понеделник, 21 ноември 2011 г.

Пак сладкиш :))

Този уикенд беше от онези, които нямате търпение да свърши по - бързо ... по лошото, е че и седмицата се очертава същата ... (мрън мрън :))) Преди време ви разправях за разни майстори ... е сега започна истинския ремонт и ... не ми се разправя ... На фона на веселите майстори и хола ми който се е превърнал в склад , дрехите на купища ... немога да си намеря нищо  ... иии за капак две малки девойки все мрънкащи и каращи се за нещо ... жизненонеобходимо :)) Така ми се пада след като миналата седмица го бях ударила на живот, то не бяха кина, концерти и всякакви забави ... сега ... тц
Предвид дисконфорта, който ще се наложи да изтърпим, надявам се максимум до Коледа, се сещате, че и желанието ми, а и времето за готвене и снимане най-вече, ще са доста ограничени, но все пак ще пускам по нещо, да не ме забравите :))


Сега ще ви представя една рецепта на много сполучлив сладкиш, който беше моя измишльотина, но си заслужава да го споделя с вас ...
Продукти:
3 бр. яйца
250 мл. кисело мляко
150 гр. разтопено краве масло
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 бр.бурбонска ванилия
1 бр. бакпулвер
200 мл. пюре от ябълки и манго (купих го от един био магазин, но съм сигурна, че и с друго ще стане)
2 ч.ч. брашно (ако се наложи добавете още малко брашно за да се сгъсти малко повече)
1 бр. зелена явълка
 


Приготвяне:
В съд разбивате киселото мляко и яйцата и прибавяте бакпулвера. След това се изсипва захарта и бурбонската ванилия и хубаво се разбъркват. Разтапяте малото и него изсипвате към сместа. Накрая бавно прибавяте брашното, като бъркате енергично, до сгъстяване. Намаслявате тавичка и изсипвате 2/3 от гъстата смес. Отгоре изсипвате и разстилате пюрето от ябълки и манго. Покривате го с останалата смес . Отгоре нареждате резенчета обелена зелена ябълка и поръсвате със захар, леко да се карамелизира докато се пече. Поставяте в предварително загрята фурна на около 200 градуса и печете около 25-30 мин. или до готовност.


Сладкиша се получи изненадващо за мен, невероятно вкусен и сочен и се излапа веднага от моите дегостатори :)
А сега ви пожелавам една усмихната и спорна нова седмица!

Снимките на сладкиша не са много добри, но се наложи да снимам на здрачаване, а това не се оказа много проста работа :)

29 коментара:

  1. Еви, трябва да има равновесие в природата, след хубаво следва нещо по-малко хубаво. Така си е просто.:-))
    Пожелавам ти по-бързо и безболезнено да минава ремонта, че си е необходимо зло.
    Много вкусна измишльотинка си измислила!!!:-)) Много ми харесва!
    А снимките са си перфектни, както винаги!
    Целувки на девойките, прегръдки на теб и хубава вечер, Евик!:-))

    ОтговорИзтриване
  2. Ха да ви е честито:) Съчувствам ти! Виж сега, винаги е хубаво да гледаш от хубавата страна на живота. Миналата година, когато се наложи да правим ремонт, успях да направя някои много яки снимки в строителна среда:)
    Сладкишът е супер, а и винаги имаш опцията, вместо храна, да снимаш деца:)

    ОтговорИзтриване
  3. Eва, успех с ремонта :).
    Сладкиша е неустоим!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Еви, чудесни снимки :)
    И сладкиша изглежда божествено!
    А пюрето може и да се направи /много обичам манго/
    Търпение по време на ремонта и ако можеш да изключиш хаоса у дома,виждай само хубави неща!
    Сърдечни поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Красота, Ев! Изглежда толкова хрупкава коричката, почти като листата под краката сред тази есенна прелест на снимката

    ( може ли да ми кажеш откъде да си намеря истинска ванилия - на шушулки?)

    ОтговорИзтриване
  6. О, чудесно изглежда сладкиша, ще го пробвам някой ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Ама, че красота... само подозирам колко е вкусен. Успех с ремонта "Don't Panic" както се казва :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Ах, каква апетитна коричка има този сладкиш! Чуден е!

    ОтговорИзтриване
  9. Избрала си чудесен начин за създаване на хубаво настроение, Ева!
    Сладкишът с ябълки изглежда страхотно - ароматен, маслено нежен и с коричка. Чудесни снимки!
    Поздрави,
    лек и успешен ремонт, и въпреки това, хубава седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Ама за тях "жизненоважните неща",са наистина много важни:)))
    Еви,за снимките хич не бери грижа-на теб това ти идва отвътре:)Чудни са!
    Сладкиша звучи много вкусно и ароматно!
    А за ремонта:погледни го от хубавата страна-Нова година,нов дом:)))
    Прегръдки:)))

    ОтговорИзтриване
  11. Ева, сигурно си забелязала, че всяка кулинарна измишльотина, когато е сътворена с любов е с прекрасен и неустоим вкус :)
    "Да!" на фантазиите в кухнята :):)

