сряда, 29 юни 2011 г.

С деца -ТА на море :))


"Почивка" ... кой е измислил тази дума и какво точно би трябвало да означава ... доста се разамислих по този въпрос! Е да сменихме до болка омръзналата София с хотел на брега на морето, красив плаж, който стига ... до където ти виждат очите, безкрайна морска шир, приглушената глъчка на децата цапащи в басейна и тихото шумолене на морските вълни ... до тук добре :) И всичко щеше да е почти перфектно, ако през по голямата част от почивката децата и мъж ми не бяха болни (така си отидохме ), а в момента в който те се оправиха ... аз се разболях ... но когато те са добре ... и аз съм добре ... мъкна си се с температури, болки в гърлото и запушен нос и си свиркам, все пак съм на море ... а децата се посъвзеха :)


Тази година, като никога отидохме на "All inclusive"  на българското черноморие ... Ха хА ха . От сигурно петнайсетина години, на море, не бях стъпвала другаде освен на нашата си къща (не включая чужбина) ... но този път викам ... мъжо ... с опит сме ... миналата година черен ни се видя света с две малки деца и цялото слугинство, давай да ходим някъде, където ще ни чистят, готвят, плажа ни е под носа, кеф ти ядене, кеф ти спане, само децата да си гледаме ... е да АмА ...


Остави болестите ... да ви кажа ние си умряхме от глад на тези "Шведски маси" ... то си беше като на стол ... с много соц настроение  само дето имаше малко по-голям избор, но качеството беше за сметка на количеството ... т.е. зле ... Абе незнам, то ние сме си капризни ... ама не чак толкова ... но пък народа плюскаше (извинете за израза, но по подходящ няма), като за последно ... закуската свършваше в 10 сутринта и в 11 вече се въртяха едни плескавици и всякакви ми ти пръжки ...  а то жега ... гордо размахващи огромни шкембета ... туристи грабеха като невиждали ... и тъпчеха до 12.30 ... когато започваше обяда ... непонятно ...
А аз се борех на фронта с едно малко чинийче да се добера до някоя свинска паржолка на скара ... че онова мойто голямото ... друго не ще ... казвам ви от блъсканица с оГромни, побесняли, свирепи рускинки , дъх не ми остана ... как не изяде някоя чинията барабар с бобеца в нея незнам... следващия път ... специална физическа подготовка :)) От време на време ... когото имаше за десерт нещо различно от "Бисквити закуска" ... успявах с много ловкост да се добера до някое реваненце ... МММММ ... чудно!!! Малкото пък преоткри шоколадовия корнфлейкс ... само с каратистка хватка, можеше да и измъкнем от ръцете гушнатата купичка с шоколадови топчета ... абе здравословно хранене ви казвам ...


Иначе ... след като се адаптирахме ... към начина на хранене ... всичко си беше наред ... е ако ни почистваха и апартаментчето от време на време, щеше да е просто перфектно ... но поне сменяха чершафите ... на няколко дни :))
Е хайде стига съм мрънкала ... децата добре подивяха, а ние с мъж ми положихме големи усилия, да не си загубим малкото чаве ... нейде из навалицата ... Между другото ... на нея първите дни никак не и се понрави морето ... но накрая ... едвам я спасявахме от морските вълни :))


Е това беше причината за моето зачезване ... но поне успях да си върна вдъхновението и желанието за снимане, за нови проекти и работа ... да се понаспя ... да се поизлегна на слънце и да почета книга, докато децата ... спят :) Не съм влизала в интернет, не съм гледала телевизия, за вестници да не говорим ... така обичам аз на море ... само книги и излежаване (това второто е много дозирано, но и децата ще пораснат :)))  А тук в къщи, вече не ми остава никакво време, за любимите неща ... все задачи, ангажименти ... винаги има нещо за правене ... неотложно ... там  ... дори телефона ми се повреди та и никой не ми звънеше :)))
Сега ... се връщам на работа ... все още гърлото ме боли, ушите ми са заглъхнали... още немога да си измия пясъка от косата, който бе грижливо поръсен от малката щерка ... а може и пак да съм с температура ... но все пак ... бях на "Почивка" ...

Е сега ... не мога да не се похваля с малкото красиви гледки и моменти, който успях да заснема ...


С една красива и много кратка буря, която успях да проследя ...


... надвеси се ... и заваля ...


 .... и се загуби в морето ...


Е приятели ... надявам се че съм успяла да ви предам малко морско насроение в това, далеч не лятно време навън :) Пожелавам ви прекрасна седмица и повечко слъце :)

15 коментара:

  1. Прекрасни снимки с чудесно настроение! Само като си помисля, че ние ще сме на море най-рано през август... А иначе за "почивката" - разбирам те прекрасно. И аз се чувствам така почти всеки път, но пак успявам и да почина, и да се разсея... Ще видим тази година как ще е.
    Бързо оздравяване и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, страхотни снимки:)
    Докато ги разглеждах се позамислих - това наистина ли е в България?
    Радвам се, че сте били на моренце, а това с почивката не знам кога точно ще ни се получи наистина. Хем да си с деца на море, хем да си почиваш. За сега това за нас е някаква далечна мечта:))))
    Поздрави и целувки. И бързо оздравяване!

