понеделник, 6 февруари 2012 г.

Воли и неволи ... разни :)

Бих си помислила, че съм леко в дупка (онази преди рожден ден), ако обаче периодично не ми се случваха подобни състояния. И все пак наистина наближава ... рожденния ми ден ... да се радвам ли ...!? Гледам да не допускам да изпадам в апатия или да се оставям на лоши настроения, но колкото и да се боря с това, няма как хората около мен да не ми влиаят. Абстрахирането от случващото се ... е ми още не ми се получава. Като капак на всичко уикенда бях и болна ... е не че вече съм здрава, даже сега пак вдигнах температура:( Хубавото, е че ми се отваря много работа и нова за мен, това често е най- доброто спасение, особено когато ти е интересно, сега само остава децата да са здрави, за да не се налага отново да останем в къщи:)
Този уикенд не съм готвила почти нищо ... някакви спагети и бързи аламинути ... не съм и снимала, нямах желание ... понякога ми е твърде трудно да изтърпя трима в купом да капризничат, особено когато на мен ми е лошо, а се опитвам да се преструвам на здрава, за да не им проваля уикенда ... резултата ... те пак са недоволни. Сигурно и на вас ви се е случвало ... да нямате търпение да дойде понеделник и да се изстреляте от къщи ... дори и болни, е аз имах такъв уикенд.


Сега ... няма да минем без някоя рецепта и то точно от тези ... любимите ... за една спокойна неделна утрин и малко семейна идилия ... това май само по филмите го има :))
Ето една карамелизирана палачинка, много вкусна и лесна (правих я преди поне 3 седмица май:))

Продуктите са ясни, но ще ги напиша отново:
2 ч.ч. брашно 
2 ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
1,1/2 ч.ч. прясно мляко
2 бр. яйца
50-60 г. разтопено масло 
 1/2 ч.ч. кафява захар


Брашното се пресява с бакпулвера. Отделно се разбиват ,яйцата,прясното мляко,ванилената захар и разтопеното масло.Сместа се добавя към брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес. След това изсипвате в тиганче на предварително загрят котлон около 1/3 чаена чаша от готовата смес и печете, както американска палачинка. След като видите, че палачинката вече е готова, но не много препечена, я накъсвате с дървена лъжица на късчета с размер на нормална хапка (не много дребно) и посипвате с около 2 с.л. кафява захар и започвате да бъркате до постигане на златен загар! След това сервирате топлата палачинка със заквасена сметана или конфитюр по избор, а защо не и с двете  .... и се наслаждавате:)
(Идеята взаимствах от Бон Апети)


Снимките не си ги харесвам, но пък ще го преглътна :)) Сега съм в едно умопомрачаващо търсене на обективът с главно "О", което се оказа толкова сложна задача и дълъг процес, че съвсем се загубих из дебрите на безкрайното разнообразие и не до там богат избор на по-ниско бюджетните ... дано скоро успея да си намеря новата "дружка" :))


Хубава нова седмица скъпи другарчета ... и ако позачезна, да знаете "I'll be back..." :)))

43 коментара:

  1. Радвай се, Еви! РД така или иначе ще дойде, ами поне му се радвай!
    И излизай от дупката да влизам аз, че много ми е зле вече седмица....
    Хубава седмица и успех с новата работа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Пепи от все сърце и ... то аз точно си мислех, че тази година "дупката " ме е подминала ... и хоп :))) И ти да се измъкваш и гуш :) А за работата, тя си ми е старата, просто ще замествам най-важният човек в нея и имам доста да науча за седмица ... така, че утре болна или не пак се замъквам:)

      Изтриване
  2. Ев,
    първо пожелавам здраве и на теб, и на човекът ти, и на дребните, защото киселите люде не са приятни на себе си, какво остава за околните!
    После пожелавам успех с новото, каквото и да е, сигурна съм че ще донесе хубаво със себе си.
    След това- дупката, зарий я;)Даже направи по-висока бубунка отгоре, да стъпиш и да погледнеш от високо- вижда се по-добре;)

    И снимките- хубави са ти, ама много-следя те в проекта ти, (фаворит си ми знаеш)и във всяка една от тях има вложено нещо повече от вещ- емоцията!

