сряда, 5 януари 2011 г.

"Простичките" неща ...

Привърженик съм на философията, че големите радости са в малките неща, но зад тях винаги се крие и още нещо. Това е и причината да подскачам и викам като дете, когато се радвам на малките постижения на децата си, и на още по- дребните мои! Често забелязвам, че това смущава околните :)))  А аз просто не пропускам повод в живота си да се зарадвам. Това е моят начин да се боря с негативизма.  Наслаждавам се на разходки сред природата, радвам се на тишината, на слънцето, на облаците, на малкото цветче или на изсъхналото листо, на пъстрия свят.



Даже напоследък забелязвам, че когато пътувам някъде зад граница, това което ме влече е желанието да се доближа до бита и културата, да се потопя в атмосферата на местенцето където съм, като се разхождам, разглеждам и изучавам вътешността, заобикаляйки известните забележителности и тълпите от туристи!
Ако някой се пита в каква връзка пиша това ... ами просто се опитвам да представя идеята за създраването на моя блог и откъде дойде името му :)  Та ... реших да го обединя в местенце за любимите ми "обикновени" неща :)


Сега ще пусна рецептата на едни много лесни и вкусни бисквити с мед и овесени ядки, много уважавани от децата :)


Това е една рецепта, която съм адаптирала от други подобни, но основно съм се ръководила от това да е нещо сладко, вкусно и полезно за малките. Нужни са ви:
- 2 чаени чаши фини овесени ядки
- 1 и 1/2 чаени чаши брашно ( приблизително)
- 2 бр. яйца
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 чаена чаша мед
- 2 чаени лъжици канела
- 1 пакетче бакпулвер
(! това са приблизителни количества, тъй като аз ги правя малко "на око" :) )

Първо се разбиват леко на ръка яйцата, към тях се прибавя бакпулвера и канелата. След това слагам меда и олиото, овесените ядки и брашното накрая, като от него слагам докато се сгъсти достатъчно. След това в тавичка с хартия за печене ги поставям с формата на малки елипси и ги пека на около 220 градуса за около 10 мин.



И понеже сме големи любители с малките на снега и не пропускаме възможност да се потъркаляме ... за финал плесвам една малка снежна преспичка :)

2 коментара:

  1. Мерси Nightwish El, честно да си призная не съм особен талант в правенето на разни вкусотии в кухнята, но не ми липсва муза :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...