петък, 30 ноември 2012 г.

Малка разходка из Прага

Много различни и противоречиви са емоциите, които поражда посещението на един град (държава), когато си турист и разглеждайки го като място за живеене. Прага за в бъдеще ще заеме важна част от моя живот, а и този на семейството ми, така че вероятно ще мога да се радвам на възможността по често да снимам този красив град ... :)
 




Хубав уикенд приятели :)



- Posted using BlogPress from my iPad

25 коментара:

  1. Разбрах аз преди няколко дни, че си в красавицата на Европа. Хубави нощни снимки, аз все не успявам да направя дори една що-годе прилична.
    Чакам снимки от двореца на баира :)) (не се сещам вече как се казваше).

    Хубав уикенд и на теб, скитнице :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче нощните снимки се оказаха голямо предизвикателство и за мен, но определено не са лесна работа. Аз не ползвам светкавица, а този път не бях тръгнала на разходка и затова не взех статива и мога да кажа, че от ръка се оказа много трудна работа :)) Снимки нямам почти никакви, защото програмата ни беше много наситена с разни дейности, но по нататък. замъка беше великолепен на нощни светлини, приказен направо, но следващия път, сега нямах време :(

      Изтриване
  2. Еее, премести се значи, Иве!
    Пожелавам ти хубавите емоции да са преобладаващи :) и ще се радвам да разглеждаме Чехия през твоите очи.
    Много хубави нощни снимки!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, още не сме, но мъничко остава и съм в лека тиха истерия :)))
      Благодаря ти от все сърце за хубавите пожелания и дано наистина да ни хареса и да се чувстваме добре там :)

      Изтриване
  3. Разкошни нощни снимки, Ив! Желая много красиви моменти да улавяш на новото място, да сте щастливи там и да постигнете желаните цели! Прекрасен уикенд! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти миличка и дано наистина да сме щастливи там! Прегръдки и за теб!

      Изтриване
  4. Я,какви хубави новини при теб,браво!Пожелавам много щастие на семейството ти и успехи и по тези ширини!Тъкмо днес преглеждах билетите за Прага и ме спира само колебанието ми дали да вземем и младша,не ми се искаше и този път,ама....ще стане малка война в къщи като разбере,че е отсвирена :).
    Колкото и да не ми се вярва,че Прага е по-красива от Виена,все повече се убеждавам,че сигурно има нещо вярно.Ще видим на мен как ще ми се подредят като ги съпоставя лично.
    Благодаря за прекрасните снимки,Евка!Жалко,че първите са черно-бели,исках да усетя колорита.С нетърпение ще очаквам всички следващи!Прегръдки на теб и малките любимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси миличка, препоръчвам ти да отидеш там през пролетта или лятото, сега е много сиво и студено! Затова снимките ми са черно бели, такова е усещането, студено, леко сиво и много красиво! Аз съм ходила там и преди и се през зимата и съм с много не хубави впечатления от този период на годината! За Виена ... Оххх незнам тя си е моя слабост и за мен е толкова специална ... абе май е по красива или поне по мъничка и уютна от Прага ( все пак във Виена съм ходила все през лятото :)))
      Аз лично смятам, че Прага е по впечатляваща през нощта ... Тогава цветовете стават по топли, пастелни, всичко сякъш блести от множеството светлини!
      Прегръдки и за вас и да вземеш и детето:))

      Изтриване
  5. Ев,
    на мен пък много ми хареса това, което си показала. Онзи дух, който си представям, че има градът ( не съм ходила там...,то пък къде ли съм, де;)), та исках да кажа, че го намерих в снимките ти и ми харесва още повече. И не мисли в сиво. Ще имате прекрасна бяла зима там, а после чудна зелена пролет, когато живот и здраве ще си натрупала история, с която да ме запознаеш на живо;)))
    Чудесни са снимките, и Прага е чудесна, и вие ще се чувствате чудесно там;)))
    Прегръдки и чакам следващите;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Марте знаеш, че живи и здрави ще те чакам на пролет там :) Като един чревоугодник мога да кажа, че храната е страшно вкусна :) Много благодаря за снимките, радвам се че отговарят на очакванията ти :))) ... има лека емоция и внушение на настроения май във снимките, но все пак това съм си аз :)) Там снегът е малко и не се трупа обикновено, но е доста остро и студено!
      Целувки много на всички ви :)

      Изтриване
  6. Предположих аз, че отиваш да живееш някъде abroad :) Ходила съм няколко пъти в Прага и ми харесва :) с нетърпение чакам още снимки... за съжаление, приятелите ни, които живееха в Прага се върнаха в България, но пък на брат ми предлагат работа там и той може и да приеме... така че ако пак имам път натам и относително скоро, ще ти се обадя :)
    Прегръдки от мен, Ива и по-лека и бърза адаптация пожелавам на цялото семейство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. сега се зачетох в другите коментари... Прага и Виена имат известни прилики, но все пак са доста ралични градове - личните ми впечатления - в Прага все още има един леко "очукан" соц-полъх, който във Виена го няма и няма и как да го има - в метрото, трамваите, сградите в по-крайните квартали. В Прага забележителностите са някак концентрирани и понякога ми изглеждат като умалени копия на други европейски такива. Все пак Виена е стоилицатата на империятя Австро-Унгария е, а Прага - една от резиденциите на императорите. Но, Ива ти сега си в Прага и просто си длъжна да се насладиш на този страхотен град, както и на други чешки градове - Чешки Крумлов, Бърно, Карлсбад...

