четвъртък, 31 май 2012 г.

Ваканция ... урааа!

С тези думи взех от детска градина вчера голямата ми дъщеря:) Да наистина е невероятно, но в днешно време децата и в детската градина са като на училище. Прибрахме си голямата торба пълна с учебници, тетрадки и материали, върху които са работили през цялата година, а София гордо ги разнасяше из къщи и ни ги навираше под носа, развълнувана от големия труд, който е положила и положителните оценки на госпожите :) 
Днес имахме и тържество и сме много развълнувани ...

 - мишленцето с черното носле е мойто :))
За радост освен много уроци, децата имат много интересни кръжоци и занимания ... ако знаете за един цял ден, колко много неща могат да се изобретят ... сега ще ви покажа една малка част, от всички онези красиви, понякога дори удивителни творения, които всеки ден си носим у дома :)


... дори неподозирах от отпадачни материали, колко симпатични и дори практични неща могат да се направят ... като този плик, който Софи ми подари с думите "... това е за твоите бижута мамо ..." :)
... ако ви се намират самотни чорапи ...


... този кукер ни пази от зли духове ...


... великденски пиленца ...... неотдавна, разкождайки се из софийските улици ... виждаме художник и една мого красива картина ... аз се спирам да и се порадвам, а Софи ме пита ... " мамо нали и моите картини са толкова хубави ...?" А аз как да и обесня, че за мен по-красиви от нейните няма ... по едни особено сладки причини :))Сега ни чака ваканция, пътувания, дори в детската ще има само игри ... а в мен се прокрадва лека нотка ... малко тъга, че и тази годинка мина ... и на малкото ми момиченце му остава само една година до училище ...

А тъй като утре е първи Юни искам да пожелая весел празник на всички деца!

23 коментара:

 1. Детски рисунки много обичам и така се зарадвах да видя тези! Страхотни са, както и другите ръчно направени нещица! Много талантливо дете имаш :-). Весел празник ви пожелавам!

  ОтговорИзтриване
 2. Да ти е жива и здрава. Усещам как след време ще си има личен блог и ще споделя нейните си емоции и творения.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ооо да тя отсега е много творчески настроена, благодаря ти :)

   Изтриване
 3. Да й е честита ваканцията!
  Мишлето го познах по нослето:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. :))) Нали, кой друг ще се маскира на мишле, а то всъщност беше лисицата от "Косе Босе " :)

   Изтриване
 4. Ама ти си имаш истински художник вкъщи!!! Много добре рисува за възрастта си. Аз ще замълча моето какви ги драска и как семейството ни се изобразява нещо като Барбарони - не може да разбереш кой кой е :))
  С пожелание за щура и весела ваканция :)
  Прегръдки на малкото "мишле" :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Инче, големи са заслугите на госпожата, страхотна е, аправи чудеса с децата и те много я обичат :) Благодаря мила, то при нас гаранция ще е щура :))
   Прегръдки!

   Изтриване
 5. О, Ев,
  като една видна столична пророчицА, да кажа, че детето ти е много креативно и всички произведения са върха. Чака го голямо бъдеще. Незнам каква ще стане , но рисува чудесно. Обичам такива картики от децата, запълнени от всякъде , а не само някакъв обект на лист хартия;)
  Честита и ваканция на мишката, а и на малката въшка, ако изобщо излязат във ваканция точно сега;)
  Хубави почивни дни на цялото ви семейство и прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти Мъхи от все сърце! Да наистина и аз много обичам детски рисунки, изрисувани без бяло петънце :)
   Ааа да във ваканция сме и ти пращам солени морски целувки!

   Изтриване
 6. Еви, много съм впечатлена от балерината :) всички рисунки са чудесни, браво на детето!
  Пожелавам весела и забавна ваканция на Софи!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Марианче и аз бях много впечатлена от балерината, благодаря ти!!!

   Изтриване
 7. I bambini ci stupiscono sempre, sono fantastici!! buona giornata...ciao

  ОтговорИзтриване
 8. Много красиви, весели, креативни и толкова детски! Погледни от другата страна на нещата - имате още цяла една година преди училище, през които София ще твори още толкова много неща. Ние вече приключихме с предучилищната и сега ми е се е свило сърцето, че мъничкия ми дребчо, вече не е толкова мъничка и ще бъде първи клас... Странно, но със сестра и не съм съм изпитвала такива чувства.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да и аз вече се настройвам на нова вълна ... преди се си повтарях, че има още много, сега си казвам, е има още цяла една година :)) Благодаря Руми!
   А за малката, ами много е различно усещането, малкото нали все трябва да е мъника ... аз с болка установявам, че Криста ужасно бързо расте и се опитвам да запечатам всеки миг и емоция ... да не забаравя :)

   Изтриване
 9. Браво на малкото мишле!Добре ги е сътворило!Да се радва сега на ваканцията,че на есен...!

  ОтговорИзтриване
 10. Еви, голямо сладурче е дъщеря ти:) Пък и рисува много добре! Нека е здрава и щастлива и да се радва на лятото:)))

  ОтговорИзтриване
 11. Еви, толкова хубаво ми стана от тази публикация! Тези моменти са много красиви и се запечатват завинаги! Картините наистина са най-хубавите! Пожелавам прекрасна и весела вакнция! А на теб да напълниш плика по предназначение!:):):) Еви, да те питам как се оправи с блога, че ако ми се случи нещо подобно да знам. Прекрасна нова седмица! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 12. Много миличко мишле :) Колко красиви неща е направила!
  Пожелания за вълнуваща ваканция!

  ОтговорИзтриване
 13. Ето я и моята маймунка там в редичката:) Страхотни произведения на изкуството си имате. Браво на малките ръчички, които са ги изработили:)
  Много прегръдки за теб и двете сладурки:)

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...