понеделник, 20 август 2012 г.

Лято в планината




Това лято не ми остана почти никакво време за ходене в планината, макар да я обичам не по - малко от морето, а в някои случаи дори повече.


А напоследък имам чувството, че съм в някаква центрофуга, спя набързо, ям още по набързо и каквото ми попадне ( онова с диетичното и здравословното сигурно е един - два дни в седмицата) , работя бързо, чистя още по набързо, гладя ... ами не гладя, викам и се карам ... защото все бързам, а някой се мотае, приготвям дори храната ... ама много набързо ... абе с две думи омръзна ми да бързам ...




По тази и други причини от много време мечтая за един дълъг и изтощителен поход в планината ... ама от тези дето забравяш кой си и откъде си ...




Да съм там горе високо, сама с мислите си, да чувам само тишината, да вдишвам мириса на красота, планина, смола и борови иглички. Да се ровя из клековете и сенките, да бера боровинки, да хапвам горски малини ...


Е да ... поради разни ... безобразни ... не се осъществи точно този поход, за който аз така мечтая, но пък стигнахме нейде до подножието на Черни връх и то с отбор "ремаркета" ...




Ейй тези деца ... събраха ни очите, не само, че умора нямат, но и търчаха нагоре по баира, после и надолу, а след като се прибрахме ... отново не седнаха ...


Насладих се на планинския въздух, на красиви гледки, тишината ... бе сериозно смутена от множество детски викове, кикот и писъци, но там горе някак и тези звуци са по поносими:))


И тъй като ангажиментите ми набъбват добезкрай и се притеснявам, че и тези снимки ще се замотаят и ще идат нейде из архивите, реших да ви драсна набързо и да пусна малко кадри от любимата Витоша...

Ако знаете горе колко много боровинки, малини та дори и френско грозде брахме, ядохме до насита, та даже си набрахме и за вкъщи ...


Дядо ми пък се съсредоточи върху събирането на билки ... само да спомена, за целта са ви необходими ръкавици, аз пробвах и драскотините са най - малкия проблем :))


Снимките ми не са нищо особено, да не кажа съвсем обикновени, но понякога в това е чара ...

За накрая съм ви оставила едни много вкусни мъфини с мак и малини, препоръчвам ги горещо!



Продуктите са:
4 яйца
150 мл. подсладено кондензирано мляко
4-5 с.л. кафява захар
180 гр. разтопено краве масло
бурбонска ванилия
1 ч.ч. брашно
1 купичка малини
2 ч.л. маково семе



Приготвянето е бързо и лесно ... разбивате леко с миксер яйцата, след това прибавяте кафявата захар, кондензираното мляко и отново разбивате. Разтаряте маслото и го прибавяте и него. Малко ванилия, маковото семе и хубаво разбърквате, след това и малините и накрая брашното. Разделяте сместа във форма за мъфини и слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса, до готовност. Стават много пухкави, нежни и с превъзходен малинов вкус, а се усеща и мака и ванилията ... аз не бях яла досега толкова ароматни мъфини!




Хубава и спорна нова седмица приятели ...


- Posted using BlogPress from my iPad

16 коментара:

  1. Снимките, Ева, ги намирам за много красиви!:-) Дечицата са големи сладури!
    Май си включила на пета скорост, а така до безкрай не може. Добре се е отразила тази приятна планинска разходка, ако не на теб, то поне на фотоархива :-)
    Поздрави от мен и ти пожелавам една седмица на по-бавни обороти!

    ОтговорИзтриване
  2. Ев,
    нали съм ти обещала да те водя високо в планината, дето освен планина, има и езера;) Ма другият месец;) Сега добре си позаредила батерийките, а и разредила напрежението, така че можеш да ме дочакаш;)
    И Щурчо, щял си да идваш за малинов сироп казваше, а не се сети шепа горски плодове за работливата мравка да вземеш;)))
    Мъфини с кондензирано мляко не съм правила , но никога не е късно, нали?;)
    Прекрасни снимки, пълни са с простор!


