вторник, 30 август 2011 г.

Морски, леко солени и добре запечени ... :)))

 
Ммм .... да ... това не е рецепта, ами сме си самите ние :))) Никак не ми се иска лятото да си отива, но ... ние го поиспратихме подобаващо с едно много щуро, плискаво, весело, слънчево и цъмбуркащо едноседмично морско приключение. Казвам "приключение", защото с "деца на море ..." и да не продължавам, но поне този път бяхме здрави и това бе достатъчна предпоставка да си изкараме прекрасно ( и леко изтощително :)))


Бяхме доста голяма и шумна компания, а аз се възползвах най-безсрамно от присъствието на повече възрастни и наличието само на нашите деца и се излежавах на шейзлонга под знойното слънце, докато някой друг бършеше пот от челото, търчайки след малката, която си беше истинско "камикадзе" :))) Нали знаете ... хората много се радват на чуждите деца ... особено ако са палави бебешори, готови да стопят лагерите на няколко скучновати възрастни :)))


Е не ми остана много време за четене на книги, но пък вечерите щом успеехме да приспим хлапетата ... се наслаждавахме на приказки и смях почти до зори ... под звездите с много вино и коктейли  , но само аз бях потърпевша сутрин в седем часа, когато децата ставаха от сън пълни с енергия, а аз едвам гледах ... но пък се научих да си поспивам на обед ...


Наслаждавах се и поглъщах със сетивата си всеки слънчев лъч, мириса на море, бриза и красивите гледки, величествената природа ... обожавам морето ... силата и красотата му ... усещането, кагато си там и те брули силния вятър и не чуваш нищо друго освен шума на разбиващите се вълни ...


... красивите залези ... сърфистите, които по цял ден ловят ветровете ... уморени и доволни от приключението, прибират екипировката ... смеят се шумно ... още подвластни на адреналина ... и се запътват към близката кръчма да похапнат вкусно и да полеят с бира днешните постижения...


... обичам това езеро и прекрасната лагуна ... усещането на подобно място е като, че се сливаш с природата ... ставате едно цяло ... чуваш, невъзможни за обикновенния слух шепоти и шумове ... усещаш силен прилив на радост примесени и с малко тъга ... настръхваш ... и неможеш да не се усмихнеш, да поемеш дълбоко въздух и да въздъхнеш ...


А децата ... ама те са толкова щастливи ... гонеха вятъра, "летяха" с песъчинките, съпротивляваха се на вълните, цъмбуркаха се и смеха им се носеше из целия плаж ...


... де да беше само това ... имаше и драми, голямата ни щерка е царица на мело-драмата и актриса от висота ... капризи, цупни, сръдни ...  но и без това неможе ... за наша изнанада , малката се оказа особено прихватлива и успешно имитира кака си :))


Е открихме и колко са ни пораснали децата, бебето ... вече е малка разбойничка с твърд характер, отстояваща предпочитанията си и налагаща мнението си, а голямата е станала малка кокетна госпожичка, нежна и лесно наранима, щях да си помисля, че е влязла в пубертета, ако не беше още ненавършила даже пет годинки :) Тя вече горещо се вълнува от глобални проблеми и задава мъдри въпроси, на които с баща и често се затрудняваме да отговорим. Водим задълбочени дискусии и с изненада откриваме, колко много можем да научим от нашите деца :)


А сега ... идва есен ... очаквам я с лек трепет и вълнение, не защото ми се иска лятото да си отива, а защото обичам новото и разнообразието ... а с всеки нов сезон ... идва и нещо различно ...


Децата се връщат към нормалния ритъм ... едни усилено се учат да четат и пишат, други пък старателно проговарят и двете всеки ден ме изненадват с тяхната упоритост, постоянство, любознателност и зрялост ... да това са моите две малки принцеси, който порастват пред очите ми като гъбки :)
И аз също трябва да проявя усърдие, но в подготовката си за един един конкурс, който съм си наумила, че трябва да издържа ... нали знаете ... предизвикателство ... нещо ново и много различно от всичко до момента ... това предизвиква лек срах от неизвестното и вълнение от новото ...  и вероятно ... времето за моя блог ще е още по ограничено, но обещавам да наминавам по-често дори да е с нещо кратко и малко лаконично :)


17 коментара:

  1. Eвка, чудесна почивка сте изкарали!:-))) Имало е от всичко по малко. И вие, и щерките (да са ти живи и здрави, големи са ти сладурки и двете) сте останали доволни. Според календара лятото си отива, ама ми се иска още малко да се задържи хубавото временце, ние след два-три дена ще попътуваме за малко, дано хванем някой и друг не искащ да си тръгва слънчев лъч.:-)))
    Стискам палци за успешно представяне на конкурса и като му дойде времето, ще се похвалиш.:-)))
    Прегръдки!
    Спокойна нош и хубав остатък от седмицата!

