вторник, 3 януари 2012 г.

Спонтанно !?

Замисляли ли сте се колко често реагираме, взимаме решения и правим нещо спонтанно!? Аз да споделя имам чувството, че живеем в свят, където това е почти забравено ... всеки мисли и премисля какво и как ще каже, планира дъълго и обстойно всяко действие, планове в работата, почивката, децата ... та дори и любовта, всичко трябва да е под наш контрол и ако не е, това води до сътресения в нашия вътрешен свят. Е аз си спомних ... просто така ... сетих се как се случват и са се случвали при мен винаги нещата, най - вече хубавите и тези събития за които съм безкрайно благодарна ... и незнам дали това е съдба, защото все пак са си мой избор, което значи, че все пак можем да въздействаме на събитията с нас и около нас ...

Винаги за хората около мен аз съм била праволинейна, стабилна и сериозна и съм правила всичко "както трябва" ... но повярвайте съвсем не е така :)) Аз по скоро винаги съм била спонтанна и доста припряна, само че винаги съм знаела какво искам и съм търсила пътя към сбъдването ...

За близките ми (по близките имам предвид) ... например мъж ми, съм бърза, припряна, често пряма и нетактична, леко свръх-активна, винаги искам повече и съм все недоволна, претупвам нещата (което в моя свят е точно обратното!), просто на мен все не ми стига времето, постоянно имам много повече идеи и желания за реализиране, от времето с което разполагам и съм се научила да намирам начин да ги реализирам :))

Ами написах всичко това само за да кажа, че на моменти забравям, че спонтанноста, риска и силната ми интуиция са тези, които ме водят в правилната посока и са малко по-успешни от варианта с дълго и систематизирано планиране, което се увенчава със сериозно разминаване със събитията днес и утре и често ме водят до разочарование, заради неосъществени очаквания ... уффф много сложно стана :))) Моето планиране са мечтите ... пожелавам ви през новата година, много нови мечти, повече спонтанност и успешно сбъдване на желанията :)

Ей така както си говоря за спонтанност ... точно по този начин си направихме една страхотна кратка почивка, която ме откъсна изцяло от еднообразното и забързано ежедневие и ме пренесе в един спокоен и релаксиращ свят, там отново намерих себе си (бях се позагубила, нейде из грижи, работа и задължения) ... и сега света ми се вижда по - красив, имам нови пориви, желания и вдъхновения и това, че започва отново работното ежедневие, по скоро ме изпълва с радост и очакване!

... там ... потопих се в моя малък свят ... онзи на "простичките неща" ...

... радвах се на ледените красоти ...

... на слънцето, което стопля позамръзналия ми нос в ранната утрин ...

... на красивия сняг, която се сипе ... тишината и приглушените ми стъпки по снежната пътечка ...

... не това да се търкаляме с децата в снега ...

... да покарам ски високо в планината ...

... да се топна в горещите термални води, на басейнче под падащите снежинки ...

... да хапвам топла бобена чорба ... приготвена и сервирана ми от някой друг ...
(тук бобена чорба на снимка нямам :)))
... на тихи и спокойни вечери с книжка в ръка и чаша ароматно червено вино ...

... смеха на децата, тяхната радост от това, че и те се чувстваха вълшебно ...

И всичко това ... спонтанно от днес ... за след малко ... просто така ...

17 коментара:

 1. Еви, спонтанните неща за мен са най- хубави!
  Винаги нещо дълго време планирано ме разочарова, защото в мислите си явно съм преекспонирала очакванията си!
  Така че следвай себе си и нека ти е хубаво!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 2. Ама трябваше да снимаш спонтанно и бобената чорба, бива ли така?! :))) Шегувам се
  И много хубаво сте направили с разходката. Личи си, че сте изкарали добре не само от красивите снимките, а и от начина ти на писане.
  Мисля, че трябва най-близкият ти (под близък разбирам мъж ти :)) да взема едно макро обективче спонтанно да ти купи. К'во ще кажеш, а?! :))

  Много ме развесели този ти пост, бибата спомогна, да знаеш :))

  Още много хубави моменти ви желая, Евчик :)

  ОтговорИзтриване
 3. Спонтанно и вълнуващо -
  всичко изглежда много красиво и вълшебно, Ева! Чудесни са моментите, децата, убедена съм и спомените.
  Благодаря за удоволствието от тази прекрасна зимна приказка, Диана

  ОтговорИзтриване
 4. Много добре ми изглежда всичко :)