    ОтговорИзтриване
  3. Ева,не ти пожелавам да се ровиш в клека,че с него шега не бива!Да не попаднеш в ситуацията на пепеляшка!!!
    Много хубави снимчици си направила,защо ли ги харесвам толкова? С една дума трябва да се презарежда човек от време на време!Успешна и лека нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Еви, животът на бърз ход е нещо естествено :)
    Но ти си успяла и да се насладиш на чудесната природа, и да ни зарадваш с чудесни снимки :)
    А мъфините ти са толкова уханни!
    Прегръдки и на първа скорост!

    ОтговорИзтриване
  5. Еви, дръпни ръчната и го дай малко по-спокойно:)
    Разходката ви е била страхотна- с любими хора, на красиво място!
    Снимките са страхотни, както и рецептата за кексчетата!
    Прегръщам те и ти пожелавам малко спокойствие:)

    ОтговорИзтриване
  6. Евии, какви са сладурки малките бръмбъри на тази пътечкааа, къдрокоска е върхът /сори, но съм пристрастна към малките, още повече с къдрици!/.Чудни снимки, Еви!Хайде пак скоро в планината, и малката с едно туту...ех, мечта за момиче ще си остане нереализирана, но пък ще стискам палци на моя къдрокоско /след баяяя годинки де/ да ме направи баба на внучка :))))Чакай ще съвсем започнах да подскачам от пътека на пътека :))))
    Хубав вторник, Еви!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна разходка рано сутрин ми предложи, Евчик! Не сте ли се засякли на Витоша с моите диванета. В неделя ги пуснах да се оправят сами, а аз останах да се трудя. Сигурно не сте, щом не споменаваш, че имало едни двама, които са вдигнали всичко във въздуха :))

    Снимките се прекрасни, диванетата ти още повече :)

    Прегръдки и по-малко викове вкъщи :))

    ОтговорИзтриване
  8. Еви, чудесна разходка, макар и набързо и по същия начин набързо разказана, все едно си на 6 та скорост.Това ми е странно познато, но планината, планината те зарежда неимоверно много, мен-повече от морето.Калкото и да съм вървяла, катерила и ....се чувствам бодра и заредена, а от морето и да лежа съм уморена...Малките сладури са страхотни и много ентусиазирани, явно и на тях им харесва.
    Чудесни снимки,чудесни!

    ОтговорИзтриване
  9. Ха, ха, жестоко:) Този грип с бързането е страшно заразен и със сигурност един от най- честите му симптоми е негладене и крещене по околния народ:) У нас прането е с внушителни размери и купчината заплашително е надвиснала над главите ни.
    Мъфините са супер!

    ОтговорИзтриване
  10. Всичко е прекрасно, разходката, снимките, малките сладури и мъфините са като калинката от снимката:)
    на точици, вкусни и ароматни!

    ОтговорИзтриване
  11. Много са си хубави снимките! Заа мъфините да не говорим, оттук ги помирисах:)

    ОтговорИзтриване
  12. Еви, ама на децата какво да им тежи :))
    Много хубава разходка сте си направили, най-вече плодоносна :)
    И красиви снимки на пейзажите, на мъфините! Аз съм на мъфино-малинена вълна, радвам се да видя още една рецепта за такива :))

    ОтговорИзтриване
  13. Хубава разходка сте си направили.
    "Ремаркенцата" са много чаровни :) Браво на тях!
    Мъфинчетата са точно по мой вкус.
    Прегръдки! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. На това му викам екстремна фотография!:):):) Тези дни са си точно за планина! Прохлада има много и красота! Чудни снимки! Това с центрофугата ме разсмя:):):)

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотни мъфинки,Ев!Не съм правила нито с малини,нито с кондензирано,чудесни идеи и съчетание!
    Малките са ми любима гледка тук,коконката чак и с поличка в планината-да й нащипя бузките на нея :).
    Снимките са много добри,разходката също!
    Ех,това лудо твое лято....
    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
  16. Много, много ви благодаря скъпи другарчета, толкова се радвам на вашите коментари и макар, чак сега да отговарям, ви чета редовно!
    След тази изтощителна (поне за мен) седмица си пожелавам, а и на вас също много релаксиращ, весел летен уикенд и нека се радваме на последни августувски жеги, защото много скоро вече ще ни липсват!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...