    ОтговорИзтриване
  2. Евичка,усети селипсата ти сред нас!
    Радвам се,че този път сте успяли да си поччинете!
    Малката,все едно всички охлювчета от морето са се качили на мъничката и главица,а за голямата-пубертет не,но има момиченца,които и на една, а след това и на 101 все са си кокетки и жени!
    Успех с новото предизвикателство!Ще стискам палци!
    Пожелавам ти страхотен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Ева, прекрасни моменти си уловила.Добра компенсация за предната "почивка" . Децата са страхотни сладури!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни снимки и моменти си уловила Евчик! Липсваше ми да знаеш!!!! :-) Пожелавам ти успех в новото начинание а на малките принцеси пожелавам щура и цвета есен :-) Мнооого ви прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  5. Хей, Евче!
    Добре завърнала се:-)
    Поотпочинали, поопечени, поналудували се!
    Момичетата са страхотни!
    А снимките както винаги-чудесни!
    Успех в начинанието:)

    ОтговорИзтриване
  6. Много отпускарска публикация, Евчик!
    Прекрасни снимки, запечатали още по-прекрасни моменти! С пожелание за успешно конкурсване :)) и много поводи за усмвки с малките госпожички :)

    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  7. Жестоки снимки! Страхотни изживявания!Липсваше ми тук, хайде - връщай се:)

    ОтговорИзтриване
  8. Ева,
    прекрасна ваканция!
    Вярно, че е била изморителна (тук напълно те разбирам, моите две тайфунчета са съответно на 5 и на 3 години), но пък изпълнена с прекрасни емоции. Дъщеричките ти са прелестни :)
    Пожелавам ти една прекрасна есен, успех с новото начинание и все пак малко лично свободно време!

    ОтговорИзтриване
  9. Мони, благодаря и ви пожелавам чудесно време и вълнуващо и приятно пътуване :)

    Кате :))) Да бая охлюбчета имаме върху малката главичка, много им се радваме :) Благодаря!

    Марияна,много благодаря!!!

    Линче, благодаря ти, да есента безспорно при нас ще е щура, ще си я направим и цветна :)) Много прегръдки за вас от всички нас!!

    Мъхче, много ти благодаря ... и за снимките и за момичетата!!! Да поотпочинахме или по точно поразнообразихме се :)

    Федорка, отпускарска ... да си призная искам още ... чудехме се с мъж ми как да си откраднем още една седмица, но ... Благодаря и дано наистина усмивките да са много и за всички и от мен много прегръдки :)

    Траяна, много ти благодаря, поздрави и много усмивки!!!

    Лети, ами то и ти като нас :))) Благодаря за дъщерите ... на мама слънчицата :) И на теб чудна есен и много весели да са ти двечките тайфунчета!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Вълшебно изглежда вашето морско приключение!
    Пожелавам ти есента ти да е хубава, а начинанието вълнуващо и удовлетворяващо!

    ОтговорИзтриване
  11. Иве, много хубавви снимки! Дано наистина да сте успели да си починете, а не само формално да му се вика "почивка":)
    Успех с начинанието, което си захванала!

    ОтговорИзтриване
  12. Стеф :) Много благодаря и аз ти пожелавам една прекрасна есен с много нови вдъхновения :)

    Руми, много ама много се радвам, че намираш снимките за хубави, макар и да не са като твоите, които ми спират дъха :) Да заредихме се и все пак си починахме! Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  13. Много обичам морето! Просто не ми се тръгваше оттам...Красиви снимки, сладки дъщерички:), за тях морето е много полезно и не само за тях...
    Успех в конкурса пожелавам от сърце! Не се страхувай, Ева! Всяко ново начало е едно ново преживяване! Успех!

    ОтговорИзтриване
  14. Ева, прекрасни сте -
    впечатляващи моменти, снимки, емоции -
    много ми хареса.
    Няма да пропусна и кулинарните ти предложения.
    Сърдечни поздрави и още много усмихнати дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  15. Дианче, много ти благодаря, много си мила! И на теб чудни последни летни дни и прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  16. Еви, простоооо неустоимо красиво е! Много благодаря за снимките и настроението, което ми създаде, просто приказка:)
    Поздрави и целувки и успех с конкурса, ще стискам палци:)))
    EL

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...