събота, 22 септември 2012 г.

Една странна салата и ... малко от жовота ...

Предполагам на всички се случва ... имам предвид периодите в живота. Понякога твърде дълго имате усещането, че тъпчете на едно място, нищо не се случва, не виждате преспективи, еднообразието в ежедневието ви, убива всякакъв ентусиазъм ... А след това внезапно, неусетно всичко започва да се случва много бързо, почти неуловимо, динамиката и ситуациите около вас се сменят с часове, та и по- бързо ... Много мечти, желания и проекти върху, които сте работили дълго, дори без особен резултат, внезапно се случват и сменят посоката в непредвидина за вас такава, обратите са ежедневие и трудно бихте могли да планувате нещо за вечерта, да не говорим за след дни или пък идната седмица ...
Ей така си минават дни, седмици и месеци ... и когато се обърнете назад забелязвате, колко много ви се е променил живота и ежедневието, връщате се с лека носталгия към изминалите дни, но пък сте щастливи с това, което се случва сега ... Поне аз съм така, обичам разнообразието, да е щуро, динамично и дори объркващо, така ми е интересно ...
Иначе на пръв поглед всичко си е нормално, аз имам доста работа, натоварено е и определено интересно, децата си ходят на детска, стартират и малко по усилено изучаване на английски език, някой започнаха и с уроците по тенис, за други по мънички, урока по музика или пък рисуването, все още са толкова впечатляващи, че трудно можем да я отвлечем от тези теми ...
Неотдавна имах удоволсвието да се насладя на кратка почивка в Амстердам ( когато намеря повечко време ще пусна една публикация за този град, заслужава специално внимание) и се наслаждавах на вкусната храна там. Незнам дали беше късмет, но останах очарована и активно си починах ... Та идеята за тази вкусна салата идва от там ...



Продуктите са:
Салата ( има една подобна на люцерна, но тук не открих и затова заместих с друга, отново крехка и вкусна)
Смокини
Орехи
Мента
Прошуто ( или нещо подобно)
Сирене ( по избор, аз исках синьо, но скъпия беше забравил, нали го пращам без списък:)))
Мед
Балсамов оцет



Приготвянето и аранжирането е според вашите виждания и със сигурност, ако имате малко повече фантазия от мен, ще се справите много по добре:)



Вън е чудна есен и аз много и се радвам ... направете го и вие ... Прекрасен уикенд ви пожелавам!

- Posted using BlogPress from my iPad

28 коментара:

  1. Явно имаме нещо общо по отношение на желанието за динамика в живота, разнообразието и промените! :)
    Салатата звучи много екзотично, хапвала съм подобна с ягоди, но и тази версия смятам, че ще ми допадне! Прекрасен и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много обичам и варианта с ягоди, също и с ябълки! Много усмихнат ден и за теб!

      Изтриване
  2. Много, много познато:) Салатата е прекрасна!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава салата! Една от любимите ми:)
    За другото какво да ти кажа. Понякога много ми се иска да ми е скучно и нищо да не се променя. Никога не става така. Всъщност не знам дали ако стане ще ми хареса. Така че смело напред:) Колкото и да е "интересно":)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) И на мен често ми се приисква да ми доскучее, а като чуя някой да се оплаква от скука, чак немога да повярвам ... но това вече си зависи само от нас:) Но има дни, в които направо ми се доревава, когато трябва да прява в един и същи миг 16342893 неща .... но много бързо ми минава:)) А иначе за смело напред ... то ние само тази алтернатива имаме, почти няма друг полезен ход:)

      Изтриване
  4. Аз обичам динамиката!Скуката ме убива.Когато човек е натоварен,се справя по-бързо с много задачи!Чудна салатка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе Танче има моменти, в които направо несесправям ... телефона звъни нон стоп, някой ме чака за среща, а пред мен стои един вечно недоволен грък, говорещ на неразгадаем английски и за капак на крачола ми виси едно малко човече, което нещо си мрънка, но до мозъка ми въобще не достигат неговите сигнали ... зов за помощ :))) Но като цяло не се оплаквам, защото и аз съм забелязала, че се справям по - добре , когато съм много натоварена, отколкото, когатоимам малко свободно време и незнам какво да го правя ... по напред :)))

      Изтриване
  5. Евчик,обичам динамиката, макар че професията ми няма как да я упражнявам в движение :)
    Промяната би трябвало да те радва :)
    Ще чакам с интерес снимки от Амстердам!
    Салатката е чудесна!
    Прегръдка и топъл уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да промените са хубаво нещо и никога нищо не есамо положително или само отрицателно, трябва да дадем време ... в този смисъл да радва ме :)
      Благодаря Дани и прегръдки и за теб!

      Изтриване
  6. Еви, затова господ така е устроил света, докато сме млади и силни (да не кажа и глупави:)
    да имаме деца, да работим с пълни сили и да имаме едни преоритети!
    Когато поострееш, ще имаш повече време и други преоритети.
    Радвам се, че си успяла да разпуснеш в красивия Амстердам, където живота определено върви на забавен каданс!
    Салатката е превъзходна!
    Радвам се, че си на линия!Целувки*)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха Катенце, много си права, а това в скобите е най- вярно! Но по отношение на авантюрите и това постоянно да пробваш нови неща, това според мен трябва да е цял живот, независимо от възрастта, само приоритетите наистина се променят:))
      Благодаря Катенце и много целувки и от нас!