    Айде и с новата дружка по-бързо да се откривате и млъквам, че то коментарът ми ще стане по-дълъг от публикацията ти;)))

    Чудни палачинки- 4-тата седмица ще са у нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еййй Мъхче, пиши ми моля те ... така ме радваш винаги, дори когато ми е лошо :) И на теб ти пожелавам всичките в къщи да сте много здравички и все усмихнати :)
      А за зариването на дупката ... това много ме изкефи ... почвам :) Благодаря за проекта, малко изостанах но ще наваксам :) А за обектива ... само да си гушна това "бебче" :)))
      Палачинките са много вкусни! Много прегръдки!

      Изтриване
  3. Хей я се лекувай и събирай сили да ме изкараш от дупката следващия месец и мен :D . Хубава палачинка да има кой да ги прави само :)))) И аз търся обектив. Намерих го, да видим дали той ще ме намери мен :-)
    Хубава вечер и успех с новите неща :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я ти да вземеш да я прескочиш таз дупка с един гепардски скок :) Моля те подкажи какъв обектив си взе (ако не е тайна:))! Благодаря и много хубава вечер и на теб :)

      Изтриване
    2. Още не съм си го купила :) Събирам парите :D. Пиша ти във фликр, дали получаваш? :)

      Изтриване
  4. Евчик, не се давай на тази дупка :)))))
    И аз скоро ще попадна в нея /ако не съм паднала вече /
    Радвай се на децата и хората около теб и се прави, че не я забелязваш!
    А тази безумно вкусна палачинка точно сега ли трябваше да я видя!!!
    В събота правих немската на Лулу и стана безумно вкусно!
    Топла прегръдка и усмихната ледена седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, на Лулу и аз съм им хвърлила око, но .... следващия път:)) Благодаря ти много и се радвам, че се задават много рожденници и ти скачай високо :) Силна прегръдка и ме усмихна, благодаря ти!

      Изтриване
  5. Евик, не се давай на дупката и на болестите! Наистина има такива дни и уикенди! Но хубавото им е, че отминават и съм сигурна, че следващият ще е по-хубав! Стискам палци за откриване на новата "дружка" и за бързо оздравяване на цялото домочадие и на теб :) Хубав вечер!
    П.П. Палачинките определено влязоха в графата ми за опитване :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, благодаря ти мила, а децата те в точно този миг са здрави ... надявам се и да не им лепна аз сега :)) За "дружката" ... от месеци вече избирам ... ей така се обърках :)) Прегръдки и усмивки!

      Изтриване
  6. Eви, бързо оздравявай и излизай от дупката. Всичко ще се нареди!
    Палачинката навярно е страхотно вкусна, ще я пробвам след време, не съм опитвала така.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Еви, много интересно предложение, току що приключих с палачинките, как ме е яд, че не седнах по-рано, да видя това изкушение. Следващия път:). Пожелавам ти да оздравееш по-бързо, не са приятни тези ситуации. Радвам ти се на снимките, чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кенди, благодаря ти и ти ме радваш ! А палачинките са лесна работа, следващия път :) Хубав ден :)

      Изтриване
  8. Смелост, Еви! Няма да им се даваш на лошите настроения!
    Не знам за палачинката, сигурно е великолепна на вкус, обаче чинията ми грабна окото!Очарователна е!
    Сърдечни поздрави :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДИве :))) и аз все това си повтарям, никакви лоши настроения ... и на тия около мен им го наливам в главата с фуния :)) Чинията и на мен ми е любима има си и чашка :)
      Сърдечни поздрави и усмивки от мен!

