сряда, 5 август 2015 г.

Морска ваканция във Франция


Нашата морска ваканция тази година беше във Франция. За да се насладим на почивката и да се потопим в атмосферата, избрахме да почиваме на не толкова популярно местенце, където бяхме почти единствените чуждестранни туристи. Наехме къщичка в близост до "Sanary sur Mer" ... май се казваше "Six-Fours-les-Plages", но там и това къде точно се намираш е трудно да се каже:)) Наоколо е пълно с хубави плажове, а само на 5 до10 км. от крайбрежието, можете да откриете невероятно красиви провансалски села. Отново останах очарована от красивите стари къщи, автентичния им вид, тесните калдъръмени улички, природата, зеленината, скалите, красивото море, френската небрежност, чаровната им ексцентричност, на моменти изискани, даже леко префърцунени, на моменти с типичен южняшки темперамент, леко шумни, хаотични, емоционални и доста небрежни. 
Все пак ако сте решили да посетите тези места, трябва да имате в предвид някои дребни подробности ... Французите не обичат да говорят други езици ( дори в ресторантите, на места с много чуждестранни туристи), не са излишно любезни и особено в по- големите градове, може да ви се стори леко мръсничко ;) И все пак искам да отбележа, че в прованса, хората са много мили, усмихнати и дори да не те разбират какво им говориш, са доста отзивчиви. Ухае на кроасани, топъл хляб, можете да се насладите на хубаво вино навсякъде, да се почувствате уютно и в неповторима хармония със света около вас ...































Останах с усещането, че беше много по- хубаво и красиво, отколкото успях да го уловя с моята камера ... 
Беше хубава ваканция ...

5 коментара:

  1. Гледам напоследък твоите снимки от Франция и много ме зариби:))) Не знам дали ще организирам точно морска ваканция под формата "ходене на плаж-печене-плуване-спане-ходене на плаж-печене...", или една ваканция с цел предимно разходка на околни градчета и селца,но определено следващия път ще е някъде в Южна Франция.... Страхотно лято сте имали,Иве- личи си от снимките. Невероятна атмосфера, само не усещам мириса на кроасани и топъл хляб:(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо Краси, ние не сме по почивки тип "ходене на плаж-печене-плуване-спане-ходене на плаж-печене...". Ние на плаж повече от 2-3 часа не можем да стоим и то специално във Франция, не излязохме от морето :) Затова обичам дестинации, където има къде да се разхождаме, да имаме кола и да бродим ;)

      Изтриване
  2. Ив, страхотно :) винаги предпочитам места за почивка, които избират и местните хора, те ги разбират тези неща :) Южна Франция определено е в моята to visit листа :) Благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, благодаря! Наистина най- добрият начин да се потопиш в атмосферата е да отидеш там където ходят на почивка местните ... приказно е там!

      Изтриване
  3. Ще ми обясниш подробно на 4 очи ( или 4 пръста) къде точно беше;) щото много, много ми хареса, главно заради липсата на негово Величество туриста- прекрасни снимки, Ев. Размечтах се пак за почивка.) целувки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...