сряда, 23 февруари 2011 г.

За всички вас ...

Не съм и предполагала някога, че създавйки блог, ще открия и ще бъда открита от толкова много, различни, всестранно развити и от интересни по- интересни хора :) Този нов свят ми допадна много ( аз по принцип държа много на общуването лице в лице) , но тук всеки разказва и разкрива една своя същност, често много различна от онази, която откриваме в забързаното си ежедневие, професионалните си ангажименти, зад волана, на улицата разминавайки се. Един свят по-красив, по-положителен, с малко повече хумор за злободневните неволи, всеки от нас крие в себе си някакви заложби, страсти, увлечения и изразява себе си в една различна светлина .. по-истинска:)


Днес така се случи, че срещнах, съвсем не случайнo, една дама от блог пространството, която незнам как, но още с първото си влизане в нейния блог ме заинтригува и от тогава следя винаги нейните публикации! Това е Лили, която пише много хубаво, а аз обичам да чета, обича и фотографията, аз обичам да снимам, обича "шматкологията" , а аз много харесвам "шматки" ( в най хубавия смисъл на думата), защото аз самата съм голяма шматка :)))  Мила Лили ти ми каза да споделя вчерашния ден ... ден в които всички планове на мен и хората около мен се проваляха ... нe мога да го напиша весело и забавно, както би ми се искало, а за да не звучи като мрънкане ... ще го спестя :) Само едно ще споделя ... нали помните играта "Предай нататък" ... е Лили бе единствената, която на този етап потвърди участието си, аз пък реших, че ако и изпратя бонбони по пощата не се знае в какъв вид ще ги получи, ако въобще стигнат до нея. И така взех, че се вдигнах и и ги доставих лично ... та тръгнах аз, натъкмих се, натоварих малкото човече и тамън да се кача в колата и се сетих, че съм забравила подаръка ... доставката :))) Ей затова ви казвам, че съм невероятна шматка ... нали все бързам ... та върнах се натоварих доставката и право при Лили! Имах извесни притеснения, защото за трети път правя бонбони, а определено се постарах, защото този път щяха да са за подарък ... е на външен вид мисля, че добре ги докарах, а Лили понеже е много мила и любезна, каза, че на вкус били чудни ... е надявам се, защото неможах да ги пробвам :) Лили, не ме хвали толкова, че туко виж ми харесало и пак цъфна в офиса с някоя доставка :)))

Е хайде стига съм дрънкала ами да ви метна на "бързо" една рецепта, на едно шоколадово мусче, с което тази вечер ще си задоволим шокохолизма в къщи :)


Та трябват ви:

   1. 50 гр. краве масло
   2. 25 гр. натурално какао
   3. 30-40 гр. кондензирано мляко
   4. 2 с.л. пудра захар
   5. 2 с.л. ром
   6. 50 гр. натрошени лешници
   7. 200 гр. заквасена сметана
   8. 1/2 пакет обикновени бисквити
   9. ягоди ( 4-5 бр.)


Разтопявате маслото, към него прибавяте какаото, захарта, рома и кондензираното мляко. Бъркате до получаване на гладка смес.  След това прибавяте лешниците и накрая сметаната. Разбърквате до получаване на гладък, пухкав крем. В чаши слагате на дъното натрошени бисквити, отгоре изсипвате част от муса. Поставяте в хладилник за около два часа. След като е стегнал добре муса, нареждате нарязана на колелца ягода. Десерта става много лек, ароматен и свеж! Да ви е сладко :)


С днешната публикация ви благодаря, за това, че сте толкова различни, шарени и талантливи!

7 коментара:

  1. Ева, аз пък ти благодаря, че си такъв невероятен човек! Това, което си написала, че лично си отишла...нямам думи какъв жест е. Трогна ме много и ме вдъхнови неимоверно! Благодаря ти и се радвам, че споделяш такива интересни неща:)Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Забравих да пиша, че снимките са чудесни:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Цветанка, много благодаря за ккрасивите думи! Ааа не съм ... не съм направила нищо кой знае какво ... сега се засрамих :)
    Хубава вечер и много ме радва, че харесваш снимките!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох,не съм виждала на едно място толкова мнохго пъти да ме споменават.Иве, ще се изчервя деее.Благодаря ти много-продължавам да ме трогваш с мили жестове.
    Не вкусни, а разкошни!Изчезнаха за 2-3 минутки у дома.Изядоха ги доволно и отсякоха:Супер са.Така че ставаме 4-ма доволни дегустатори ;)
    Аз пък още се усмихвам като се сетя как притичваше :) Беше много сладка,но разбираемо е- бързаше за детенце.Очаквай и моята публикация-скоро със снимки :) А твоите снимки са наистина много добри- ще те поканим да се присъединиш към нас , ако искаш :) А и с тези сладки рецепти можем да си правим кулинарно-фотографски-блогърски сбирки :)А за идването-заповядай , винаги си добре дошла♥

    ОтговорИзтриване
  5. Лили :))) много ми стана приятно да прочета, че на всички ви са се харесали бонбоните ... абе лъскаеш ме :)) Сигурно съм била доста смешна ... притичвайки и много съжалявам, че те зърнах съвсем за малко, но има време ... сега като се запролети :) Ако знаеш само как ме зарадва, като ми каза, че снимките ми ти харесват, и ме трогна поканата да се присъединя към вас! За мен ще бъде огромно удоволствие да си спретнем кулинарно-фотографска-блогърска сбирка, а може и да го превърнев в традиция! :)) Много хубава вечер ти пожелавам :)

    ОтговорИзтриване
  6. Привет и от мен :) Впечатлена съм от рецептата за мус ...никога не съм правила, но мисля да опитам скоро :) А що се отнася до бонбоните - бъди сигурна, че са били прекрасни, защото цял следобед Лили не спря да се хвали - за жеста от твоя страна и за вкусът им :) Дори май ги скри от себе си, за да не ги изяде всичките, преди да се е прибрала у дома :)

    ОтговорИзтриване
  7. Нейзи, добре дошла при мен :) Благодаря :)) Следващия път ще се представя с по-внушително количество бонбони :) Муса ...много хубав стана макар и еспериментален :) Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...