    ОтговорИзтриване
  12. СТрахотно изглежда, а и много лесно:)

    ОтговорИзтриване
  13. Нищо, Евчик, другата година пак ще е живот и концерти :)) Пък и снимките ти ми навяват някак коледно настроение, тъй че брой дните до края на декември ;)
    Майсторите ядоха ли, или само ги измъчва с миризми изкусителни? :))
    Екстра е Шаткишът :)

    ОтговорИзтриване
  14. Еве, съчувствам ти за майсторите и всичките несгоди, които ще трябва да изтърпите. Много е неприятно. Но е толкова хубаво после, когато всичко е ново :)
    Сладкишчето изглежда неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  15. Мони, мерси мила, мда нали казват "Трай бабо за хубост" :)) От теб похвалата за мойта измишльотина си е направо ... похвала :) Благодаря и много прегръдки и целувки и на теб!

    Руми :)) Хубаво е когато умееш да превърнеш нещо на пръв поглед неприятно във вълнуващо приключение, а ти го умееш :) А със снимането на храна, ами нещо да ти призная ... по лесничко е, седи мирно и не протестира ако се гавриш с нея :)))

    Благодаря Марианче и сърдечни поздрави и за теб!

    ✪♜I.B.G.♜✪ Thank you!

    ОтговорИзтриване
  16. Дани, мила права си, че пюрето може и да си го направим и вероятно ще е още по-вкусно! Много ти благодаря и прегръдки и много усмивки :)

    Мартичка, ванилия на шушулки има в пакетчета в Метро, а има и наронена в едни малки кутиики, но мисля, тя е от Карфур :) Благодаря ти!

    Петя, Елена, Яна, много ви благодаря :)
    Дианче, много хрупкава беше тази коричка :) Благодаря и на теб хубава седмиА!

    Катенце, както винаги носиш с теб доброто настроение и позитивните мисли :) Благодаря ти скъпа и чудна седмица!

    Grazie Stefania,
    Ciao bella :)

    ОтговорИзтриване
  17. Шаренийке, ама си много права, аз да си призная, винаги правя по сполучливи нещата в които си влагам повечко мои измислици, от тези, които копирам на 100% :))

    Христина, да супер лесно е, то аз рядко се хващам с нещо по-засукано, щото цялата цитуация ми става супер засукана :)))

    Федорка :))) ДА ти кажа и този път надушиха, ама си останаха с празни стомаси :))) Гадничка съм, а? А за догодина, от твоята уста в Божиите уши :)

    Ели, да права си за новичкото, за щастие ремонта е частичен, че иначе не ми мърда и Баба Марта :))
    Благодаря ви и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  18. Ев,
    ти ми ги прати преди време, сега аз ти ги връщам:-)- това за майсторите говоря- отврат история, ма няма как- нали уж е за хубаво:-)Аз да ти кажа повече мразя момента, в който си отидат, щото преди това си е хаос, ма не се налага да се бъхташ:-)Миналия уикенд до 1ч. посред нощ и двата почивни дни, заличавах следите от тях- още ме боли:-)
    И завиждам за ентусиазмът докато са наоколо, да сладкишотвориш;-)- чудесен експеримент! Снимките да коментирам ли?:-)-> Любими!!!!

    А догодина- Show must go on:-)

    Много хубава вечер ти желая и по-малко грижи с кой ли не;-)

    ОтговорИзтриване
  19. Мъхче, ти затова ли се позагуби, аз се чудя да не съм пропуснала някоя публикация, надникнах :)
    Оффф после подредбата ... не ми се мисли, те тогава ще ми излезе душата :)))
    От все сърце и натеб желая по-малко ядове и много хубави и релаксиращи моменти :) Много благодаря ... за снимките и сладкиша, а за ентусиазма, ами нали знаеш, то все трябва да се яде, те децата немогат да гладуват през целия ремонт :))) Не бе кухнята ми остана непокътната ... надявам се и за в бъдеще :))
    Прегръдки и спокоина нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. Успех и го погледни от хубавата страна - нещо ново, различно и чакащо аранжиране, изпипване :-) Сладкиша е страхотен! Безчет прегръдки и на трите :-*

    ОтговорИзтриване
  21. Лин, благодаря ти и безчет прегръки за вас от нас:–)

    ОтговорИзтриване
  22. Ммммм... както съм и гладна бих го изяла наведнъж... много апетитно изглежда и аз го пробвам този уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  23. Ева, сладкишът изглежда много вкусен и лек, а последната снимка е просто вълшебана! Направо ми се иска да съм там...

    ОтговорИзтриване
  24. С пюрето от ябълки и манго и бурбонската ванилия звучи малко екзотично и закачливо рецептата. Благодаря ти за интересното предложение! Отивам да търся био магазин, защото в нашия супермаркет няма такова пюре :(, а се надявах днес да го спретна сладкиша...

    ОтговорИзтриване
  25. В ДМ го има! Там на био щанда :) Радвам се, много е вкусен, само го печи на по-слаба фурна, малко по дълго :)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  26. Страхотна публикация. Продължавай в този дух.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...