вторник, 29 март 2011 г.

Пролетта дойде :)


Да вече е факт и чисто астрономически и метеорологически, и времеви и  ... всякак :) Вън вали ... много тих и лек дъждец, времето е меко и много приятно за разходка, особено ако си мама, която с удоволствие слага гумените ботуши и се отдава на състезание с дечурлигата "Колко локви уцелих" :)) Голяма веселба пада и е изключително разтоварващо ... бих го препоръчала като анти-стрес терапия :)
Сега ще ви представя и еднo много приятно, леко и полезно ястие, което спретнах на бързо тази вечер, за моите герои ... кой яде сами се сещайте :)) Аз и мъж ми :) За мой ужасТ децата не са фенове на зеленчуците ... Някои ден сигурно и това ще се промени :)


Днешната рецепта е моя измишльотина, вдъхновена от едно ястие с патладжен, но аз отворих хладилника  и ... каквото си намерих :)) Та ястието е  тиквички с доматен сос, овче сирене и ...


Продукти:
  1. Тиквички - 3 бр.
  2. белени домати - 2 бр.
  3. пресен босилек -стръкче/ две
  4. песто - 1.ч.л.
  5. овче сирене -200 гр.
  6. ементал (пармазан)- 50 гр.
  7. зехтин 2-4 с.л.
    Във фурната посавих тиквичките с малко зехтин и водичка да се запекът. Във фолио увих сиренето и него сложих във фурната за около 10 мин. на 180 градуса. На котлона в тиганче поставих доматите, белени и нарязани на дребно, към тях сипах малко зехтин и накъсан на дребно пресен босилек и лъжичка песто. Разбърках и оставих за около 5 мин. на слаб огън. След като са готови тиквичките ги наредих в чинийка, отгоре им поставих запеченото вече овче сирене. Отгоре сложих готовия доматен сос и посипах с ементал. Сервира се топло :)


      Прекрасна дъждовна вечер :)

    5 коментара:

    1. Браво на вас за локвите :-) Забавлявайте се - това е най-важното :-)А рецептата е чудна и точно с тиквички ми звучи по-добре. Усмивки от мен!

      ОтговорИзтриване
    2. Времето е супер за разходки! А рецептата е оригинална!Поздрави, Ева!

      ОтговорИзтриване
    3. Благодаря Лина, много усмивки и от мен :) Радвам се, че рецептата ти е по вкус :)
      Цвети мерси и на теб много поздрави :)

      ОтговорИзтриване
    4. Ето, знаех си, че като грейне слънце твоя блог ще се превърне в райска градина!
      Страхотни снимки, благодаря ти!

      ОтговорИзтриване
    5. Ел, мила много благодаря :) Трогна ме! Ей сега отивам в планината да видим какъв оружай ще има :))

      ОтговорИзтриване

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...