събота, 26 май 2012 г.

С малко настроение ... :)

Знаете ли, лошото време сега ми се струва повече от прекрасно! В крайна сметка ... има и по -лошо, като например земята под краката ти да се клати, бучи и да ти създава усещаето, че си стъпил върху гърба на огромно чудовище, което се е рамърдало и е решило, да се изтръска, като се отърве от полазилите го буболечки :)


Какво по приятно от това да се съберете с приятели у  дома, да съберете дечурлигата да си поиграят, а вие да се насладите на сладки приказки и малко смях :) Така и нас ни поканиха на гости, а аз бързо трябваше да измисля нещо вкусно и полезно за децата и нещо за родители :) Сега щеви покажа моята хрумка, която всъщност е нещо много травиялно, разликата есамо в продуктите :) Преди дни, баба ми и дядо ми донесоха от село пресни домашни яйца, кисело мляко, а от мен се очакваше само да ги оползотворя :) Предвид и залитанията ми по здравословното уж хранене и био продуктите и рецептата на тези безглутенови мъфинчета ще е в този дух :)


Продуктите са:

200 гр. кисело мляко
1/2 ч.ч. безглутеново брашно
3 яйца
1/3 ч.ч. тръстикова захар
1,5 ч.л. бакпулвер
1 шушулка ванилия (на прах)
60-80 гр. разтопено краве масло (отново домашно)


Разбивате на ръка яйцата, прибавяте киселото мляко, разбърквате и след дова бакпулвера. Следва захарта и ванилията и последно разтопеното масло. След като добре сте разбъркали сместа, бавно на части се прибавя и брашното като се бърка хубаво докато сместа се сгъсти. След това я изсипвате във формички за мъфини ипечете на 180 гр. до готовност.


След като извадих мъфинчетата, ги оставих да изстинат и ги глазирах, с една много вкусна глазура, която си бях донесла от Австрия. Много лесна за употреба, идеална за такива, като мен! Децата останаха много доволни и аз също :) За родителите имаше друга вкусна изненада ... занея обаче в някоя друга публикация :)


Сега отново ви оставям за малко, след като ни се провали планираната отпуска и почивка с децата в Гърция, планирам едно друго пътуване по това време и много се надявам да се заредя с малко положителни емоции и красиви гледки, а децата с малко слънчеви лъчи :)



23 коментара:

  1. Еви, нещо не мога да влизам в блога ти, изписва ми предупреждение и сега на "риск" влизам, не знам на другите случва ли им се, но ако искаш пробвай от друг компютър да видиш какво става, за да си влизаме свободно:). Вече няколко пъти изпускам публикация, но вече се реших, вирус ли измислица ли е, влизам:):):). Не може така:). Кой знае кой ги пуска тези щуротии?! Еви, страхотни снимки и сладурски мъфинчета:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, преди малко разбрах и влязох през друг компютър ... дава някакво странно съобщение, за някакъв сайт, който използвал нелегален софтуер ... само незнам аз какво общо имам с него ... търсих го в блог-рола си но не го открих ... супер тъпо,предполагам, че пак е някоя от грешките на Блогър, най-много да ми затрият блога ... незнам как да си го прехвърля целия някъде другаде ... Ако случайно някой знае как мога да го направя да ми пише,моля!!!
    Благодаря ти!!!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Еви, вярно че това да се тресе под краката ти е по-страшно от дъжда навън.Ей сега излезнах на терасата и точно това си помислих. Чудни мъфинки, предполагам и много вкусни!

    Аз отдавна не бях влизала при теб, но нямах никакъв проблем, нищо не ми излиза! Дано се е разрешил проблема.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни мъфинчета, радостни и весели, с тази розова глазура! Супер:) Еви, поздрави! Аз нямах проблем с влизането в момента!

    ОтговорИзтриване
  5. Еви и на мен ми излиза това предупреждение, като Катето и аз рискувах :)!
    Мъфинките са чудни, а щом са с домашни продукти нямам думи!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пете, Цвети, Марианче, благодаря момичета! Справих се с проблема ... за сега :)

      Изтриване
  6. Ев, аз както вече ти казах, достраша ме да вляза, че след камерата, ако скапя и компютъра, ще бъда унищожена вече;)))
    Но ще влизам оттук докато се изчисти проблема. Предлагам да пищещ на блогър да си оправят сами бакиите. Случвало ми се е преди време на друго място и знам , че помогна. Сега да се върна на темата:

