петък, 30 март 2012 г.

Пиле с ананас и кинори

Днес ще ви представя една много вкусна и здравословна рецепта, която особено ще се понрави на онези, които обичат леко по интересните вкусови съчетания, като месо с плод и сладък привкус :) Ще премина направо към рецептата, защото в края на седмицата съм леко поизморена и ... незнам откъде да започна ... а и така е най-лесно :))



Продукти:
1. 200 гр. Кинори, което представлява микс от бяла и червена киноа, ориз, натрошен нахут и сусам (има го в био-магазините)
2. 500 гр. пилешко филе
3. 1 консерва компот от ананас
4. 2 с.л. мед
5. 1/4 ч.ч. бяло вино
6. 1/2 ч.л. канела
7. малко естрагон
8. черен пипер и сол на вкус (по 1 щипка)
3-4 с.л. зехтин



Първо сложете във водичка с малко сол да се свари пилето (леко не напълно). В друг съд сварете кинори-то с малко сол на вкус, за максимум 15 минутки! Малко преди да го свалите от котлона му прибавете 1-2 с.л. зехтин и малко риган. 
След като сварите леко пилешкото, го изваждате и го нарязвате на хапки, слагате го в тавичка. Нарязвате 3-4 реценчета ананас на дребни хапки и ги изсипвате при пилето. Малко водичка, мед, зехтин, малко сок от компота от ананас, бялото вино и канелата, естрагона, пипер и сол на вкус. И слагате във фурната на 220 гр. докато се запече  (20 - 25 минути). След като го извадите от фурната го сервирате върху киноата. Смея да твърдя, че това е едно от най-вкусните неща, които съм хапвала и вече го приготвих няколко пъти с леки вариации :)



Пожелавам ви едини хубави почивни дни с любимите хора, вкусна храна, поне едно питие и слънчеви разходки :)


22 коментара:

  1. Тъкмо се чудех какво ще да е това кинори и видях!:) Чудни нещица предлагаш в блога и много ми допадат всичките ти предложения! Обожавам различните и непознати вкусове и рецепти. Благодаря! Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кенди много благодаря, радвам се че ти допадат моите идеи! И аз намирам много такива и при теб :) Сърдечни поздрави :)

      Изтриване
  2. Ев, заради теб си купих киноа, сготвих я по предното ти предложение и беше с много приятен вкус. Сега ще ме накараш пак да купувам;)
    Чудесни снимки;)
    И аз напоследък хич не успявам с нищо, времето минава адски бързо и като свърша с всичко, едвам стигам до леглото, на-малко с готвенето и снимките!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче много се кефя, че си пробвала и ти е допаднало, аз се влюбих в тази киноа и със спанак я правих, страшно вкусна стана :) Благодаря за доверието! За снимките ... оффф не е моята камера, сега виждам колко голяма е разликата ... искам си моята, но още ще си почакам ...
      А за времето ... не ме питай откакто смениха времето имам чувството, че денят ми е с поне 3 часа по-къс ... докато се обърна и то вечерта дошла ... и все ми се спи :)) Много прегръдки и ще чакам от теб поне някоя снимчица, знам , че все по нещичко снимаш и да помислим за излет!!!:)

      Изтриване
  3. Много ме зареждат твоите снимки, изключително живи и винаги разказват, а ястието красота! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Евчик с тези красиви лаленца ме усмихна рано сутринта!
    Изобщо не е за учудване, че това е "моето" съчетание!
    И аз правих тиквички с киноа и много ми хареса!
    Ще опитам и тази вкусотия, само да намеря продукта!
    Прегръдки и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна рецепта, Ева! И снимките са по-различни, но много хубави! Хайде, почивай вече!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз помня тиквичките с киноа и имах огромно желание да ги приготвя просто изчаквам подходящ момент :) и тази идея ми допадна. Благодаря за рецептата! Прекрасни пролетни лалета. Имам нужда от 28 часа в денонощието....

    ОтговорИзтриване
  7. Аз.. .за съжаление сигурно няма да опитам киноа. Май не виждам кой ще ми прави компания да я хапваме, в каквато и да е комбинация. Дано поне някъде като ида на гости ме почерпят такава :)) Че снимките ти са прекалено апетитни, за да я подмина.
    СТрахотни снимки отново, Еви, особено тези с лалетата в това студено време... действат ободряващо на настроението :))
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи май ще трябва да те поканя на гости :)) То в къщи само ние с мъж ми се ги ядем тези храни, децата го гледат с недоверие и дори нежелаят да опитат :(

      Изтриване
  8. Еви, обичам пиле с ананас и съм убедена, че твоето предложение много ще ми допадне!
    Желая ти прекрасни почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Eвчик, застрелваш ме с твоите екзотични предложения :)) И със снимките, и със снимките :))

    ОтговорИзтриване
  10. Ев, чидесни снимки, а ястието е много интригуващо за човек, които никога не е опитвал киноа (визирам себе си). Дали може обаче да се замени пилешкото с друго месо, че у нас не всички го ядат и избягвам да купувам? Ще ми е интересно да опитам нещо такова, винаги съм харесвала екзотичните неща.
    Поздрави и хубава съботна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Благодаря Мария и да защо да не се замени пилешкото ... само незнам какъв точно ще му е вкуса, аз лично като се замисля с едно крехко телешко, също ще стане :) Сърдечни поздрави :)

      Изтриване
  11. Пиле с ананас много обичам,така че веднага се присламчвам за следващия път като напълниш пак тавичката :)) .Пък и нито киноа,нито Кинори съм опитвала,така че....с удоволствие ще дегустирам,особено в твоята компания плюс малките мацки.
    Прегръдки и хубаво да релаксираш!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря, Ева -
    чудесно предложение, чудесна презентация, чудесни пожелания!
    Много ми допада като вкусово и ароматно съчетание, а снимките - така красиви...
    Сърдечни поздрави и хубава неделя, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Интересна рецепта:) Обичам да експериментирам с този тип продукти. Аз обаче не варя пилето. Направо си го запичам с киноата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми :)) от едно извесно време насам всичко варя преди да го правя каквото и да е друго ... месото де ... разни съображения, незнам дали съм права (ужасно съм гнуслива) :)

      Изтриване
  14. Благодаря на всички за хубавите думи с споделените вкусове ...
    Павлина,
    Дани,
    Траяна,
    ДрайТ,
    Мариана,
    Федорка,
    Елексирче,
    Дианка,

    ... хубава неделя и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  15. Евик, отдавна не съм те навестявала (така е и с останалите блогове, засрам:-((( ), а при теб блика от предложения, кое от кое, по-интересни. Не съм опитвала киноа, мерак ми е да го направя, като гледам, каква вкусотия ни предлагаш, трябва да е час по-скоро.:-)))
    Прегръдки, миличка, с пожелания за усмихната и слънчева пролет!:-))

    ОтговорИзтриване
  16. Монка пробвай,. ще ти хареса, обещавам :)
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...