неделя, 7 декември 2014 г.

Предколедни разни ...

Снима ми се ... най- после отново много ми се снима. Както каза половинът, добре че ми се снимало та да хапне нещо толкова вкусно :) Напоследък на всички членове на моето семейство започна леко да им писва от моето физическо присъствие, но сякъш ме няма, то не са ми софтуери в главата, проекти, презентации, анимации, скулптори и прочие щуротии ... Трябва да ви кажа, че отчитам като огромен недостатък на някогашната ни образователна система, липсата на повече арт занимания и развитието на подобни умения ... За щастие в днешно време децата могат да се радват до насита на подобни неща в училище ( стига времето да им стига;)). Та приготвих аз няколко интересни сладки изкушения, които биха могли да влезат в графа "Коледни". Ще започна с едни вкусни карамелизирани ядки, които са много подходящи и за подарък за гости по Коледа ;)




Застилате тавичка с хартия за печене. Слагате микса от ядки и джинджифил. Слагате маслото, меда, канелата, индийското орехче и морска сол и хубаво ги разбърквате, така че да станат като каша от ядки и ги разтилате внимателно. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса и запичате буквално 6-7 мин. максимум. След това и изваждате, разстилате ги още по на вироко върху хартиятя и ги оставяте да изстинат. След това са готови за консумация, а можете спокойно и да ги съхранявате на сухо място за по- дълго време.


И за финал едно малко сополиво джудженце, което ми е първа помощ в кухнята <3 p="">



13 коментара:

  1. Иве, ама веднага скорострелно пристигнах като видях публикация! Сякаш, за да не изчезне изведнъж:))). Много ме зарадва, защото твоето вдъхновение е и наше:). Прелестни снимки, настроение, а сладкото сополиво джудже ми иде да го нацелувам:)) Прегръдки и прекрасен декември!

    ОтговорИзтриване
  2. Ивче, насладих се на хубави снимки!
    С Коледно настроение и съдържание :)
    Чудесни ядки.
    Подобни правих миналата година с щипка лют червен пипер :)
    Ще опитам със захаросан джинджифил, защото имам!
    Прегръдки и много хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Много си падам по такива домашно изпечени ядки, приказни! Липсваше ми малко! Много съм съгласна с теб за образователната ни практика в минало време, никаква насока! Жестоки снимки, да не забрава да отбележа! Прегръщам те много!

    ОтговорИзтриване
  4. Иве, прекрасни ядки! Давай смело със снимките, аз май ще се настаня на мястото ти с нежеланието за снимки...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. изглеждат ми много добре :) ще се правят!

    ОтговорИзтриване
  6. Миналат агодина правих подобни, но твоята рецепта повече ми допадна. Открадвам си я:)

    ОтговорИзтриване
  7. Липсваше! :) Радвам се, че желанието ти да снимаш се връща. Никога не оставяй камерата, никога. Дори да си починеш от нея известно време, не трябва да спираш да снимаш. Прегръдки и прекрасна нова седмица, Иве!

    ОтговорИзтриване
  8. Обожавам карамел, а в комбинация с ядки, сигурно е много вкуусно.
    Прекрасни снимки!
    Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Ура, доживяхме;) И доволно се усмихнахме на тези ядки- чудесен придатък на Коледната трапеза, Ев! Поздрави и на двата ти придатъка- независимо сополиви или не;)

    ОтговорИзтриване
  10. Радваш със снимките си!
    Хубави празнични дни, Ив!

    ОтговорИзтриване
  11. Как съм я изтървала, не знам :)
    Но е чудесна!
    А снимките ти са приказни,Ив!
    Липсваш!
    Прегръдки и весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасни празници, Иве! Много красота у дома си внесла. Честита Коледа и весело посрещане на новата година. Поздрави най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  13. За много години Иве!
    Хубав и светъл празник и днес! Честит Ивановден!
    Здраве, щастие, късмет и много обич в дома ти!

    Снимките са прекрасни ... :) снимай по-често :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...