вторник, 13 ноември 2012 г.

За мечтите и осъществяването им ...

Днес ще ви разкажа за едно местенце, на което попаднах разхождайки се по нашата уличка.Намира се в централната част на града и ме грабна още щом го зърнах.



Реших да го споделя с вас, защото искрено се радвам и се възхищавам на хората, които умеят да сбъдват мечтите си и не се страхуват да превърнат хобито си в начин на живот.  Имах възможността да се запозная със собственичката, която в краткия ни разговор сподели, че преди години не е и подозирала, че ще се увлече по сладкарството, което няма нищо общо с нейната професия. Ако не греша тя спомена, че едва преди три години е открила увлечението си и така наскоро със скромен бюджет е създала това местенце, сбъдвайки една своя мечта.



Това е една сладкарничка, в която може да хапнете домашно приготвени любимите ви сладкиши и торти, а за почитателите на солените лакомства има богат избор от кишове, курабийки и пайове, всички те домашно производство.



На всяко етикетче освен цената и името, може да прочетете съдържанието на продукта.


Трябва да призная, че първоначално ме грабна стилът и визията на заведението, много наподобява това, за което аз мечтая и някой ден ще си направя :)



Интериора е много семпъл и изчистен, без излишна претенциозност, но със свой характер и детайл. Напомня ми на малка френска сладкарничка в Прованс, но с малко по модерна визия.



Мебелировката е светла, не много стилизирана и с лека закачка. Всичко вътре е сякъш точно на мястото си и в същото време леко и ненатрапчиво.





Някак създава усещането за нещо миниатюрно и това го прави още по- чаровно.



Притежава и онова, без което според мен такова местенце би било незавършено, а именно тук там по някое рафтче с тематични списания и кулинарни книги ... ако случайно разполагате с около 40 минутки за себе си, аз бих ги прекарала сама в тази сладкарница, с чаша ароматно кафе, фреш и домашен кейк, заровила поглед в някое списание за интериор и дизайн или една от онези мноооого шоколадови книги :)



За тези от вас, които вече са любопитни и желаят да го посетят, заведението се казва "Kakey Bakey" и се намира на ул. Искър 36 .



- Posted using BlogPress from my iPad

17 коментара:

  1. Еви, прекрасно място си открила!
    Харесвам малки заведения / и магазини/, събрали в себе си много уют и светлина!
    И онова неповторимо усещане, което ти създава
    спокойствие и ти храни душата!
    От сърце ти пожелавам да осъществиш мечтата си!
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани и обещавам, някой ден и това ще направя, но ще почакам, дотогава мисля да натрупам малко повече опит в разни други поприща :))
      Прегръдки и чудесно настроение и на теб!

      Изтриване
  2. Иве, много приятно изглежда това местенце! Накара ме да се замисля над това, дали не е ми е време да зарежа всичко и да си отворя подобно заведение. Някак още не ми стига куража, но като гледам как вървят нещата, имам чувството че ще получа начален тласък за преодоляване на нерешителност:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо Руми, незнам дали има човек, който ще се справи по - добре от теб в едно такова начинание ( не те подстрекават обаче, че може някой да ме набие :))) Аз преди време бях стигнала доста далеч в мечтите си, направих си бизнес план, измислих как и откъде ще събера стари мебели и ще ги реставрирам, книгите, ястията .... Фотографиите по стените ... всичко, но половинът лекичко ме разубеди ... Е аз не съм се отказала, но ще почакам ... подходящия момент и място :))

      Изтриване
  3. Ив, чудесни снимки и много позитивен пост! Такива примери ме карат да се замисля, че човек трябва да вярва силно в себе си, в мечтите си и да не се отказва от тях. Прекрасен и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Евич, прекрасно място, поздравявам момичето за смелостта, на мен не ми стиска! Желая и много успех и редовни клиенти!

    ОтговорИзтриване
  5. Ев, ето една жена, която е реализирала мечтите си;) И това докато ние седим и мислим и животът си минава... Но винаги бих посещавала едно твое подобно местенце, с голям кеф;))
    Но местенцето е малко бижу и да знаеш, следващият път ( след около 2 седмици), като идвам по вашият край да се лекувам, може да те отмъкна за 20-минутно кафе с парче тортичка там;) Дано ми се вържеш на акъла;)

    ОтговорИзтриване
  6. Отивам при първа възможност :)

    ОтговорИзтриване
  7. Това в Бг ли е?! Все още не съм сигурна, единствено по името на улицата... Еви, с интерес прочетох и препрочитам в момента публикацията ти! Много си падам по такъв тип магазинчета и сладкарнички! Приказно! Благодаря ти за тази красота, а на собственичката на заведението пожелавам много успехи!

    ОтговорИзтриване
  8. Ей, страхотно местенце, освен това е съвсем в територията на обичайните ни разходки в съботен ден :Р
    Пожелавам ти, Еви, да си реализираш мечтата! Обещавам да ти стана редовен клиент :Р
    Прегръдка :*

    ОтговорИзтриване
  9. Наистина страхотно местенце!Браво на хората със "смели" мечти!С удоволствие бих опитала от тази тортичка,изглежда неустоимо шоколадова!

    ОтговорИзтриване
  10. Красиво място си намерила, Ев. Пожелавам ти повече смелост с бизнес плана, за да можем като го осъществиш да опитаме от твоите вкусни сладкиши :-)

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасно местенце:)
    Много късмет и клиенти на смелата сопственичка, а на теб късмет и смелост да реализираш мечтите си!
    Поста ти е чудесен Ева!

    ОтговорИзтриване
  12. Когато хобито ти стане професия работата не тежи,а носи удовлетворение!Супер е,че тази дама е последвала мечтите си,браво и успех!
    Трябва да има повече такива местенца за домашни печива,а не онези ужасни ширпотреби,които бълват сладкарските цехове,брррр!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотно е! Благодаря ти, че сподели!

    ОтговорИзтриване
  14. Ооооооооооооооо страхотно е! Много ми допада, може някой ден да се видим там.... Обожавам този стил...винтидж, котидж...Ретро стил, напомня малко на някоя малка, кокетна италианска сладкарничка! Страхотно е :)))))))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...