четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Есен, път и един кейк

Трябва да призная, че ако преди осем, девет месеца се чувствах изгубена и незнаех на къде да поема, то сега разбрах, че всъщност тогава не е било така :)) Все още се нагаждаме, опитваме да подредим дните си, да се нагодим към обстоятелствата и да свикнем с новото ( то не ставало толкова бързо ). Хубавото, е че нямаме толкова много време да му мислим :) Миналата седмица децата имаха ваканция и я прекарахме при баба и дядо в Германия. Беше красиво и топло, зареждащо и динамично, децата ядоха много, спаха още повече, а моя милост си отдъхна блажено докато се радваше, че има на кого да ги остави :) Поскиторих си на воля вечер с брат ми и сестра ми, пих коктейли, шотове, боля ме глава, смях се много и снимах, имах време да снимам :)

Сега ми остана само хубавия привкус от изминалите дни и мисълта, че отново ще дойде :) Тази вечер докато приготвях вечерята, помагах на Софи да си напише домашното по математика и едновременно с това отешавах Кристи ... си спомних ... моето детство ... Изведнъж пред мен изплува спомена как мама вечер жонглираше в кухнята, докато си пишех домашните и едновременно с това разговаряше със сестра ми и подвикваше на малкият ми брат :) Стана ми едно такова хубаво, топло и уютно ...

Днес ще ви покажа един кейк, който набързо приготвих с идеята да задоволя страстта към шоколада на малката си дъщеричка и то да бъде малко по здравословно от купешки шоколад, вафла или пък парче торта ...

Шоколадов кейк с банани

Продукти за блата

3 яйца

1/2 ч.ч. кокосово мляко

2 ч.л. кокосово масло

1 ч.ч. брашно от лимец

1/2 ч.л. сода бикарбонат

2 с.л. натурално какао

1/3 ч.ч. нерафинирана захар

3-4 с.л. агаве

За крема

200 гр. кисело мляко

1 банан

В съд разбих яйцата със захарта. Разтопих на водна баня кокосовото масло. Прибавих го към разбитите яйца заедно с кокосовото мляко и разбърках. Сложих и агавето и какаото и отново разбих. Содата пресях с брашното. След това го прибавих към сместа и отново разбих на бавна скорост. Получи се хубава гладка и не много гъста смес. Изсипах я в малка форма за торта с ринг. Сложих в предварително загрята фурна на 180 градуса и пекох до готовност. След това оставих да се охлади и разрязах блата на две равни части.

 

Сложих обикновено кисело мляко и резенчета банани между двата блата и кейка беше готов. Глазирах с шоколадова кувертюра. Оставих в хладилника за около час и беше готов за консумация. Децата бяха във възторг, а аз доволна :)

И за финал един поздрав от малката владетелка ...

 

 

14 коментара:

  1. Ах, тези прекрасни снимки....
    Винаги ме зареждат с хубаво настроение!
    Благодаря ти, Евчик!
    И чудесно предложение за кекс :)
    Прегръдка и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Есента е много красив сезон, където и да се намираш:) Направо ми е жал за тези дето си нямат есен:) Страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  3. Пожелавам ти още много такива моменти, изпълнени с уют и топлина! Прекрасни снимки, наслаждавам им се! Човек има нужда да изпусне пАрата и твоят начин много ми хареса. А от кекса и аз съм във възторг!
    Поздрави и още по-хубави и зареждащи дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Ев, днес имам подарък за себе си- мога да вляза и да поразгледам любимите си блогове от офиса;) И да се заредя с прекрасно настроение за цял ден! Наслаждавай се на хубавата есен, на семейството и на всичко онова, което си ни показала на снимките.
    Прегръдка и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Харесва ми :) и снимките и рецептата и принцесите :)

    ОтговорИзтриване
  6. Оле, тази жълтата къща, къде е? Виждала съм я на снимки и много много ми харесва! Приказна е! Снимката на малката е невероятна, някак изпълнена с мечти, а също и на владетелката, отново пълна с мечти, но на други хоризонти:)):) Страхотна публикация, емоциите се усещат, атмосферата е някак спокойна и уютна. Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Иве, прекрасни снимки! Поредното доказателство, че искам да видя Германия и лично. :)
    А сладкишът е чуден. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Сладури сте вие! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ми е уютно тук при теб.Пожелавам ти повече свободно време за теб и нещата, които те радват :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Винаги ме караш да се усмихвам, отпускам и зареждам! Благодаря ти, че споделяш, че снимаш и си толкова истинска! Прегръщам теб и малките владетелки!

    ОтговорИзтриване
  11. Още щом видях снимката на кейка в блоговодител и разбрах че е твоя Ева :)
    Имаш си свой стил на изразяване и снимане, който много ми харесва!
    Добре е че си намерила време за фотоапарата и да ни покажеш тези красоти! Есента в Германия е свежа, цветна и красива! Била съм там точно по това време на годината.
    А кейка ти с банани и шоколад е една усмивка не само за дечицата във възторг :)

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасни снимки, Иве, както винаги! Не знам в коя част на Германия сте били, но изгледа от високо към реката много ми напомня за Рейн. Сладурите растат и хубавеят виждам :)
    Прегръдки и още много хубави моменти ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  13. Иви, насладих се на прекрасната атмосфера, която си уловила с камерата си. Чудесни цветове и сгради! Момиченцата са ти сладурчета!
    Миналата година точно по това време бях в Германия и ми беше много приятно сега при теб!

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотни жизнени кадри си уловила! Като видях гледките и цветовете ми се приходи натам! А ваканцийката си е хубаво нещо - има време и за снимки, и за приятни моменти, и за вкусни здравословни десертчета!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...