Днес ще ви представя едни вкусни и лесни тарталети, които много се харесаха у дома. Тези мъничета нямат претенцията за нещо специално и засукано, но пък са много сладък и нежен комплимент за всеко стомахче, подходящи за закуска и бързо подхапване ...
Необходими са ви:
около 300 гр. брашно
80 гр. масло
3 яйца
100 гр. козе сирене
листа прясна мента
Приготвяте маслено тесто , на мен лично най- много ми допада този начин. Разстелете го във формички за тарталети и го оставете в хладилника за 10-15 мин. След това покрийте с хартия за печене и посипете с ориз, като пооплатните тестото отгоре. Сложете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 10 мин. През това време в купа разбийте на ръка яйцата, прибавете натрошено козето сирене и хубаво разбъркайте. Нарежете на дребно около шепа листа от мента и прибавете към готовата смес.
След като извадите от фурната формичките с масленото тесто, махнете ориза и хартията за печене и напълнете всяка от тях с яйчено-сирената смес. върнете ги отново във фурната като печете на 180 градуса до готовност (около 15 -20 минути). Сервират се топли, но и студени са много вкусни :)
Простете, че съм толкова лаконична, но напоследък програмата се оказа натоварена :) На всички вас пожелавам приятна и спорна седмица:)
Много сладички снимки, Еви!Само това козе сирене ще си позволя да го заменя, че така и не мога да го ям...освен едно, с черна плесен, ама му забравих нафърцуненото име :Р
ОтговорИзтриванеИве, ти ги направи с козе, пък ме покани на гости :))
ИзтриванеЕви, страхотни са тези тарталети!
Правила съм подобни, но с друго сирене и други подправки. Сигурна съм, че с козето много ще ми харесат :)
Хубава нова седмица и да ти олеква скоро програмата!
Вкусно.... И много лесна рецепта за маслено тесто. благодаря, че я сподели!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Бих хапнала няколко :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки, Ива!
Евчик, големи сладурчета :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихната седмица!
Много, много красиво! Поздрави!
ОтговорИзтриванеEв,
ОтговорИзтриванеама много са сладки тези мъничета;)))
Много свеж фасон имат, а ментата със сигурност носи и прохлада!
И лаленцата, и паничката... абе пак всичко е страшно красиво през твоя поглед!
Ев, можеш ли да си погледнеш пощата- има вик за помощ от мен там;(!
Мъхче, телепатия, току що ти отговорих, извини ме за закъснението но два дена не съм си стигала до майла :(
ИзтриванеБлагодаря и гуш!!!
Диве,
ОтговорИзтриванеКраси,
Зори,
Дани,
Павлина,
благодаря ви момичета и хубава вечер:)
Евче, много сладурски тарти, ако ми паднат няма да им простя!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Ева,тарталетките със сигурност са много вкусни,а снимките няма да коментирам.Това блогче винаги ми пълни душата със своето неповторимо очарование!
ОтговорИзтриванеМного са сладурски, Еви :)
ОтговорИзтриванеСпорна седмица и на теб!
Еви, черпя се от прекрасните тарталетки и стискам палци програмата да е натоварена само с хубави неща :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеПри тези снимки, ще ти простим:)! Страхотни тарталетки и то в моята любима категория храни - парти хапки! Браво, Еви! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглеждат наистина много апетитно - браво на майсторката :)
ОтговорИзтриванеМного е любопитно, че ги правиш, солени и то с козе сирене! - Това оригиналната рецепта ли е, или твоя авторска импровизация?
Приятно е човек да има време за готвене :)
http://goran.blog.bg/lichni-dnevnici/2007/12/03/niakolko-gotvarski-recepti-moe-delo-probvaite-gi-kogato-ste-.139070
Горан
Goran.blog.bg
Еви, страхотни тарталети,апетитни и ухаещи, вероятно и с мента ще ми харесат, щом са с козе сирене...но бих предпочела с градински чай!Заради теб ще бодна едно две с мента.:-)) Чудесни, пълни с настроение снимки!
ОтговорИзтриванеХубави дни!
Евка,чуднички са!От тези вкусни бижута трябва да се направят повечко бройки,защото подозирам,че ще са много спорни и ще изчезват аламинут!
ОтговорИзтриванеЛек и спорен ден утре!
Ейй много, много ви благодаря!!! Поздрави на всички :)
ОтговорИзтриванеМммммм изглеждат много апетитни и съм сигурна, че ще са много вкусни.
ОтговорИзтриванеКозе сирене все още не мога да се престраша да опитам или по-точно казано да купя, защото все разправят, че е със специфична миризма, но знае ли човек, може и пък да ми допадне. Пък и гледайки колко златисти и апетитни изглеждат тарталетките ти... почти се навих :))
ОтговорИзтриванеРазкошни снимки, Евчик!
Благодаря момичета!
ОтговорИзтриванеИнче незнам какво толкова му е различното на козе сиренето, аз го предпочитам по няколко причини, първо заради алергии при децата, второ заради това, че козите съм чувала, че не се тъпчат с хормони и антибиотици (няма гаранция обаче :)) и трето защото е много леко и вкуса му е превъзходен, аз дъх до момента не съм усещала, а повярвай ми ... много съм чувствителна по темата ... само под секрет, не ям яйца, агнешко и селско краве и биволско мляко заради дъха им :)) Та така ... пробвай, според мен е много хубаво!
Обожавам козе сирене:) Тарталетките са точно за моя вкус :)
ОтговорИзтриване