неделя, 23 юни 2013 г.

Разходка из Монако

Здравейте приятели, малко се поизгубих и доста отдавна не съм влизала в блога, да не говорим колко ваши публикации съм пропуснала, но ще наваксам :) Напоследък програмата стана доста натоварена и динамична :)

Преди седмица се върнах от една незабравима ваканция във Франция и имам много какво да споделя и да покажа от там. Като начало ще започна с Монако, тъй като май това бе мястото, което най малко ме впечатли или иначе казано ще запазя по красивите места за следващи публикации :)

Монако ме изненада, моята представа бе изградена на малко снимки и кратки разкази на близки за това място ... а всъщност то далеч не е просто лъскави хотели, едно яхтено пристанище и много баровци. Като цяло там видно живеят и много обикновени хора и далеч не е толкова лъскаво, за каквото го представят.

Градът не е много малък и е разположен на множество хълмове и склонове. Яхтените пристанища са повече от едно ... аз видях поне три.

Разбира се най - много ме впечатли старият град ...

Заслужава си да се види и човек да може да придобие лична представа ...

Ние прекарахме там само няколко часа, но лично за мен те бяха достатъчни за да вдишвам от въздуха и да се потопя в атмосферата ...

Монако е на доста динамичен град с присъщите забързани, заети хора, офиси и сериозен градски трафик в комбинация с множество туристи :))

Определено снимките не са това, което бих желала, но ми беше трудно да координирам пътя и времето за снимки, но пък емоциите бяха истински и много красиви :) Ваканцията бе специална за мен, защото за първи път откакто имам деца бях цяла седмица на почивка без тях, а усещането да се разхождаш с празни ръце и да се грижиш само за себе си е неповторимо :) Вероятно това е причината последната седмица да беше доста тежка за мен, връщайки се отново към ежедневието :) От друга страна пък се вълнувам, защото се захванах с един работен проект и макар да ми е доста трудно, предизвикателството е голямо и се налага да се постарая, за да не разочаровам хората, които ми се довериха :)

Следващата публикация мисля да посветя на едно красиво селце в близост до Монако, казва се Eze , след това и за St. Tropez , малко повече ще покажа от Прованс и от един много красив полуостров ... Надявам се скоро да успея да разгледам и да подбера снимки и да ви разкажа малко за тези красиви места :)

Прекрасен неделен следобед и спорна нова седмица :)

 

15 коментара:

  1. Еви, радвам се на снимките ти!
    И очаквам Франция :)
    Морска прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен град! Благодаря, че ни разходи! Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги, когато се отбия при теб, се зареждам от твоите емоции и красиви снимки! Стискам силно палци, това, с което се захващаш, да ти донесе нови и интересни възможности, Иве! Прегръдки и слънчева седмица в Прага! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно звучи екскурзията ти! С нетърпение очаквам разказа ти за Прованс!

    ОтговорИзтриване
  5. Ивче, успех в начинанието! А ние търпеливо ще чакаме и следващите чудесни публикации! И не знам как е Монако на живо, но през обектива ти определено ми хареса. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Та Монако е точно като за нас:) пристанище за дребосъчето и старинна част за нас:) Де да можех и аз да кажа, че ще си наваксам:):):). Прекрасни снимки, Иве! Пожелавам ти успех в начинанията и ще чакам с нетърпение останалите дестинации, толкова увлекателно разказваш и показваш. Прекрасна и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. След тези прекрасни снимки и това, че най-малко те е впечатлило Монако, вече нямам търпение да видя следващия тур. Атмосферата се усеща и разходката ми беше много приятна! Успех с новия проект и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Очаквам с интерес останалата част от екскурзията, Еви :) Все красиви места показваш и по една случайност до тук маршрута ти съвпада с този на девойчето ми, от преди няколко години :) интересно е да видя едни и същи места, видяни и описани от нея и от теб :)
    Поздрави сърдечни и успех с проекта!

    ОтговорИзтриване
  9. Боже, Ев, какви снимки! Разби ми живота!!!! Това синьо ме поглъща;)
    Хайде, не ме изнервяй повече, давай следващите от ОНОВА място;)))Прегръдка, макар да ти се сърдя, че не ме взе с теб;)))

    ОтговорИзтриване
  10. Еви, снимките са като картички, и аз не бях впечатлена много от Монако, но като цяло това е приказен район, чакам с нетърпение следващите кадри, давайййй
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Иви прекрасна разходка, страхотни снимки! С нетьрпение очаквам Прованс! Успех с начинанието!

    ОтговорИзтриване
  12. Охоо, виждам, че и ти си доста похойкала по европейските баири :)) Аз ще чакам да видя снимки от зиг-загообразния път покрай Сен Тропе, ако може и да е с някоя сапунерка (таратайка, не фотоапарат) от времето на Луи дьо Финес, ама хайде, няма чак толкова да се размечтавам, връщайки се назад във времето - може и без последното :))

    ОтговорИзтриване
  13. Евка,не ти се актуализира блога в блог-рола ми и аз имам да наваксвам при теб.
    Сега прегледах снимките ти от Монако и трябва да кажа,че категорично много ми хареса това,което видях!
    И от други подобни кадри винаги ме е очаровало как успяват да направят градини на покривите и с това компенсират усещането за липса на зеленина,което често се случва при такива гъсто застроени ,терасирани терени.
    Ще прегледам непременно и разказа ти за Женева и още каквото съм изтървала от поглед,а повода да потърся специално местенцето ти са едни лесни бадемови сладки,тип макарони,които беше направила,и които смятам утре и аз да сътворя.
    Прегръдка за трите мои любимки!

    ОтговорИзтриване
  14. Иве, чак сега видях, че имаш нови публикации. И при мен не се актуализира блога ти...прекрасна разходка сте имали! Обичам тези места, а и на мен ми носят мили спомени за хайманосване без децата. Много отдавна не ни се бе случвало да тръгнем просто ей така, без резервации, багажерии и пр.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...