неделя, 16 октомври 2011 г.

Един неделен ден

Какво се случва обикновено в неделя ... ами нищо особено ... много работа изостанала или планирана от месеци ... и ето ... вън вали октомврийски сняг, студа е повече от стресиращ и подхожда на един друг месец ... Януари ...
Представете си една кутийка цялата в стъкло и вие седите и наблюдавате от вън какво се случва там ... луд хаос и какафония ... някаква "мацка" с чорлава руса коса и провиснал анцунг разнася гооолеми легени с прани дрехи ... (пералнята ни се скапа и почти две седмици с мъж ми не успяхме да се спретнем да си вземем нова) ... от всякъде висят прани дрехи (да не кажа гащи:))) ... мъж ми и той порядъчно рошав и с вид на майсторе, разнася разни корнизи, мери, отваря врати, затваря ... чука, трака, пробива стени ... посреща майсорета ... изпраща майсторета ... и в крайна сметка и пердетата, които от месеци чакат да бъдат закачени си останаха в плика прилежно сгънати ... за някой друг уикенд ... на фона на това търчат две камикадзета, едното се прави и то на майстор, другото ... се разхожда ту с гърне и голо дупе ... напред ... назад ... ту пък лае, ръмжи, мучи и те дърпа в старанието си да ти обесни колко се е напишкало прасенцето ... на трудно разбираем език ... 
... опа става обяд и всички са гладни ... мама скоростно обелва едни картофки и ги мушка във фурната с подправки и пармазан ... става топло, започва да ухае вкусно ... майсторетата започват да се разсейват и да преглъщат .... а аз нали разбирате ... ами приготвила съм едва за четирима ... е това няма как да го заснема, защото на крак, кой в което кюше си намери похапна някак ...
... вън е студ ... снега продължава да прехвърча ... и въпреки хаоса и цапотията в къщи, на мен започва да ми става едно такова Коледно и леко празнично, всички се оглеждат за нещо сладичко и ....

... изненада ... мама снощи в полунощ, след внезапен прилив на енергия бе спретнала един бърз и превъзходен десерт и го бе скрила в хладилника ....

Десерт с маскарпоне, мед и нар

Необходими продукти:
400 гр. маскарпоне
4-5 с.л. мед
1 пакет обикновени бисквити
100 гр. краве масло
1 бр. нар
1 бр. бурбонска ванилия


В блендера слагате натрошени на едро бисквитите с маслото (предварително омекнало) и ги смилате на ситни трохи. В купа слагате маскарпонето, бурбонската ванилия и меда и хубаво ги разбърквате. Обелвате и почиствате един нар . В удобен съд прво изсипвате бисквитените трохи и леко ги притискате. След това лека разнасяте отгоре маскарпонето с меда и най отгоре посипвате с нара. След около 12 часа в хладилника десерта бе невероятно вкусен, много ароматен и не натрапчиво сладък :)
Отново всичко снимах много набързо, защото ако се бях забавила само още пет минути, тавичката щеше да е празна :))
Скъпи приятели, последните месеци получих от вас множество страхотни награди, не съм забравила нито една от тях и сърдечно ви благодаря!!! Искам да подаря нещо и на всички вас ... още съм в процес на мислене ... но скоро ще потготвя специална публикация :)
Пожелавам ви топла и уютна неделна вечер  и спорна и ведра нова седмица!


19 коментара:

  1. Страхотни снимки, а десерта. ..м мм изглежда доста вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Евка,все едно бях на театър:)Ама така хубаво си описала днешния ден,че ме разсмя!Чак при мен замириса на картофки с пармиджано:)
    Десерта е невероятен като вкус и изпълнение!
    Да нацелуваш малката пикла по голото дупе:)))
    Поздрави на майстора и прегръдки за теб и другата госпожица:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Евка, днешният ми неделен ден силно наподобява твоя :))) Слава Богу пералнята ми работи :))) Днес успях да зарадвам всички у дома с палачинки, тутманик и вкусни курабийки с моркови. За последните ще се опитам да се организирам и да пусна рецептата утре, защото днес не успях да хвана светлината за снимки.
    Пожелавам ти усмихната и ползотворна седмица и много целувки за малките ти госпожици!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ева,
    като прочетох и ми стана много смешно, защото при нас често се наблюдава подобна лудница (е, без майсторите, но с други компликации), включително двете търчащи камикадзета (от които едното също размотаващо насам натам гърне). В момента на развитие на действието обаче, хич не ми е смешно, а направо съм си леко изтрещяла :))
    Десерта е великолепен, снимките също, някой път набързо стават по-хубави, отколкото друг път с много гласене (поне така е при мен).
    Пожелавам ти скорошно умиротворяване на обстановката и много уютни, спокойни есенни дни!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Хахха, Евчик, искрено ме развесели с описаната картинка у вас :)))
    А десертът е превъзходен, също и снимките :)
    Браво на маминка в неделния ден :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, както му е на октомврийския сняг, преди ми беше симпатичен, но сега при мен го няма...

