вторник, 12 април 2011 г.

Мъфини с ванилия и бадеми


Емоции ... емоции ... емоции :)) За едни това е предимство и дар, за други голям недостатък ... за мен ... по-скоро подарък, който е безценен и не си го давам ... въпреки негативите. Как иначе щях да мога да се насладя на аромата и красотата на цъфналите цветчета, на щъркеловото семейство сгушено в гнездото, на търчането и безгрижния, шумен смях на децата ... та дори на вятъра (който няма да възразя, ако леееко поутихне ), на всеки миг изкаран сред природата ... мечтаейки си за повече такива :) Всичко това на пук на "цунамито" от негативни емоции ... което ме залива в последно време ... ако оцелея, обещавам, ще се развихря ... и в кухнята и в снимането ... напоследък и музата ми куца, но ... да продължа ...


За днес съм подбрала една рецепта на мъфини с ванилия и бадеми, която бе неделна закуска за моето семейство:) Получиха се невероятно, нежни, вкусни и ароматни ...


Продукти:
  1. 2 яйца
  2. 1 ч.ч. кисело мляко
  3. 1 ч.ч. брашно
  4. 1/2 ч.ч. захар
  5. 125 гр. разтопено масло
  6. 1 пак. бакпулвер
  7. 1 пръчица ванилия (смляна)
  8. 30 гр. сурови, белени бадеми


Разбивате яйцата със захарта в по голям съд. Прибавяте киселото мляко с бакпулвера, разбърквате, следва маслото. Смилате ванилената пръчица и бадемите (по отделно) и ги прибавяте към течната смес. Накрая се прибавя брашното, бавно, като през цялото време се бърка. Сместа е готова за печене :) Избирате предпочитаните от вас формички за мъфини и сипвате от сместа на 2/3 от всяка форма. Поставяте в предварително загряла фурна и печете на 220 градуса около 15  минути или до готовност.



Мъфините са една от любимите закуски на децата и ето тази нетърпелива ръчичка, на една малка бебе - принцеска, е доказателство за чудния аромат, който се носи у дома ...:)


13 коментара:

  1. Ще си взема един за сутрешното кафе.;)Много са примамливи.
    А снимките на цъфналите клонки са чудни!

    Пожелавам ти по-малко "бедствия" да те връхлитат и да се множат положителните емоции.:)
    Хубав ден, Ева!

    ОтговорИзтриване
  2. Устроила си ни прекрасно пиршество на цветове, вкусове и усещания!
    Пожелавам ти цунамита само отрадост и смях!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм, със следобедното капучино да имах един такъв мъфин :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Милена за хубавите пожелания:) Много се радвам, че снимките са ти харесали, откакто видях една твоя рисунка на тези розовите цветчета се са ми в акъла:) Много хубав ден и на теб (то май върви към края си)!
    Стеф много ме радва, че наминаваш от тук и мога да те зарадвам и аз с нещо, както ти ме радваш с красиви есета :) Благодаря за радостта и смеха :)
    Quos добре дошъл при мен :) Радвам се че мъфините изглеждат съблазнително ... значи съм се справила :))

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни снимки! Прекрасни мъфини! Но най-прекрасна е детската ръчичка! Поздрави, Ева! Весела вечер:))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  6. Много пролетно е при теб днес:) Това със стихийните приливи на емоции на мен ми е навик. Много дълго си мислех, че просто на мен ми се случват разни неща. Истината е че си ги случвам аз:)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря Цвети :) Тази ръчичка, която постоянно ми се мушка пред обектива ... за мен е най-сладката на света :)
    Руми, много добре си го написала ... ние си ги случваме ... хубавите ни емоции са заразни, а когато някой ни ядоса ... можем да го пометем :)))
    Поздрави и много хубав ден ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасна сладка малка ръчичка :-) А мъфините ммммммм усещам аромата ;-) Пожелавам ти пролетни усмивки и само положителни емоции мила Ева ! Изпращам ти много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ти благодаря Лина ... надявам се положителните емоции винаги да са повече, а и ще полагаме усилия :) Усмивки и от мен :)

    ОтговорИзтриване
  10. Обожавам и ванилия, и бадеми, а придружени с такива хубави пролетни цветчета, съвсем да му се дояде на човек :)
    Това с ръчичката много ми е познато хихихи, това е най-голямата признателност за уменията на мама :)))

    Хубав ден, Евчик :)

    ОтговорИзтриване
  11. :) Федора и аз обожавам ванилия, бадеми ... и канела ... настръхвам от удоволствие от тези аромати :) За ръчичките и признателността ... голямо удоволствие е, макар да трябва да призная с голямо разочарование, че често купешките боклуци са предпочитани от моите деца и полагам старание да ги изместя, с по-малко забрани, просто с вкусотии :) Благодаря и на теб желая хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  12. мммъфини с цъфнали бадеми!;)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...