  ОтговорИзтриване
 5. Ев,
  прекрасно е!
  Да ти кажа сега за спонтанното- много го обичам и гледам поне отвреме-навреме да действам така;) Т.е. бих го правила непрекъснато, но хората въвлечени в спонтанните ми решения, не винаги са толкова очаровани като мен;-))

  Прекрасно местнеце сте си намерили или ти ни го показа такова с тези чудни снимки:-)

  Много, много прегръдки и от мен;-)

  ОтговорИзтриване
 6. Ама какъв сняг си имате само! прекрасно си казала всичко! Само дето мъъъъъничко завиждам за снега, ние тази година се разминахме с него нещо:)

  ОтговорИзтриване
 7. Ах, че хубаво...спонтанност казваш... дотам съм се докарала, че всичко що е извън графика ми ме докарва до стрес. А не трябва.

  ОтговорИзтриване
 8. Честита нова година! Нека година на здраве и повече спонтанни моменти, които да носят уханието на щастие, необходимо ни винаги!

  ОтговорИзтриване
 9. Un felice Anno Nuovo a tutti voi a casa
  ciao un abbraccio

  ОтговорИзтриване
 10. Дани, благодаря, точно това имах предвид, често плановете ми се разминават с действителността, но пък често се случват и по-хубави неща от планираните :)
  Федоркааа ... ще му кажа да ти прочете коментара :))) Абе истината е че не съм взела решение ... труден ми е избора иначе ми е обещан :))
  Дианче, много ти благодаря :)
  Зори :)) Мерси :)
  Ооо Мъхче, дааа особено за половинките ни ... нашите спонтанни решения за доста стресиращи :))
  Траянче, как така нали уж навсякъде сняг валя!? Благодаря ти!
  Дина, благодаря ти, точно по тази причина и аз се размислих по въпроса ... всяко нещо извън графика ме стресира и ме вади от релси, а би трябвало да му се радвам, но ... :)
  Шаренийка, много благодаря и на теб пожелавам много здраве и щастие през новата година!
  Stefania grazie bella!

  ОтговорИзтриване
 11. Ивче чета, препрочитам и сякаш си писала и описала мен самата! Така добре си ме уцелила с тази публикация! Пожелавам ви от все сърце новата година да пълна със здраве, положителни емоции, щастие и любов, късмет и вдъхновения за цялото семейство! Към теб имам грях че не успях да изпълня поръчките ти, но не съм забравила и скоро ще се реванширам! Прегръщам ви сииииилно силничко :-*

  ОтговорИзтриване
 12. Замислих се кога ли съм правила нещо спонтанно.
  Не си спомням... А, изглежда толкова примамливо.
  Снимките са страхотни!
  Поздрави и пожелания за честита и спорна година!

  ОтговорИзтриване
 13. Ако умеех да пиша и обичах щях да напиша точно същото и за себе си относно планирането!
  Чудесни снимки, явно добре сте се заредили и това си личи!

  ОтговорИзтриване
 14. Еви.....обожавам твоите снимки! Ти си ....наистина невероятна професионалистка.....Комплимент! Успяваш да .....запечаташ момента с най-големите детайли.... Наистина импровизираните неща са много по-сладки от планираните!!!
  Много , много ....ми хареса публикацията! Желая ти незабравим Уикенд и те прегръщам!!!

  ОтговорИзтриване
 15. Лин, много се радвам, че разпознаваш и себе си в написаното, така съм още по сигурна в думите си :) Много благодаря за прекрасните пожелания и на теб *100 от всичко !
  Ели пробвай и ще видиш, ама страшен кеф е, само че не ми се получава всеки път :)))И на теб да е честита и много здрава!
  Ели много благодаря и се радва, че си имам единомисленичка и в твои очи :) И все пак ни се налага да планираме :)
  Албена, много ти благодаря за страхотните думи, трогна ме! Аз ама хич не съм доволна, все си мисля, че можеше да са по-добре, но някои снимки си ги харесвам, нали все пак са си моите :)) Прекрасен уикенд и на теб!
  Прегръдки и усмивки момичета :)

  ОтговорИзтриване
 16. Ева, такива едни дребни на вид неща, а какви снимки са се получили, онемях направо...и как спонтанно си описала всичко! ...Басейнчето на открито е един път!

  ОтговорИзтриване
 17. И на мен много ми харесват снимките.Аз също днес се разхождах и се радвах на снега-щракнах няколко снимки-ей така за кеф на апарата...
  Важното е,че дечицата са доволни.
  Поздрави,Еви!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...