неделя, 9 октомври 2011 г.

Неделно ... леко носталгично :)

Здравейте ... напоследък сигурно сте забелязали, че кулинарната част на моя блог е силно пренебрегната, но това далеч не е защото съм спряла да експериментирам, нито пък да изпробвам ваши рецепти и кулинарни шедьоври, а просто или нямам въобще снимки, защото съм приготвяла нещо за гости и някак ми става неудобно да сервирам и да им кажа ... "мили гости аз трябва да си снимам спагртите и соса ... за блога ... нали разбирате ... " :))) ... или е тъмно, а аз нямам необходимата техника за хубави снимки ... или просто ме е домързяло :)))  А има и такива, които са заснети ... кадрите не са това което ми се иска ... но може и в името на блога да ги публикувам ...
Ето и една рецепта за много свежа и лятна паста, подходяща за всеки случай. Приготвя се изключително бързо и лесно ...
Необходими са ви:
1 пакет паста (по избор)
2-3 бр. домати
1-2 бр. тиквички (зависи от размерите)
магданоз
риган
зехтин
сол
скилитка чесън

В тиганче слагате настъргани, белени домати, малко зехтин и ситно нарязани тиквички и ги задушавате на слаб огън. През това време сварявате пастата. Към вече очти готовия сос от домати и тиквички, слагате сол на вкус, ситно нарпзан магданоз и риган на вкус. Сервира се със сирене по ваш избор, аз ги поръсвам с настърган Пермазан или Пекорино (това ми е любимото италианско сирене). 



От труга страна за мен есента започва, когато приключат планираните почивки и когато приберем летните дрехи ... Предвид разкошното циганско лято, което тази година ни зарадва и сериозно застудяване, което настъпи аз за себе си чак сега поставям ... нещо като край на лятото:) Беше много хубаво и въпреки нормалните ежедневни грижи и проблеми, като цяло бе наситено с красиви емоции, вълнуващи почивки, планински разходки ... и това ще ми липсва :)

Определено есента е свързана с много лудница, нови ангажименти, повече работа, планове и съставяне на нови ежедневни режими, които изискват много адаптация и за нас и за децата ... в този ред на мисли последния месец ми бе супер натоварен и копнея за глъдка въздух, но понеже не се очертава, поемам дълбоко ... въздишам и продължавам напред :))

14 коментара:

  1. Много са ми познати причините за липси на снимки, особено последните две :))
    А тази паста (пенне), която си избрала е любимата ни - не че вкусова разлика има с другите :))
    Напредвай, Евчик, надявам се, че ние ще те следваме :)
    Прегръдки и хубава есен (ама какъв студ настана от вчера...)

    ОтговорИзтриване
  2. Евче,за мен по-важен е контакта!Не сме професионалисти нито във фотографията,нито в кулинарията(някои от нас)
    Радвам се на всеки пост,защото харесвам човека,който стои зад него!
    Обожавам паста и много се радвам на твоята,защото мога да и се наслаждавам от снимката,че съм решила известно време да несе докосвам до нищо тестено:(
    Прегръдки и хубава нова есенна седмица:)

    ОтговорИзтриване
  3. Мдаа, това със снимането ми е до болка познато... В момента имам две снимани ястия, обаче малкото човече пак са разповръща и нямам никакво желание дори да разгледам снимките, камо ли да ги кача в блога. Ще чакат по-добри времена... А твоята паста изглежда чудно вкусна...сега се усещам, че не съм вечеряла и червата ми закъркориха при вида й :)))
    Лека и спокойна вечер ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Оххх Федорка, зъбите ми тракат, страшен студ, щом децата доброволно си нахлузиха бодливите вълнени шапки на главите:))) Днес с тази лятна публикация се опитах да се стопля :)))
    Кате и аз много се радвам на всичко, което правите точно, защото е уникално и носи почерка на човека, който седи зад него! Това е чара на блогърския ни живот ... удоволствие и наслада :)
    Пипилотка, скъпа много съжалявам да чуя, че все още сте зле, дано час по-скоро малчо да се оправя и да оставите болестите зад гърба!!! И аз за това се моля, малката още не е в час, а и голямата май се разболява ... и на мен ... ми става лошо ... Много благодаря за пастата :)
    Поздрави и много прегръдки за всички вас момичета и една хубава и по-топла есенна седмица пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Еви позната ми е ситуацията със снимките, а и понякога аз самата нямам търпение да опитам, какво се е получило и си казвам, че ще снимам другия път :) Много благодаря, че ни върна макар и за малко към лятото с тези прекрасни снимки (последната ми е любима) ... Успешно есенно организиране :) Хубав ден мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Много любима рецепта ни предлагаш,Еви!
    А снимките ми напомниха,че и след очакваните месеци на зима,студ и сняг пак ще ни огрее лято!Което аз чакам от сега!

    Сърдечен поздрав!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  7. Вкуснотия! Огладнявам само като гледам прекрасните снимки! Последната снимка е страхотна! Как ги улавяш тези светлини и тези цветове? Магия!
    Стеф

    ОтговорИзтриване
  8. Евче,
    чудни са ти снимките. Аз ги чакам с кеф, независимо дали темата е лятна посред зима или обратното:-) Иначе и аз онзи ден правих 100 неща за хапване за парти, но не успях да снимам нито едно, че гостите вече бяха на вратата, а аз по хавлия:-) Та те разбирам много добре.
    Пастата седи страхотно в тази синя чинийка:-)
    И мерси за топлото настроение от снимките ти!

    ОтговорИзтриване
  9. Eвик, до болка позната на всички ни е ситуацията със снимките.:-)) Не винаги са възможни. На твоите много им се радвам винаги, независимо на каква тематика са - винаги са перфектни и създават настроение.:-))
    Като върл фен на пастата оценявам страшно високо направените пенне, обичам ги и ми харесва рецептата.:-))
    Когато имаш време, заповядай в блогчето ми, там те очакват две награди.:-))
    Прегръдки, миличка и хубави есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  10. Габи, благодаря мила, да проблема със снимките е всеобщ явно :))) Много се радвам, защото идеята ми беше именно да ви върна за миг към отминалото лято, в този ужасен студ на вън :)
    Елексирче това за рецептата от теб е голям комплимент, благодаря!!! И много ми хареса позитивния поглед върху това, че след студа и наближаващата зима, отново ще дойде пролетта, лятото и жегите :))
    Стеф, аз незнам за моята магия, но от теб това си е страхотен комплимент :) Благодаря и много се радвам за въздействието на снимките ми :)
    Мъхче, наистина случайно, но сега като се загледах, нямаше по-подходяща чиния, а това е заснето на морето, там си ги приготвяхме :)) Това с партито и посрещането на гостите по хавлия ... много ми е познато :))) Благодаря ти Мъхче!
    Мила Мони, много се радвам, че моите снимки винаги ти носят радост, това ме прави щастлива и ми действа като стимул и вдъхновение! Огромно благодря за прекрасните награди, разтопи ме :) От кулинар като теб, одобрението е много ценно!
    Прегръдки и пожелания за вълнуващи и красиви есенни дни момичета, много ме усмихвате!

    ОтговорИзтриване
  11. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  12. Обожавам паста а твоята е Ммммммм....Безброй целувки милички прекрасни мои :-*

    ОтговорИзтриване
  13. Ооо прекрасна Лина, благодаря!!! Музата ми нещо е отлетяла ... отивам да си я гоня като пеперуда, която дебна да заснема :)))
    Много ме усмихна тази вечер и на вас безчет целувки и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  14. Eх, тези есенни недели! Твоята е много красива и вкусна, Евичка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...