    ОтговорИзтриване
  3. ЕХ, благодаря за снимките, Ева! Никога не съм била на почивка на море ( в този смисъл), мъжът ми се жалва, че като му казвали да не си взема жена от Бургас, той не си бил почистил ушите и на ти сега - всяко лято при тъщата и тъста:(
    ако успеем да се измъкнем сами, без децата, то правим някакво лудо пътуване нагоре или надолу по морето за около два дни...по-скоро е препускане, не почивка

    ОтговорИзтриване
  4. Евче, благодаря за снимките и гледките. И тази година няма да видя морето и твоите снимки ми напомниха колко е красиво и потайно и безкрайно то. Прелестни изгледи си успяла да уловиш! И въпреки перипетиите се надявам че си успяла да "заредиш батериите" а и си представям двете ти бонбонки как са вилняли :-) Много прегръдки и целувки. P.S Липсваше ми

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни са снимките, Ева! Съжалявам за неприятните случки. От лош опит с не добре подбран хотел преди няколко години (не в Бг), вече действаме само с препоръки. www.tripadvisor.com е много сполучлив сайт. За БГ хотелите също се намират референции из нета:-)
    Поздрави и ти пожлеавам до края на лятото да успеете да се измъкнете поне още веднъж:-)
    Мария/LaMartinia

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни снимки! Носят атмосферата и морския дух.
    Хубава седмица с повечеко откраднати мигове за любимите неща!
    Стеф

    ОтговорИзтриване
  7. Тони, много благодаря :) А Август ... ей го дее, остана има - няма месец :) Ще стават все по лесни дечурлигата от към обслучване, но пъки хората казват, че с големите деца, по-големи били кахърите :)) Много усмивки и от мен :)

    Ел :))) И мъж ми това каза, че снимките били като от някъде по чужбинско ... Истината е че природата е невероятно красива, а аз много обичам северното черноморие и особено Калиакра:) Много целувки и благодаря!

    Марта, вярвам ти ... ние пък някога си мечтаехме за имот на морето ... после така стана, че не само имоти, ами и работата ми беше там, та беше ми биснало до безобразие ... тази почивка определено ме освежи, въпреки болестите :)
    Лин, мила и ти ми липсваше :) Носихме си кукличките и цвекетата с нас ... по плажове и полянки :) Съжалявам, че няма да успееш да отскочиш до морето, но убедена съм няма да скучаеш :) Много се радвам, че съм те зарадвала с моите пейзажчета :) Презаредих ... и много много прегръдки и целувки и за вас !
    Мария, благодаря! За хотелите, ние уж винаги гледаме и избираме от големите резервационни сайтова, четем препоръките, за чужбина до момента фал не сме имали, но ми се струва, че просто това си е нивото на услугите тук! Е затова пък имахме повод да отскачаме до някой хубав и любим ресторант :)) Много се надявам това лято да имаме още възможности ... благодаря ти :)

    Стеф, мила само си представям какво красиво есе можеш да напишеш по някой от пейзажите! Благодаря и прегръдки :)

    Мария, благодаря! Добре дошла при мен :)

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасни, прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  9. Много, много благодаря Мъхче :)

    ОтговорИзтриване
  10. Nelson, thank you very much! Will be very nice to look at your blog, thanks!

    ОтговорИзтриване
  11. Усещам колко много сте се забавлявали:) И аз миналата година споделях "прекрасните" си впечатления от българското черноморие:) Виж какво, важното че децата са се забавлявали:)И въпреки всичко си мисля, че си има своите преимущества да си извън София и прането, готвенето и чистенето, да не се осъществява за твоя сметка:)
    А снимките са супер! Дори и само за това си е заслужавало:)

    ОтговорИзтриване
  12. Руми :) Да наистина се забавлявахме :)) А толкова ми хареса без ... чистенето, готвенето (хайде за прането ... не сава :)), че и след почивката вече седмица ... заобикалям тези практики, за извесно време ги сведох до минимум :))
    Благодаря за снимките, предвид, това че са заснети ей така, помеждудругото ... можеше и малко повече да се постарая :)

    ОтговорИзтриване
  13. Вълшебно е - накара ме за погледна по друг начин на родното ни Черноморие - разбирай снимките :) Останалото си е типично по нашенски ...Ще сънувам морските пейзажи, които си успяла да уловиш ...

    ОтговорИзтриване
  14. Неизи, много много благодаря! Много се радвам, че са ти харесали моите пейзажи :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...