      Изтриване
  7. Ива, салатата е страхотна :)
    Давай смело, ще се справиш с всички предизвикателства, убедена съм :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ев,
    това с динамиката май е повсеместно заболяване тук в пространството, защото ако не беше така, всички сега щяхме да сме на дивана с храна и напитка, забили тъп поглед в телевизора и да си водим скучния живот;) Но пък виж колко е интересно така? Ти разказваш ние четем, после обратното;)
    Аз не съм чувала чудеса за кухнята на север, но тази салатка определено ми харесва, още повече че съм на смокинова вълна;)
    За съжаление проспах днешния хубав ден, защото изкарахме нощта на крак с Мрънчо на ръце;((
    Надявам се утре да се срещнем по-отблизо с хубавото време. На вас желая също чудна неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Мъхи, блоговете са ни голям отдушник, тук можем да си се оплачем, без някой у дома да се чувства виновен, че жена му е недоволна, а той да се обвинява за всичко без да е отговорен:))
      За кухнята там, какво да ти кажа ... аз съм впечатлена не от друга, ами от това, че ти слагат хубави продукти с високо качество и това определено си личи, тук в БГ на повечето места ти пробутват боклук, най - евтиното и съответно качеството си личи, но като цяло нещата са много подобни!
      Много се надявам, че малката ти Гъба е добре, много целувки! Моят малчо почна пак да се разболява :(
      Чудна неделя ви пожелавам!

      Изтриване
    2. Незнам защо имам усещането, че си се запътила натам отново и този път за дълго?;)

      Много здраве на Малчо, кака му и родителите им;)
      У нас вече всичко е под контрол май....
      Прегръдки , Ев, и слънчева седмица!

      Изтриване
  9. Еви,чудесна салата,за себе си бих махнала прошутото, но всичко друго ми харесва страшно много. И аз обичам динамиката, така усещам , че нещата се случват, много точно си го описала, на принципа на Мечо Пух-колкото повече, толкова повече..:)==== дори релакса ми е свързан с правене на нещо, разходка, четене, сладкиши, снимки..Имам толкова много планове..
    Очаквам с интерес разказа ти за Амстердам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети и аз я предпочитам без прошутото, но така беше в оригинал, а и половинът така я харесва:) А за правилото на Мечо Пух, то важи при нас с пълна сила :)) А за почивката, то при мен няма да е почивка, ако не е активна ... т.е. нищоправенето е още по трудно и изтощително:))
      И азвинаги имам повече планове, отвъзможността да ги изпълня, прегръдки и усмихната неделя!

      Изтриване
  10. Е, аз съм изключение, очевидно, щом като динамиката никак не ме привлича, но сигурно, защото съм затънала в нея. Няма почивки, нищо няма, вечно нещо мисля и съм под стрес, напълно го осъзнавам, ама чакам с нетърпение да доживея поне до пенсия... тя ще е една мизерна, ама това е друга тема.
    Салатката е много интересна. Май холандците си падат по салати с ядки, с такова впечатление оставам. Снимките са много слънчеви. Чакам и слънчеви моменти от града на трите хикса :) Сигурна съм, че си увековечила велопаркинга при гарата :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо Инче и аз така се чувствам и понякога този стрес така ме изтощава, че си мисля дали въобще ще доживеем пенсия, но само един съботен ден, малко разходка, приятна среща и едно кафе да изпия на слънце и започвам да си мисля, как бих оценила това, ако не бях под такова напрежение нон стоп :)
      А за снимкитеот Амстердам, имам много, но кога ли ще успюея да ги прегледам и да отсея малко за една публикация, много е хубаво там!

      Изтриване
  11. Зареждане си трябва в такива динамични времена, къде със среща или пътуване...вкусна салата, придружена с прелестни снимки, понякога на по-силни вещества и отново емоции, емоции :Р
    И аз ще чакам снимките от пътуването ти!
    Поздрави, Еви :)

    ОтговорИзтриване
  12. Чудна салатка,Евка,особено ако бе с онова,което прилича на люцерна,а най-вероятно е фелд.
    Динамиката понякога е доста изнервяща,човек не може да усети кога от понеделник е дошъл следващия,и някак дните минават край теб,без да ги усетиш пълноценно.При мен в момента важи максимата "Да отида на работа,че да си почина :) ".Но е имало и времена,когато беше о леле майко...
    Очаквам да намериш малко временце да ни разкажеш за Амстердам!
    Прегръдки на теб и малките!

    ОтговорИзтриване
  13. Еви, ще чакам снимките, знаеш че обожавам разходките! Салатката е много вкусна и интересна, и много красиво поднесена и снимана! Еви, в коментара с пенсията ме разби:):):) Представяш ли си какви блогърки ще бъдем:):):)Да сме живи и здрави да въртим манджички на деца и внуци:):):), може да вдигнат пенсийките дотогава:) Благодаря ти за усмивките!

    ОтговорИзтриване
  14. Еви, много обичам такива екзотични предложения! Направила си невероятна салатка!Аранжирала си всичко с голям финес! Никога не съм опитвала да съчетая салатка със смокини и.... аромат на мента! Представям си колко е екзотично и вкусно!
    Прегръдки и пожелание за една незабравима седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. Еви, проблем правеше Кокошарник - блог на Катя, изтриваш го и нея също, ако ти е последовател. После почваш да си отваряш наред всички блогове, които следиш. Ако ти даде , че търсената страница не съществува, явно има вирус и махаш блога. Аз така направих, дано съм ти полезна!

    ОтговорИзтриване
  16. Еви, салатата е чудна, а щом е в любимата ми чиния с патоците ме усмихва :)
    Хубав динамичен ден :)

    ОтговорИзтриване
  17. Еви, много е интересна тази салата и много фотогенична :)
    Пожелавам ти в динамичното ежедневие да имаш и повечко време за почивка.
    Ще чакам с нетърпение да разкажеш за Амстердам.
    Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...