представяйте курорти, наподобяващи нашите. Там всичко е разпиляно на големи територии, няма големи хотелски комплекси като при нас, всичко е малки хотелчета, пансиони и квартири, изключително кокетни, много чисти и предлагащи всички удобства, без излишно разхищение на средства. Спокойсвието е несравнимо ... Всяко селце ( а те бяха много ... десетки, малки и много красиви) имаше безплатен транспорт до ски пистите.  


Пистите бяха безчет, а лифтовите съоръжения опасваха необятни за човешкото око територии. Първите два дни аз загрявах и макар да се притеснявах за травмата на ръката, се усмелих да карам ски по по леките писти, подготвяйки се за третия ден, в който се качих на най високия връх, който зърнах и бе достъпен с лифт .. с цел не толкова да се спусна от там, колкото да снимам ... е и пистите не ми се опънаха :))


Хванахме невероятно време, слънце и доста високи температури, което доведе до лек инцидент с муцуната ми ... нали знаете, че аз ако лекичко не пооплескам нещо ... няма да съм си аз :) Е експериментирах с някакъв нов крем в най неподходящия момент и на втория ден така изгорях, че приличах на червено маймунско дупе, подуто и порядъчно подпухнало :)) Не, че това успя да помрачи почивката и ме спря на следващия ден отново да съм горе ... Но муцунката ми е с  твърде добър тен сега, и леееко сбръчкотена :)))



Към края на деня слънцето започва да пада по - ниско, хората започват да се смъкват от планината ... кой с каквото намери ... аз така и неуспях да слеза от горе до долу ... бе неоходима сложна комбинация от писти и лифтове, която изискиваше курс по планинска ориентация ... е хайде мъж ми успя ... но в крайна сметка всеки си има своя мисия :))


Еййй хора отспах си ... сигурно вече пет години не ми се бе случвало да спя така ... по осем - девет часа на нощ ... не съм си мислела, че ще се хваля с това, нооо много сладко се спи в планината и без бебе :)) Е липсваше ми малката, но някак си много егоистично "грабех" с пълни шепи от свободата, която имах и възможността за всекидневно усамотение, ту в планината по пистите, ту обикаляйки селцата с фотоапарата, докато малката и татко и, се отдаваха на дълги следобедни дрямки :)

Следващата публикация ще посветя на живота там, вкусните храни и една кратка (може и не чак толкова) разходка из китните селца :)

11 коментара:

  1. Добре си дошла, Ева!:)
    Алпите са ми голяма мечта. И като всяка такива даже скоро мислех и картичка да й посвещавам, но ще почака.
    По разказа ти се усеща колко приятно си си изкарала;)
    А снимките са приказка. Чакам разходката из китните селца:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Милена, непременно ще чакам твоя картичка посветена на Алпите, представям си лятото колко е красиво там, мислим и тогава да отскочим :) Мерси за снимките, радвам се че макар и зимни (знам, че не ти е любима) ти харесват!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни снимки, Иве! Радвам се, че си доволна от ваканцията:)

    ОтговорИзтриване
  4. Казах ли ти аз че ще отидеш и до Алпите след всичките ти премеждия :-) Добре си си дошла! Надявам се заредена с много положителни емоции и щастие :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Дина благодаря :) О дааа ваканцията този път си беше истинска, само дето сега по трудно привиквам отново на стария режим ...
    Лина наистина стана както ти каза :)) Благодаря! Заредих се наистина с много и все хубави емоции ... е всеки път като се върна в България от някое хубаво място и забелязвам "леееките" разлики и най-вече, колко е мръсничко тук, но ...
    Поздрави момичета и хубав, слънчев и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Лелеее, много красиво, беее! Страхотна почивка сте имали и благородно ти завиждам. И за гледките, и за пътуването и за дългия сън:)))
    Чакам с нетърпение и втората част!
    Поздрави и слънчев уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно е!
    Мечтая си за Алпите! Имах щастието преди две години за мъничко да се насладя на вълшебството им, но искам още и още, и много повече! Благодаря ти за тази разходка и с нетърпение очаквам и втората й част!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Ел Мнооого се радвам, че ти харесва :)Вярвам ти, аз сега още повече завиждам на тези, които си спят цяла нощ :) Да ще трябва да подготвя втората част, нещо време не ми оства с това слънце навън :))
    Стеф благодаря ти :) Пожелавам ти отново да отидеш там и да имаш достатъчно време да се насладиш :) За мен е истинско удоволствие да споделя с вас снимите от маята разходка, а вие да споделите моята емоция!
    Хубав и слънчев неделен ден момичета!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасно преживяване!Препоръчвам Алпите през май и юни:)Невероятна красота-безкрайни поляни, зеленина и цветя! Поздрави, Ева! Лека вечер и успешна нова седмица:)

    ОтговорИзтриване
  10. Eва, прекрасни снимки и чудесен разказ! Дощя ми се да съм на пистите и с малко повече късмет и организация, през лятото може и аз да се похваля :))

    Благодаря за споделеното :)

    ОтговорИзтриване
  11. Цветанка, представям си пролетта в Алпите ... убедена съм е приказно :) Благодаря и на теб хубава седмица :)
    Федора, благодаря! Пожелавам ти от все сърце лятото да отидеш, толкова е красиво, че едва ли бих могла с думи и снимки да предам атмосферата, но поне да споделя малко емоция:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...