вторник, 3 декември 2013 г.

Тиквен пай

Правих украси, готвих, снимах, къде харесвах, къде не ... и по едно време аха ... да ми се изпари ентусиазма :) Напоследък ми става навик :) Както и да е ... от доста време се  размотава в къщи една тиква и накрая реших да направя нещо от нея. Приготвих един тиквен пай и разбира се любимата тиквена супа :) Сега мисля да ви покажа пая и макар на вид да не е голям красавец то на вкус ми се получи много добре :)

Необходими продукти за масленото тесто:
1/2 ч.ч. брашно
90гр. краве масло
1 с.л. пудра захар
малко водичка
За тиквената част:
1 ч.ч. прясно мляко
една средно голяма купа със сварена тиква
3 с.л. мед
канела
джинджифил
Правите масленото тесто и застилате в удобен съд върху хартия за печене. Пасирате тиквата с млякото, около 2 ч.л. канела и 1/2 ч.л. джинджифил на прах. Изсипвате върху основата от маслено тесто и печете на 180 градуса за около 40 минути. След това го оставете хубаво да изстине, вкусът му е фантастичен :)

А към него може да добавите и чаша джинджифилов топъл шоколад :)
Кипвате вода и слагате вътре пресен джинджифил на резенчета да се запари. След това към горещата вода слагате 2 ч.л. натурално какао, малко мляко ( по желание, може и ядково ) и 2-3 парченца карамфил :) Няма такава вкусотия, опитайте :)


3 коментара:

  1. Хуквам да пробвам напитката.....страхотна декорация и ароматен тиквен пай!

    ОтговорИзтриване
  2. Ихаа страхотен е станал! Точно за сега си е пайчето, а как струи коледното настроение от снимките!

    ОтговорИзтриване
  3. Намерила тиквата подходящо място за размотаване!
    Много ми хареса дървената къщурка за птичета! Умирам си за разни такива, свързани с птички, пчели, море и т.н. неща!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...