вторник, 31 юли 2012 г.

Кисел, по - кисел, най - кисел ...

Както можете да се сетите от заглавието ... днес ще си помрънкам ... ако не ви се чете ... направо прескачайте :)
Уж съм на море, а от шест дни, днес за първи път стигнах до плажа. Морето отново е бурно и много мръсно, жегата ... непоносима, а на плажа трудно можеш да си намериш местенце прав да стоиш, да не говорим да си полегнеш на хавлия ....


След края на миналата седмица, в която ми се отвори доста работа и то не каква да е ... свързана с ходене по любимите държавни институции, срещи с разни вещи данъчни служители, юристи и архитекти ... си припомних, че света, само привидно се е променил ... Модерни телефони, лаптопи, коли, но една голяма част са останали далеч в миналия век в развитието си и най вече в мисленето ... и е непоправимо, колкото и власти да се сменят! 


А се надявах поне уикенда да е спокоен, уви някой имаше други планове ... и така голямата щерка лепна един от онези веселите стомашни вируси ... и трябваше да се лекуваме ... и да опазим малката ... ейй така си излетя и уикенда ...


Мина и понеделник и телефона отново не спря да звъни, някой иска пари, друг офис, трети среща, четвърти има авария ... и така добезкрай ... А щерка ми още е кисела ... Аз пък си мисля само как довечера да се измъкна, само за 30 - 40 минутки, за да поснимам ... сама !:)


Днес е вторник ... някой ще изяде боя ... освен всичко останало и женският ми уикенд отива към провал ... а и голямата, още не е в строя ... половинът и той охка ... усещането за пълна бъркотия ме връхлита и незнам, какво е в състояние да възстанови баланса ...


... може би малко усамотение ... ще ми дойде добре ...



И понеже не се знае ... кога ще ...
... мисля да се утеша с едно малиново фрапе ...



И ако съм ви досадила или отегчила ... да не кажете нещо, предупредила съм ви още в началото ... :))



- Posted using BlogPress from my iPad



35 коментара:

  1. Ох, Ев...
    искаш ли да си се съберем да си мрънкаме, мрънкаме...и да си пием разни фрапета;)))) Да не занимаваме аудиторията с неволи, че уж е лято и е весело, ама не винаги?;))
    Знаеш понякога се струват неволи, най-често по много и коя от коя по-гадни, ама също така знаеш, че след много лошото идва много хубаво и съм сигурна, че ще изкараш чудесен женски уикенд!
    Надявам се голямата красавица да е вече по-добре, а едно малиново фрапе и на мен ще ми дойде добре;)
    И ти пожелавам твоите 30-40 минтуи вечерно усамотение, защото наистина правиш чудесни морски снимки-очарована съм!
    Хайде прегръдки и елате си вече тук;)Тук море няма, но жегата и мърсотията веднага ще ти я уредим;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхи, щом си дойда, ще ти чукна, пак да поизлезем на една разходка, под предтекст, че ще снимаме ... а па ще си помрънкаме юнашки :))
      Хайде целувки и до скоро!

      Изтриване
  2. Евчик, първата асоциация от "киселото" заглавие е обилно слюноотделяне :)
    Снимките са божествени!
    Надявам се, че сте оздравяли и ще намериш твоите минутки за снимане,
    за да се накефя отново!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) нали и на мен ми се усилва слюнкоотделянето при това "натъртено" кисело :)) Благодаря Дани, оправяме се вече :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Отначало реших, че Мъхчето ти е на гости- с поста си....:)....Неволите ви по морето са досущ еднакви, но ти имащ и бонус- ходене по инстанции и телефони, както се казва има от лошо- по-лошо! но пък наистина после идва хубавото , като моментите, в които си правила тези чудесни снимки!А следващите хубави мигове....тепърва предстоят!
    Голяяяма прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Аз много се посмях, като прочетох нейния и тамън бях написала моя ... Благодаря Бети, прегръдка и за теб мила!

      Изтриване
  4. Почивка с домочадието обикновено ме кара да мечтая за следваща, но самостоятелна почивка:) Но само си мечтая.....
    Въпреки "мрънкането" ти, снимките са чудесни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси ... и аз така, мечтая си за почивка от почивката, но ... тц :))
      Благодаря ти!

