петък, 18 февруари 2011 г.

Честит Петък :)

 Днес е от онези дни, в който съм с особено преповдигнато настроение! Емоциите изригват от мен, като "вулканчета"! Имам си една приятелка ... странна поне колкото мен, с нея колкото си приличаме, толкова и сме различни ... събра ни първото майчинство и си станахме особено близки ... нали знаете, как чувствате някой човек близък още от самия, миг в който сте го срещнали:) Е днес тази моя приятелка роди второто си момченце! Честито мила Ели, да ти е много здрав, талантлив и палав малкия, голям Борис. Прегръщам ви мнооого силно :) Да сте много щастливи цялото ви прекрасно семейство! Сигурно не е странно, че тази добра новина, направи така, че усмивката да не слиза от лицето ми, а очите ми се напълват със сълзи от радост сещайки се за вас!
Е няма как по този повод да не почерпя :)



Ще ви представя едни много вкусни бонбони, които са съвкупност от разни рецепти и моя измишльотина ( никак не обичам да се придържам към рецепти :))) )



Слагате на котлона 100 гр. краве масло да се разтопи. Сипвате около 30 гр. натурално какао, около 30 гр. захар, и около 50 гр. сухо мляко. Прибавяте малко водичка, колкото да не стане супер гъсто (около 20 мл.). Бъркате интензивно. Прибавяте и 100 гр. бадемов марципан и  2 супени лъжици коняк. Бърхате докато всичко това стане на гъста хомогенна каша. След това оставяте да изстине  и да стегне за около 2 часа в хладилника. След това извадете и започнете да вадите с малка лъжичка от сместа, да оформяте топчета и да ги овалвате по свой избор или в захарни пръчици, или в какао, а защо не и в ситно смляни ядки ( аз нямах ядки в този момент иначе това е най - добрия вариант). Много са вкусни ! Ели да му е сладък живота на малкия Борис!


Продукти:
1. 100 гр. краве масло
2. 30 гр. натурално какао
3. 30 гр. захар
4. 50 гр. сухо мляко
5. 100 гр. бадемов марципан
6. 2 с.л. коняк
7. 20 мл. вода


Предполагам помните преди време имаше едно "Ретро Радио", аз му бях голям фен, а още по-преди имаше един сутрешен блог по това радио с един водещ Митко Павлов ... този човек всяка сутрин на път за офиса ме караше да цвиля от смях, чак хората от съседните автомобили ме зяпаха :)) В какква връзка пиша това ли ... ами липсват ми, но сега слушам "Радио 1 Рок" ... като заместител ... там често чувам песни на  най-любимата ми група на всички времена "Depeche Mode" . Колкото и невероятно да звучи, два пъти си купих билет за концертите им в БГ и така и не ги видях :)) Първия път бях в напреднала бременност и се отказах, в името на това да съхраня бебето :) , а втория път пак се оказах бременна, но този път реших, че на всяка цена, ще отида и Дейвид Геъм взе, че се разболя ... и пак ми се размина! Но аз няма да се откажа ...
Та ето и моя поздрав за всички :

6 коментара:

  1. Звучи чудесно и лесно. А изглежда и вкусно:) Бонбонено да ти е настроението, весело!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са станали!
    Тази седмица явно е бонбонена, аз също забърках трюфели, с които ще почерпя виртуално за рождения си ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Иве, сега всички нека ми завиждат благородно :) В момента хапвам точно от тези ТВОИ БОЖЕСТВЕНИ бонбони :) Благодаря ти за невероятната изненада♥

    ОтговорИзтриване
  4. Лили :) много се радвам, че ти харесват! Извинявай, че така набързо ... ама нали знаеш :) Няма да ти казвам, че тръгнах към теб, пък забравих бонбоните :))) е върнах се ... добре, че беше навреме ... а да а онова другото е от щерка ми, която като разбра, каза, че трябвало да има подарък и от нея, ако неможеш да се сетиш ... това са русалки :))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Всъщност бях близо- цветни рибки.Shame on me!
    Да я цункаш пак от мен :) Друг път за по-дълго - само да се стопли малко.Целувки♥

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...