      Изтриване
  9. Мен такава умора ме е налегнала, че постът ти ми звучи даже приповдигнато :)) Не знам дали това може да те успокои, де :))
    Стягай юздите на "тримата от запаса" и чакаме новото "бебче" - сигурна съм, че снимките ще бъдат трепач (те и сега са си, де :)) Вчера мъжът ми нещо ми подхвърли за курс за фотография, но да не си помислиш аз да ходя - коментарът бе "като се чудят къде да си дават парите и единственото, на което ги научават е как да си купят по-скъп фотоапарат..." :)) Под секрет, слушам го само с половин ухо, надявам се, че някой ден няма да изпусна някое угодно за мен предложение с така предприетата филтрираща тактика :))
    Оздравявай бърЖЕ :) и стискаме палци за начинанието :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, не мога да повярвам на очите си ... ти уморена, ами да ти кажа с твоята енергия, май зимата ти е дошла в повечко :) А поста, ами да то настроението си ми е супер ... ако няма кой да го вкисне:)) Аз за курс по фотография време не намерих, не че нямах мерак, така и се понаучих сама, без особени правила и с малко четене тук там и разбира се помощ от тези дето повече разбират:) Сега определено имам много какво да уча и ми се ще да посещавам разни лекции, които организират тук там и все неуспявам да стигна ... я мъж ми е ангажиран, я децата болни, я бабата заета ... точно когато аз искам да отида ... но ще го направя ... някой ден :) За фотоапаратите, вече има доста прилични оферти ... изпадат, само трябва да се следи ... аз предлагам помощ, защото така или иначе се ровя за обективи :)) А мъж ти да не се прави ... какво лично има срещу фотографията ... а и ако само знае колко си добра, я да вземе да ти направи един подарък :)
      Хаиде гуш, че какъв ферман исписах и да си почиваш:))

      Изтриване
    2. Е, стига вече с тези дупки!:) Въпреки, че хората попадат в дупка и без да чакат рождения си ден. Желая ти да си пълна с енергия за новата работа, каквато и да е то...

      Бързо оздравяване и не обръщай внимание на сатурновата зупка или както се казва там...

      А палачинката ти много си я бива!

      Успешна и топла седмица!

      Изтриване
    3. Краси много благодаря :) Успешна и усмихната и на теб!

      Изтриване
  10. Има и такива моменти, Ива :) както е написала Пепи, по-добре се радвай, че така или иначе ще дойде рожденият ден :)
    Палчинката много ми допада :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори :)) Да ще си заформя едно парти поне така със сигурност ще се повеселим :) Благодаря ти и усмихнат ден :)

      Изтриване
  11. Ох, че хубава идейка!Вземай се в ръце и започвай приготовления за празника:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянчем мерси мила, а за празника, ами май нямам планове за някакви особени приготовления, доста ми е натоварена седмицата, а и настроение нямам за торти ... ще черпя с друго :))

      Изтриване
  12. Ева, едва ли ще ти подейства много успокоително, но и аз се чувствам така от вчера ( за щастие нямам температура, но налице са всички останали екстри). Има и такива моменти.. освен да чакаме търпеливо с чаша чай в ръка не ни остава друго. Палачинката изглежда страхотно, ще я пробвам веднага щом усетя че имам някакъв вкус в устата :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ана бързо оздравяване и на теб, аз вече съм ок, само с енергията съм зле, но и това ще се оправи :) Усмихната седмица и много поздрави:)

      Изтриване
  13. Иве, то настроението е от времето, не е от теб:) Да ти кажа честно и аз нещо тези дни нямах желание нито да снимам нито да готвя. След като голямата оздравя е болна малката, но пък да ти кажа депресантското сдухване много успешно се лекува с работа. Много работа:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Руми , успокои ме за настроението :) Бързо оздравяване и на малката ти бонбона ! А за работата си много права, това безпогрешно лекува всякакви депресивни състояния ... то при мен са малко по други, но пак :)

      Изтриване
  14. Ева,погледни си дечицата и нещата ще се понаместят :)

    ОтговорИзтриване
  15. Еви, надявам се, че вече си по-добре :)! Палачинката е супер апетитна!