      Изтриване
  5. Мрънкате, не мрънкате- правите страхотна фотография, така че...спрете да мрънкате, щото сте готини :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДИвеее много ти благодаря, това от теб си е голям комплимент!

      Изтриване
  6. E ние ще те изслушаме, спокойно си помрънкай:) По лесно няма да стане, ама поне може да ти помине малко. Абе знаех си аз, че не трябва да го пускаме половинът толкова дълго отпуска:) Все нещо му се случва...
    Обаче снимките са супер! Определено напредваш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха ... нали, ами на мен определено ми олеква като си помрънкам, друго не се променя :)) Половинът не е свикнал да си почива, съклетяса нещо, май :)) а това със случките ... да не разправям, че ... ще ми се сърди, голям смях :)
      Благодаря Руми, много се радвам, че се забелязва напредък, защото напоследък времето за снимане е все по малко , а мерака става по голям и по голям :)

      Изтриване
  7. Ева така е, това е съдбата на еманципираната жена,майка и домакиня!Но от време навреме си оставяй и по някоя свободна минута,че снимките ти са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Офф Танче ... да ти кажа ми е време наистине да се еманципирам и да ги поразритам около мен, ама. ... какво да ги правя :)) Благодаря ти

      Изтриване
  8. Евка,снимките са невероятни,комплименти и благодаря!
    И фрапето е жестоко!
    За каката-много ми е жал като знам колко им е тежко на милите душички,и моята вече много пораснала госпожица го изкара,но то ние лято не пропускаме без този вирус.
    Надявам се бързо да й мине и дано поне женския уикенд все пак се състои,та да си отземеш!
    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роска, благодаря ти мила, голяма прегръдка и за теб!

      Изтриване
  9. Еви, дори и малко време да си имала за снимки, пак са се получили страхотни!
    Излъчват толкова спокойствие.
    Точно обратното на това, което описваш.
    Дано лятото е по-благосклонно към вас занапред :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колкото по малко време и по набързо, толкова по добри попадения ... незнам защо, при мен е така :)) Благодаря Ели, а иначе не се оплаквам ... като изключим това мрънкане:))) бързо ми минава :)
      Хубаво лято и за вас Ели:)

      Изтриване
  10. Страхотни снимки,Ева! Жалко за малката, но и това ще мине!

    ОтговорИзтриване
  11. :):):)Разлепи ме с плажа. Представяш ли си снимка на плаж с правостоящи:):):)Интересно ми стана, че и двете с Мъхчето мрънкате:), ама с фрапета:):):) сладуранки! А детенцето да се оправя, че е ваканция все пак, гадни вируси! Пожелавам ви занапред все хубави летни моменти и още много красиви фотоси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) нали ... и аз това си представих и то горе, долу така си изглеждат нещата :)) А ние с Мъхи си имаме някакъв странен синхрон, а и явно страстта към фрапетата ... или всичко що е вкусно и е за хапване и пийване :)))
      Благодаря ти бонбонче, чудни летни дни и на теб!

      Изтриване
  12. Много сладко и напевно мрънкане ;)Че и в него пак розово..фрапе:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Ще кажа на половинът, че това си е направо мрънкане в розово:))

      Изтриване
  13. Страхотни снимки, Евка и невероятно фрапе!
    А за мрънкането, ееееех... Какво да ти кажа, то понякога като тръгне наопъки, не знае кога да спре :) Така върви и при нас, пълна лудница, затова напълно, напълно те разбирам.
    Аз като целогодишно си живея до морето, ако ти кажа, че 4 пъти сме били на плаж, няма да ми повярваш - или е неописуема жега, или някакъв ангажимент изниква, или децата са болни (и сега даже пак пазя къщата, че и двечките са ми с ангина, а мен ме сецна и кръста, та ходя като патица из къщи. А малката утре има рожден ден и не зная как да и кажа, че детското парти се отлага.
    Но пък лято е, нали така! Да се радваме на малките летни удоволствия - със или без вируси, с лудница или без около нас :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха такаааа, Лети и ти си морско чадо, това ми е убегнало, странно ... ааа май сесещам :)) Ох миличките, вие и с Ангина, бързо да оздравяват малките и весело да отпразнувате рожденния ден! Да ви е жива и здрава и рожденничката, много щастливо и безгрижно детство!
      Прегръдки и весел празник!