      Изтриване
    2. Зори първо да не забравя да спомена, че ще се радвам много ако дойдеш към Прага, когато и да е да се обадиш и ще съм много щастлива да се видим там! А иначе сега се върнах и ще изкараме празниците тук :) Тази година за първи път в живота ни се разпиляхме из чужбината и сега ще се съберем всики тук по Коледа :)
      А за Прага много добре си го написала, точно такова е и усещането, все пак Виена е била център на империята и определено това си личи, духът там е друг! А Прага сега я погледнах и с други очи, защото се опитах да забележа дребните неща, които ще ме накарат да се чувствам добре и щастлива там ... и непременно смятам да се възползвам от възможностите да по пътувам наоколо, там много красиви места и държави са ми на една ръка разстояние :)
      Между другото с изненада открих, че много българи живеят и намират хубава работа там, но ще видим .... ще разказвам :)
      Прегръдки и на теб Зори и благодаря за хубавите пожелания!

      Изтриване
  7. С тези снимки ме върна в годините когато живях там.Прага винаги е и ще си остане моята тръпка.Винаги красива денем,нощем,лято,зима ,със или без туристи...във всеки един момент.Пожелавам ти преместването да ви донесе само положителни емоции.А що се отнася до снимане там винаги да нямираш вдъхновение за това.Както казва Eoc има и много други местенца в Чехия които си струва да се видят.Успех от мен:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аха живяла си в Прага, много се радвам, че чувствата ти явно са много мили към този град, значи е успял да те спечели :) А там туристите са винаги и по всяко време, но явно концентрацията им в някои сезони е доста по осезаема :) Много се надявам, че там ще открия нови вдъхновения и предизвикателства! Благодаря ти и ще се радвам ако решиш да споделиш нещо за Прага!
      Сърдечни поздрави:)

      Изтриване
  8. Еви,
    чудесни снимки си направила, тези в черно бяло ми звучат някак ретро, може би и заради обстановката.Не съм била нигока в Прага, но съм гледала много филми за този град. Радвам се за теб, че съдбата ти е отредила да попаднеш за по-дълго в този красив град. С интерес ще следя всяка твоя публикация, разкази и снимки.Ще очаквам разкази за кухнята им, за тайини и красиви улички, ца лампите, които осветяват тези пълни с история и култура улици...всичко, което предизвика интереса ти. Нощните снимки са невероятни, приказни....
    Желая ви здраве и прекрасни емоции, нека всеки ден откриваш по нещо очарователно там, където си!

    ОтговорИзтриване
  9. Златна Прага!Надявам се чрез тебе Ева и невероятните снимки,които правиш, да ме върнеш отново в този незабравим град!Наистина различни са впечатленията на туриста и човека,когато го почуства като място за живеене,но мисля,че градът ще ви приеме радушно веднага и ти ще изпращаш от там и не само хубави снимки и интересни репортажи!Желая ти на теб и цялото семейство на добър път!С нетърпение ще очаквам всичко свързано с Прага и тази страна.Още нося герданите от Яблонец,е, от време на време се скъса някой,но аз не се разделям с тях,нанизвам на кордата и ги възстановявам, не позволявам да ме напуснат спомените от Чехия!

    ОтговорИзтриване
  10. О,Ив изпитах тъга, сякаш всеки ден си пием кафето заедно и сякаш отиваш на края на света!
    Прага е удивителна, романтична старинна и изпълнена с хубави и незабравими места!
    Ще ни заливаш с красиви снимки!
    Пожелавам ви бързо адаптиране,но като си с любимите хора на хубаво място, бързо се свиква, пък и България не е на някакво трудно преодолимо разстояние!
    Прегръщам те силно, целувам те, теб, гоямата красива госпожица и малкото къдраво бонбонче!
    Попътен вчтър, здраве и много положителни емоции*)

    ОтговорИзтриване
  11. Евчик, чудесна новина и много красиви снимки!
    Не съм ходила в Прага и съм сигурна, че покрай твоите снимки
    ще искам все повече да я посетя!
    Прегръдки и много хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  12. Еви, винаги ми се свива сърцето когато, някой заминава, макар и да не се виждаме, усетих празнота.
    Знам, че няма да спреш да споделяш и ще ни предлагаш нова култура и красиви места!
    Поздрави и леко преместване!

    ОтговорИзтриване
  13. Ох, освен да ти кажа успех, за друго просто нямам сили! Айде чакаме продълженията:) Очевидно през следващите две години ще преобладава чешко настроение:)

    ОтговорИзтриване
  14. Ще ви хареса, как няма:) Пък и ние тук стискаме палци!Страхотни снимки, сега ще се обогатиш и с рецепти, тъй че...Чакаме!:)

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна новина и ви пожелавам много успехи, красоти, щастие и всичко, каквото си пожелаете да се сбъдва! А ние ще се радваме, на красиви снимки!:) Прекрасни са и тези, така, както си я показала е точно в един ретро стил, като въведение в следващите. Прекрасна нова седмица, Еви!

    ОтговорИзтриване
  16. Последно време като те четах знаех, че те очаква някаква промяна, но си мислех, че или ще се местиш някъде в чужбина или ще имаш дете:))) Всичко хубаво и бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Разкошни снимки. Тези извън фокус много ми харесват :-)Моят обектив такива не може да прави, трябва всичко да му е с ясни очертания.
    В източна Европа никога не съм била, дано се чувстваш добре там. И, да, така е - в Чехия живеят много българи, отдавна ми е известен този факт и до колкото съм чувала са много доволни там :-)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...