    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  16. Евчик толкова силно те прегръщам че идея си нямаш. Знам че не е кой знае какво успокоение но аз съм същата тези дни - отново се местя, нямам желание за нищо, и ако мога няма да стана от леглото с дни - ще си лежа на тихо и тъмно...Нооо нали знаеш колко много неща чакат нас :-) изпращам ти много положителна енергия и целувки P.S. Снимките ти са прекрасни!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охх скъпа ми Лин :) Ама ти какво направи ... какво е това преместване, сигурна съм , че така се налага и се надявам мнооого да си добре и ти и Дара!!! Много ви прегръщам и ви целувам :) И Линче и това ще мине, като цъфне пролет ще излезен заедно да си поиграят децата а ние да се посмеем и побъбрим заедно до насита :) И благодаря ти за енергията и на теб ти е нужна, много усмивки :)

      Изтриване
  17. Оздравявай бързо, Ива и дано скоро ведрото настроение да те намери!
    Успешно откриване на обектива.
    Много прегръдки!
    Снимките са толкова прекрасни, палачинките така изкусителни, че както съм гладна в момента съм способна на някоя магийка и току виж съм ги излапала всичките ей така от екрана:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стеф , благодаря ти от сърце :) Золкова си мила както винаги и аз в момента си мечтая да имаше и на мен някой да ми направи едни палачинки ... ммм :))
      Много прегръдки и усмивки Стеф :)

      Изтриване
  18. Еви, пожелавам ти бързо оздравяване! И човечетата да са здравички :)
    Ех, познато ми е всичко, което описваш. Все трябва да изпълняваме капризи. Дано някой се сети и за нашите...
    Успех с избора на обектив. Много харесвам снимките ти и с този ;)
    Палачинката ти е страшно фотогенична.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря ти мила и за нашите капризи, ами уж по правило жените трябва да са капризни и да им се задоволяват капризите, но ...:))) Аз май никога не съм била в тази позиция, но аз не се оплаквам, има момнти в които ми натежават някои неща, но бързо ми минава :)) А за обектива и снимките, благодаря ти, аз вече незнам какво точно искам ... и това ще се промени :)
      Усмихнат ден Ели :)

      Изтриване
  19. Ева, след моя сравнително късен коментар предполагам,
    че нещата вече са се развили в хубава и позитивна посока.
    Надявам се, че си здрава,/семейството също!/ тонизирана и вдъхновена се настройваш за твоя празник.
    Идеята за този вид палачинка, рецептата и снимките - великолепни, както ти умееш да представяш:)
    Сърдечни поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  20. Евка,как само те разбирам...нали сме си свои хора де...:)).
    Колкото сме позитивни все ще се намери някой да ни ядосва и разваля настроението!
    Добре,че бързо ни минава.
    Надявам се вече наближава Денят и ще си оставила лошите мисли зад гърба си!
    Хубав празник и всичко най-най мило и добро от мен!
    Палачинките приличат на един австрийски десерт с ужасно завъртяно име-Кайзершмарн,и който много ми хареса там!Насладих им се и от твоята чинийка!

    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
  21. Дианче, Елексирче, благодаря ви от все сърце мили момичета!!! Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  22. Eвик, далече да останат всякакви лоши мисли, дупки и прочие, нека всичко винаги бързо да остава зад гърба ти.:-)) Мисли позитивно, представяй си двете си сладурести щерки, те внясат само хубави мисли и чувства.:-)))
    Харесаха ми много тези палачинки твои.:-)))
    Ама си много самокритична, защо не си харесваш снимките, прекрасни са, както всичко, което видях досега.:-)) Щом като и в 1:24 не мога да се отлепя от компа, прави си заключението.
    Утре ти ще ми подаваш клечки за очите, тъй да знаеш.:-)))
    Топли прегръдки и лека нощ!
    Май ще последвам вече домашните, само аз съм останала будна....

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...