      Изтриване
  14. Да Тони, знам за съжаление си права, вие вте от морето ... нещо ми се върти за Варна, но не съм сигурна!? Идвала съм доста по морето през Април, Май, та и през Октомври и наистина е вълшебно за почивка и релакс:)

    ОтговорИзтриване
  15. Много ми харесват морските ти снимки - и тези, и от предишната публикация. Безлюдните пейзажи наистина напомнят за откраднати моменти на пълно откъсване от обичайното ежедневие. Това с мрънкането ми е толкова познато, особено в частта с данъчните. Така ми беше писнало от всичката тромавост и архаичност,царяща в едни определени среди, та си събрах нещата и отлетях /не се стряскай от крайната мярка, на мен нервите ми не са от най-железните, а пък и обичам да правя обратни завои и то от най-резките:-)/... И направо ти се чудя как намираш ентусиазъм за снимане и блогване, насред всичката тая суматоха покрай теб :-)...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дени :) А за работата в БГ и институциите, мога да напиша цял приключенски роман, пълен с почти невероятни случки и събития, граничещи с небивалицата, даже може да стане и поредица:)) Това е и причината сега аз сама тук да си бича, защото баща ми и сестра ми вече работят по въпроса за изнасяне ... безграничния ни оптимизъм, се оказа, че все пак си има някакви граници ... А блага и снимките, това е моят красив свят и бягство от ежедневието :)
      Поздрави :)

      Изтриване
  16. Е, от време на време има и такива моменти, не може всичко да е цветя и рози:)))
    Но дори и кисело е тоооооолкова красиво!
    Радвам се, че има и други като мен, които дори и в мръсотията и лудницата съзират красотата на мига!
    Уникална си Ев, но ти го знаеш!
    Целувам те*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо да как бихме оценили малките моменти на радост, щастие и хармония, ако всичко е розово, сега грабваме и се вкопчваме във всеки миг радост и малките но успехи да много сладки! Благодаря тиКатенце , да аз се взирам във всичко, което би моглода направи живота ми по красив и вълнуващ:))
      Селувки и на теб!

      Изтриване
  17. Много интересна работа имаш :))
    Не ти е скучно :) и време за снимки имаш, не се оплаквай :)
    И плаж видя, и море видя и на нас показа (аз ги гледам снимките ти през крив макарон);)
    Как правиш малиновото фрапе и това с пъпеши?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аха работата ми е достаинтересна и динамична, на моменти и доста напрегната, но пък основно предимство е, че не можеш да скучаеш ... аз доста вече бях в периферията и се пооткъснах покрай децата, но сега ми се налага да се върна на фронта и ти с пък на сила :))
      За снимките, не се оплаквам, ти желанието е достатъчно да намеря пет минутки за някоя снимка, но мечтая за онези моменти, когато ще бродя по дивите места, ще си заплювам красиви места за снимки и ще се връщам отново там в подходящото вече, ще разполагам с по не два часа да снимам на спокойствие, без някой да мръкнка отегчено :)
      Фрапето е лесна работа, взимаш прясно мляко, любим плоф, а може и два едновременно, слагаш в блендера и напитката е готова, може да си прибавиш малко мед, захар или подладител според това вкус и предпочитания!

      Изтриване
    2. Благодаря за идеята за фрапе. Идеално лесно :))) не пия кафе и идеята ми хареса :)
      Успех и дано докато растат децата имаш повече време за снимки :)

      Изтриване
  18. Кисельонче :)), така ще ти викам вече хахах (шегичка). Много хубави снимки! Видях и тези от предишните публикации. Защо ли ми намирисва, че няма да се разминеш само с тези два отскока до морета за тази година :)))

    Много усмихната седмица от мен, Евчик :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...