петък, 10 юни 2011 г.

Кексчета с ванилия и череши :)

Нали знаете ... има моменти в живота, когато по необесними причини изведъж се чувствате безумно изморени ... и не точно във физическия смисъл на думата ...  Преди няколо дни една на пръв поглед незначителна случка, отключи в мен вълна от подобни усещания ... и по лошото е че идея си нямам как съм насъбрала толкова много умора от всичко и всички около себе си. Не ме разбирайте погрешно ... обичам живота си, всички любими хара и ги ценя много ... каквото съм искала и мечтала, рано или късно съм постигала ... но някак се уморих от битки ... от изискванията и очакванията на околните, от тяхната нужда от мен и от това аз да съм винаги там и на разположение ... от хилядите проблеми на другите ... е ок ... случва се ... и това ще мине, но съм леко тъжна ... Извинете за това ... аз просто се нуждаех да го кажа ... на глас ... и аз съм човек, като всички останали ... и далеч не съм перфектна ... и слава Богу :)

По тази причина, вероятно не ми върви и в снимането ... пламъчето, желанието и тръпката ... изчезнаха ... надявам се за кратко. За това и нямам нови красиви снимки, но пък ще ви пусна една рецепта на едни кексчета с ванилия и черешки, бяха толкова нежни и вкусни, че си заслужава да ги споделя с вас :)


Продуктите:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
50 гр. разтопено краве масло
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
1 ч.л. бурбонска ванилия
20-30 - на брой по твърди череши



В голяма купа разбивате на ръка яйцата с киселото мляко и бакпулвера.  следва захарта. След това прибавяте предварително разтопеното масло и бурбонската ванилия и отново разбърквате.  В отделен съд смесих брашното и овесените ядки и ги прибавих към вече готовата смес. След това изчистих черешите от костилките, разрязах ги на половинки и ги овалях в малко брашно, за да не разводняват кексчетата :) Прибавят се и те към вече готовото тесто и се поставят във формички по избор и се пекът на 220 градуса за около 20 мин. За пръв път ги правя и резултата беше превъзходен!



13 коментара:

  1. Евче не говори така - снимките ти са прекрасни и това което правиш с блога също е прекрасно. Той ми е любимо място и нещо което си личи че правиш с много, много любов. Знам че всички ние имаме трудни дни, таим емоции и мисли и не винаги сме разбрани от околните дори от най-близките, но моето мнение че такива именно моменти са ни нужни за да надникнем навътре в сене си, да поспорим с другото аз и после да се сдобрим :-) Изпращам ти много положителна енергия и усмивки и съм с теб духом!

    ОтговорИзтриване
  2. Натъжих се като прочетох, че си тъжна. Може би, защото за теб мисля винаги с усмивка, като за един слънчев и много позитивен човек. Но явно и на добрите хора като теб им се случва да са малко тъжни... Дано наистина е за кратко...
    А кексчетата ти изглеждат превъзходно - дали от прекрасните снимки или от това, че явно наистина са много вкусни. Явно ще трябва да проверя ;)
    Приятни и разпускащи почивни дни :*

    ОтговорИзтриване
  3. Линче, огромно благодаря за красивите думи! А как само добре си го казала за това "да поспорим с другото аз и после да се сдобрим" ... :))) Ей това правя :))) Сега се помирявам със себе си ... после с другите :)) Благодаря за положителната енергия, аз докато чета и ти пиша, не мога да сваля усмивката от лицето си :))
    Пипилотке, мила ами да аз по принцип съм много нахилен човек и се старая да съм винаги по-позитивна, ноооо понякога лееко ме потапят ... разни странични фактори ... минава ми бързо :) Благодаря ти много и на теб пожелавам хубав и релаксиращ уикенд ... иии идва неделя сутрин, знам че тогава правиш някоя вкусотия :))

    Момичета прегръщам ви и ви благодаря, много ме усмихнахте и ме заредихте с позитивни емоции :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пожелавам ти нов пламък и много нови вдъхновения! Всеки има моменти като този, важното е да не потъва в тях:-)
    Прекрасно изглеждат мъфините!
    Мария/LaMartinia

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Мария :) За първи път това настроение ме владее повече от ден два, но явно се нуждая от малко време сама със себе си!
    Поздрави и хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  6. Добре дошла в клуба на уморените :)), но съм сигурна, че няма да се задържиш много при нас :))
    Сега сериозно - снимките ти са прекрасни, но ти очевидно си от перфекционистите, но и такива хора трябва да има... и какво да ви правим освен да ви траем :))
    Аз се чувствам перманентно уморена, даже бих добавила и отегчена, но животът като ме е емнал в коловозите си, та карам по инерция, че и по баирите даже :)) Сега се смея, но съм си подпряла главата с една ръка, а с другата пиша - много бавно става "едноръчно", но обстоятелствата го изискват :))
    Напълно те разбирам, Евчик. Стискам палци скоро да се върне тръпката :)

    А кексчетата - ах, кексчетата... първо ни ококорваш очите (то друго какво може да се ококори :)), а после и "устите" :))

    Винаги ми е много приятно в твоя блог, виж даже как се разприказвах :))

    Хубав и много, много, ама искрено усмихнат уикенд ти пожелава работещата през това време :)

    ОтговорИзтриване
  7. Федорка, да знаеш само как добре действа, като някой ти каже "споко не си сама в отбора" :)) Благодаря!!! За перфекционализма ... незнам дали е така, защото при мен винаги нещо не е точно както искам, все недосмогвам и все бързам, че времето ме притиска, но благодаря, че ме траете :"))) А ти къде ... перфекционалистка такава, влюбена съм в твоята колекция от лъжички, сега си измъдрих нова мания :))) Федорка ... шегата на страна ама почивай си от време на време, че тази енерция по баирите, си по скоро юруш !:) С вашата подкрепа ми се повдига духа и настроението !!!
    Федорка много, ама много ти благодаря за страхотните слова по мой адрес ... чак се зачудих за мен ли говориш :)) И на теб ти пожелавам да успееш да си починеш и да заредиш малко батериите, че .. лято е все пак :) Много усмивки и прегръдки Инче :)

    ОтговорИзтриване
  8. И аз така съм леко тъжна и унила напоследък, самата аз съм се вдъждила сякаш, сигурно е от времето - скоро ще грейне и нещата ще дойдат по-местата си.

    Много хубави кексчета, изглеждат така апетитни.

    ОтговорИзтриване
  9. :)) Марта ... вдъждила съм се от всякъде ... промяната и разнообразието е спасението, новите идеи и вдъхновения ... озъртам се :)) Поздрави и хубава седмица, много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ева, не се давай без бой! Всички имаме такива периоди! Хубавото е че отминават. :)
    Дано твоят да е от бързо отминаващите. Желая ти го от все сърце! Па ако требе и некоя магийка да спретнем, та таз умора да се изпари! ;)
    А кексчетата са страхотни, снимките - също! :)

    Поздрави и дано по-бързо се отърсиш от умората! :)
    Миро-МагЕсника

    ОтговорИзтриване
  11. Тъкмо се чудех как да оползотворя изобилието от череши:) Благодаря за красивите снимки и предложението!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря Мъхче :) С много закъснение ... хубава седмица на теб :)

    ОтговорИзтриване
  13. Миро много, много благодаря! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...