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно предложение! Леко и вкусно!
    Траяна

    ОтговорИзтриване
  8. Много весел сладкиш:)Ева, лека вечер и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Много хубав десерт:) Миналата година правих някаква такава торта за моя РД, но после реших да си съкратя процедурата и сега редовно похапваме нещо подобно под формата "уж" чийзкейк:) Децата малко се дразнят на семките на нара, но пък много фотогенично изглежда с този червен акцент:))))

    ОтговорИзтриване
  10. Великолепно предложение, Ева!
    Прекрасни снимки и чудесна "кутийка" от която лъха много любов, уют и семейна топлина.
    Сърдечни поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Еви, как се справяш в този хаос не знам:) Има и такива дни, но десерта ти балансира идеално цялото положение!
    Прегръдки и усмихнат ден от нас:)

    ОтговорИзтриване
  12. Много забавно за който го прочете,на теб сигурно не чак толкова,когато го писа,ама поне ти става по-леко и ведро като споделиш,нали?!:))
    Има и такива дни,тип "пълна лудница",които аз лично преживявам доста нервно-мразя разхвърляно,чужда народ из къщи,еле пък майстори,брррр...,и всякакъв род дъндании.
    Обаче хубаво си го написала и още по-хубаво снимала,въпреки бързата фотосесия!
    Десерта е страхотен!

    С пожелание за по-спокойна седмица! :))
    Роси

    ОтговорИзтриване
  13. Админ, благодаря!!!
    Кате, благодаря ти мила, ами то за смях си беше, ама после го осъзнах :))) Целувки и от нас :)
    Пипи :))) ами аз затова и споделих, защото предполагам, че повечето сме в подобна ситуация и да си се посмеем дружно :)) Благодаря ти и много целувки и усмивки и за вас :)
    Лети :)) Да и на мен в повечето случаи не ми е смешно, а и това дето описах е едва една част от всичко , което се случва :))) Много ти благодаря и прегръдки и за теб и твоите сладурковци!
    Федорка, ами много се радвам, че съм успяла да те развеселя :))) То си беше смях :))) Благодаря за изрезеното мнение много го ценя!
    Доди, Траяна, Цвети много ви благодаря!
    Руми, виждала съм при теб тортата с нар и е много красива, а за семките и нара, ами децата го ядат без нар :)
    Дианче, много си мила, благодаря, много усмихната нова седмица и за теб!
    Ел :))) Ами не се справям, установих, че колкото повече се съпротивлявам на хаоса ... още по-зле става и в такива моменти се оставям на мига :))) Прегръдки и много усмивки!
    Елексирче, много олеква като си споделиш, е после се посмях повече :))) А за майсторите ... и аз споделям твоето мнение, втриса ме като трябва да влизат в къщи :)) Много благодаря за десерта от теб това е голям комплимент, а за бързото снимане, то вече съм си свикнала :))) И на теб Роси желая хубава и спокойна нова седмица :)

    ОтговорИзтриване
  14. Евче,
    нарът е страшно фотогеничен:-)
    Хаосът си е част от живота и да се бориш с него е все едно да се бориш с вселенският прах:-)
    Макар че аз в подобна на описаната ситуация ще съм мрачна и неприятна:-)Твоето чувство за хумор в случая е безценно:)!

    ОтговорИзтриване
  15. Приказни снимки, стоплящи с яркостта и цветовете си. Прекрасни мои изпращам ви безброй целувки

    ОтговорИзтриване
  16. Толкова е красиво отново при теб! Какви цветове само! И текста ти - много ме развесели, Ива!
    Хубава, хубава вечер!
    Стеф

    ОтговорИзтриване
  17. Мъхче, Лина, Стеф много ви благодаря момичета, прегръдки и вълшебни есенни дни ви пожелавам :)

    Stefania, grazie ! Ciao

    ОтговорИзтриване
  18. Евичка, страхотен е десертът! Напоследък децата нещо проявиха интерес към нара и купувам по-редовно- ще опитам един ден и твоето предложение:)


    поздрави и дано успешно са се развили ремонтните ви дейности:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...