    Мъфинките са много сладурски с това розовкото, децата сигурно са останали много доволни;)Сега чакам изненадата за възрастни, нали все пак съм възрастна, нищо че акъла ми е като на петгодишно;)
    Ох, не се вманиачавай по здравословното, че като те видя някой ден, няма да смея едно нездравословно нещо да предприема в твое присъствие;)))
    Прегръдкииии!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Мъхи,няма споко ... няма как и съм далеч от мисълта да ставам светица" :))Но,полагам известни усилия в тази посока, просто така ... не ангажирам никого и не съдя, всички имаме право на избор, аз много държа на моето и уважавам чуждото :) А ти ... живееш на чист въздух,имаш си собствено био производство ... а аз съм се навряла в най-мръсната част на града и си мисля, че ям био:)))
      Прегръдки и чудна вечер!
      За блога ... засега всичко е ок, без проблем се влиза за момента в блога и е активен, след като си върнах стария потребителски профил:)

      Изтриване
  7. Хахаха, Мъхче, разби ме с последната мисъл, и аз така - започвам да се страхувам, че Евчик ще прескочи няколко стъпала и ще се доближи прекалено много до здравословната схема, пък аз там не се вписам особено :))
    Евчик, много съм назад, очевидно, не знаех, че има безглутеново брашно, сега не се смейте... ама що пък, даже аз си се смея сама на себе си, дали пък не преминавам в друга категория нервно състояние :)))

    Разкошни мъфини!!!
    Вчера обикалях след работа да търся кокосово мляко, познай защо?! :)))

    С пожелание за хубаво презареждане :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Инче, никакви стъпала ... аз теб имам да те гоня, страхотна с в кулинарията и акъла ми взимаш, но ти благодаря, добър учител си ми :)
      Кокосово мляко имаше в ДМ!
      Хубава вечер Федорка :)

      Изтриване
  8. Прекрасни мъфинки! Издирих те отново:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Траянче, сега всичко е ок, пробвах от други компютри, всичко си е както преди :)

      Изтриване
  9. Еви,мъфинките и снимките са страхотни!
    При мен не си се губила и не съм имала проблем да вляза!
    Прегръдки и усмихната почивка,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роска, благодаря ти мила ... радвам се че не си разбрала за проблема:)
      Прегръдки и хубава неделна вечер!

      Изтриване
  10. Евич, ок си с новият адрес, смених си го в страничната лента!
    Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Марианче,
      хубава и усмихната и на теб!

      Изтриване
  11. Намерих те и аз:) Супер са мъфините! И аз съм с много сериозни залитания към здравословното хранене:) Не ползвам безглутеново брашно, защото никой не е алергичен вкъщи, но да ти кажа напоследък много активно изключвам захарта. Дори и тръстиковата е с много висок гликемичен индекс и я избягвам. В повечето случаи използвам смлени сушени плодове и стевия. За някои сладкиши ползвам и меласа, тръстиков сироп или агаве, но и това умерено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, за глутена напоследък четох много негативни становища, незнам кое колко е истина, аз подлагам на съмнение всичко по принцип, но се старая да намаля присъствието му до минимум! Например аз ям почти само хляб от лимец и децата уча ... имам известен успех :)) За захарта, аз също се опитвам изцяло да изхвърля бялата захар и да я замествам с нещо приемливо, това със сушените плодове за мен е ок, но децата ... не искат:( Ще си взема и меласа или агаве, мерси за идеята!

      Изтриване
    2. Ще свикнат, ще свикнат:) Малката я тренирам от бебе, но голямата видя малко зор в началото:) Сега ако я питаш е твърдо против белия хляб:) За глутена и аз четох доста, но е страшно противоречиво. Накрая реших, че нищо прекалено не води до нищо хубаво и се отказах да следя и това (на работа ми е направо невъзможно).

      Изтриване
  12. Ох едвам и аз те намерих :-) Уплаших се, че не мога да влезна и че блогът е изтрит...
    И аз имам залитания от време на време към био и веган храненията. Много апетитни мъфини!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че ме откри, да изтрит е и това е новия адрес, по разни технически причини! Обичам и ям основно вегетариански ястия, но чак веган ... май немога :)) Благодаря ти и поздрави!

      Изтриване
  13. Чудесно, че блогът ти е отново на линия!
    Кейкчетата са много сладки с тази декорация, тъкмо като за хлапета.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дени,благодаря!
      Да идеята беше да им харесат особено с бонбонките отгоре :)) Предвид това, че почти не бяха сладки, глазурата компенсира :)
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...