понеделник, 20 януари 2014 г.

Едни шоколадови бонбонки :)

Напоследък съвсем изоставих кулинарната част на моят блог, но и не ми е за пъви път :)) Причината далеч не е в това, че съм спряла да приготвям и готвя разни неща, ама да си призная честно здравословното ми меню и най - вече суровоядството към, което се стремя далеч не е толкова интересно, особено приготвено набързо от изгладнялата ми особа:) Не не си мислете, че ми се е "разхлопала дъската" просто е време да си създам навици, които след години ще ми бъдат много полезни:) Няма да отричам, в цялата работа има пръст и суетата, но пък резултата е повече от удивителен ... сега ми е едно леко, свежо, не ми вади очите подутото коремче и съм готова за плажа, де да не беше зима :)


По отношение на децата ... там нещата седят малко по различно, но успеха ми се изразява в това, че въобще успях да ги науча всеки ден да ядат поне по един плод и малко повече сурови зеленчуци ... е Криста обича сандвич от пълнозърнесто хлебче с червена чушка само ... но и на това съм доволна :))
Друг не много добър навик на всички у дома е всеки ден да хапваме сладко и то не какво да е а шоколад ... Трябва да призная, че купешкия шоколад макар и вкусен, често в себе си не съдържа много какао и в най добрия случай бяла захар (но и това не е сигурно) та започнах да търся варианти за вкусни домашно приготвени шоколадови бонбони и разбира се близалки (тях ще покажа другия път защото за трети път не стигнах до снимки :))))



Рецепта за веган шоколадови бонбони
Продукти за 15 бонбона

1 с.л. кокосово масло
1 с.л. нерафинирана захар (може и мусковадо)
1 1/2 с.л. сурово какао
100 гр. крем от макадамия ( купих я от био магазин)
щипка бурбонска ванилия



В съд на котлона на слаб огън затопляте вода и в друг съд ( аз имам такъв специален за целта) се слагат да се разтопят кокосовото масло, захарта и крема от макадамия. След това се прибавя какаото и ванилията и се разбърква хубаво до гладка хомогенна смес. След това се сваля от котлона и се оставя да изстине, като в никакъв слувай не трябва да се допуска сместа да стане гореща! След като изстите се сипва във форма за бонбони и се оставя в хладилника за една нощ. На другия ден имате много вкусни, здравословни и засищащи шоколадови бонбони.


Хубава и успешна седмица на всички :)



13 коментара:

  1. Страхотни бонбони! Аз днес хапнах един шоколад Милка и на няколко пъти се възмущавах как това не е шоколад, а захар. Суровоядството е сериозна стъпка. Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лучия благодаря ти :) Да знам особено Милка са съвсем фалшиви, аз дори се съмнявам, че и бяла захар слагат, кой знае какви подсладители и глюкози има в тях ... Не съм крайна в суровоядството, но определено изпитах ефекта на прилив на енергия, лекотата и промяната в настроението :)

      Изтриване
  2. Ив :) май сме на една вълна... едва ли скоро ще стана истински суровоядец, но се опитвам да ям възможно повече сурови храни :) и бонбонките ми допадат и скоро ще се правят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори да забелязах аз че сме на една вълна :) И аз няма да стана пълна суровоядка, но идеята ми е поне 50-60 % от храната ми за деня да е съвсем сурова :) Има дни в които карам и на 100 % и с изненада открих! че е истина промяната в усещанията! вкуса и постепенно толкова се свиква! че чак немога да се върна към стария си режим на теста, манджи, за месо да не говорим :)

      Изтриване
  3. Аз не изпадам в крайности. Приветствам всякакви експерименти особено идеи, които гарантират добри успехи, така че съм "за" вместването на балансирано хранене. :) А бонбонките са чудесни. Поздрави, Иве! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери и аз съм против крайностите, но прочистването на организма и здравословното хранене са ми важни ... Ти си млада много още, но аз е време да променя малко навиците докато е време :) Благодаря ти и поздрави :)

      Изтриване
  4. Лятото и здравето са добър повод човек да пристъпи към по-различен режим на хранене. Нещо, което приветствам с двете ръце. Най-вече, заради здравето и добрата форма, в която може да е човек. Ето още нещо, което може да бъде обща тема на разговор с теб, прекраснице! Моите рецепти в блога значително намаляха точно поради същата причина. Прекрасни кадри, Иве!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни са станали! Ще потърся продуктите:)

    ОтговорИзтриване
  6. Евчик,не съм попадала на този крем от макадамия,но бонбоните изглеждат страхотно :) .Хубав вторник да ти е,мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Като човек, който се храни главно с очите, мога да ям и Милка и не;) Но тези бонбонки със сигурност дадоха на очите ми нужното. Остава с макадамията ( крем) да се намерим, че не знам даже къде да се търсим;) Прегръдка, Ев, и продължавай с търсене на добри попадения;)!

    ОтговорИзтриване
  8. Пристигам за бонбонки!!! Да ти кажа и аз се оглеждам все повече към подобни менюта, включвам разни неща по между другото и гледам, че добре се приемат в къщи. А тези бонбонки са прелестни малки бижута и ако си открия съставките ще ги направя и аз. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Много обичам ядки макадамия.... не съм предполагала, че има и крем, не знам да съм срещала в България... като вид и консистенция наподобява ли тахан? Прекрасно изглеждат бонбоните. Ще пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  10. Иви, много приятни бонбонки си направила! Правих скоро вегански шоколадови бонбони и много ни допаднаха.
    Изобщо не мисля, че ти хлопа дъската. У дома също сме на възможно сурови храни, много зеленчуци. Дъщеря ми почти спря да яде месо-просто не е отсякла категорично, че няма....А е видно, че суперхраните носят енергия и се чувстваш зареден дълго време.
    Хубави снимки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...