понеделник, 2 май 2011 г.

Моренце :)


Най-после успях да се добера до морето, макар и не съвсем на разходка, защото на практика си бях там по работа.  Сега ми остана и малко време за разходка и най-вече снимки, което бе изключително вълнуващо предвид това, че за първи път съм там с моя си апарат :)  Както може да се сетите цялото мероприятие не мина без непредвидени случки и ситуации, но в крайна сметка всичко приключи относително добре. Точно преди заминаването ми станах жертва на поредния вирус и ми се наложи да водя множество телефонни разговори с глас "от отвъдното" и при срещата си с хора бях нещо като пубертет с мутиращ глас, който преминаваше от дебелите и дрезгави тонове, до силно писклив и тотално изчезващ глас :))) Което неможеше да не придизвика смут и хихикане под мустак у събеседниците ми :))) То и на мен ми беше смешно, но кикота ми бе още по безумен като звук  (тук вече пуленето бе неприкрито :)))
Злоупотребих и с яденето ... ами да ви призная честно, то било много хубаво да се лишиш за малко от готвене и всякаква домакинска работа. 
Както и да е няма да разправям за неволите, а ще ви покажа на какви гледки и мигове успях да се насладя и да си открадна за краткото време, с което разполагах :)
Още с пристигането се класирах за един залез (не си мислете, че не бързах да го хвана :)) 
Ето така изглежда залеза, когато слънцето излезе иззад облачетата ...


Ако щете ми вярвайте, минута след това, цветовете стават съвсем различни, когато слънцето се скрие зад облаците и нюансите станат по синкаво - лилаво - розови :)


В събота имах известен късмет, защото макар и светкавично променливото време, успях за малко да разходя боси крачета по нагорещения пясък и да топна крачета в морето ( не си мислете, че това, че съм болна ми попречи да нашляпам), но да ви призная ... водата не става за къпане, въпреки упоритите руснаци ... :)) Една точно толкова напориста рускиня ми навря тази медуза пред обектива ...


Тъй като за кратко време обиколих доста черноморски градове и курорти успях да си открия едно местенце, което е като от моите мечти ...


Слизайки по стълбичките се стига до морето и пред очите се разкрива простор и предполагам много красива гледка, но мъглата, която се спусна само час след разходката по горещия пясък, беше доста сериозна :) Е тук съм и на 20 км. от предишното курортче :)


Невероятно е как времето през десетина километра се променяше драстично, а като цяло деня започна с дъжд, на обед бе страшен пек и жега, като за плаж и след час и половина, вече беше мъгла и стана доста хладно :) 
Ей тук на това чудно местенце, си заплюх не една къщурка, но се влюбих в една малка ниска от камък, с френски прозорец и залена морава ... на скали ... мечта (няма да пускам снимки за да не засегна нечие лично пространство) .
И си намерих това чудато храстче с много красиви цветчета :)


Ей това беше причината да се позагубя последните дни и не съм забравила за тортата, но в някоя друга публикация, защото стана много дълго, а и никак не е по Темата :))
Пожелавам ви една спорна седмица, наситена с хубави емоции :)

16 коментара:

  1. Страшно ти завиждам, но съвсем благородно! Невероятни снимки, радвам се, че си прекарала чудесно, макар и по работа. Аз съм родена до морето, но от 13 г. не живея там. Както и да е, тази година съм резервирала 5 посещения на море- две в чужбина и три тук:)Кой би казал, че не компенсирам?:)
    Хубава седмица, Ева!

    ОтговорИзтриване
  2. Ехе, страхотни снимки са се получили! Това с мъглата сигурно ще е било в събота...

    Поне си имаш снимки на морето, защото аз съм при него от 20-на дни и още нямам нито една.

    Приятна и на теб. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ееееех най-накрая на морето а? Страхотни снимки си направила! Надявам се си се заредила с много положителни емоции. Усмихната нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Снимките са супер! Ей такова море харесвам, а не лудницата лятото!
    Поздрави и един прекрасен месец Май!

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна благодаря :) И ти пожелавам това лято минимум пет чудни морски почивки :)
    Доди, мерси да това с мъглата бе в събота, а неделя си беше тотално дъждовна ... за съжаление в дъжда не съм снимала, нямаше и кога :)
    Лина даа много обичам морето извън сезона, обичам го такова, чисто, спокойно ... и с усещане за лек трепет в очакване на лятото ... Заредих се много :) Благодаря и се радвам че снимките са ви харесали :)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  6. Опа Маг, как успя да се шмугнеш точно докато пишех :) Благодаря ... да и аз не обичам лудницата, многото народ, влачещи джапанки и миризмите на улична скара примесени с канален аромат :))) Да дано май е прекрасен за всички, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Ева!Поздрави! Супер снимки са станали и залезът е невероятно красив!Как ми се прииска да е вече лято и да съм на плаж:)- но в началото на юни или септември - спокойствие и истинска почивка!Лек и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  8. чудничко :)
    и аз скоро се надявам да "открадна" някое служебно пътуване до морето!

    ОтговорИзтриване
  9. Цвети, Надинка, много благодаря :) Пожелавам и на вас скоро да зърнете морето и пожелание за по топличко време :) Поздрави момичета :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ха!Само не разбрах, защо казваш че не ти се получават снимките :) На мен ми харесват много и ти завиждам, не много благородно ;) за това, че си успяла да снимаш морето :)

    ОтговорИзтриване
  11. Quos имах предвид, че черно/белите снимки никак не ми се получават, а твоите Да и затова те разпитвах:) Иначе благодаря, радвам се много че ти харесват :)

    ОтговорИзтриване
  12. Моренце, кафенце и едно кюфтенце :))
    Много хубави снимки, особено залезът :)

    ОтговорИзтриване
  13. Ейй Федорка, много ме радваш като наминеш, а залезът ... приеми го като поздрав за теб :) Хубави празнични дни :)

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесно е, опитах да ти пиша още като го постна, морето ми е любов, голяма и стара, и вечна и далечна, но имам проблеми с изпращането на коментари тук, в блогспот, редовно зацикля или направо потъва нет-а и не успявам да пратя думички за поздрав

    поздрави, Ева, чета и разглеждам с удоволствие тук

    ОтговорИзтриване
  15. И аз лекичко ти завидях за морската разходка. На мен също ми се наложи да отида до там по работа, но беше само за 1 ден и програмата беше толкова натоварена, че порето го видях само от далече. Снимките че чудни!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ти Марта, много мило, само съжалявам, че имаш проблеми с пращането на съобщения, трябва да има някаква причина ... Много благодаря за поздравите и хубави празнични дни на теб :)

    Руми, то да ти кажа не беше за завиждане, ама да не се оплаквам :)) Но имах половин ден и се възползвах от обиколките, да пощтракам, голям мерак ми е и разбира се много какво има да се желае ... :) Благодаря за комплимента за снимките, деиства ми окуражително :) Много хубави празници на теб и на цялото ти горино семейство!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...