понеделник, 21 февруари 2011 г.

Забързано ...

Напоследък имам усещането, че всичко около мен се движи толкова бързо, чак страх ме хваща, че пропускам много важни, значими неща. Усилията ми се съсредоточени в собственото ми бързане да свърша всичко сега, сякъш няма после ... Имам навика да препускам през всичко в галоп, да искам нещата да се случват винаги и по-бързо от бързото ... хооооп ..... удрям си спирачки, поемам дълбоко въздух ... и започвам да си повтарям наум ... " не бързай .. има много време ... достатъчно за всичко ... спри ... огледай се ... не пропускаш ли нещо важно ... " Дори, когато спортувам (което би трябвало да е релаксиращо занимание) , аз не спирам да се състезавам, да се опитвам да надбягам себе си ( не е сигурно, може и да бягам от себе си :))) )  Както и да е ...
Сега ще ви покажа, с какво се спасявам, когато щерка ми се прибере от градина много гладна, а аз трябва да реагирам много 'бързо' и по неин вкус ... :)


Грабвам около 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене, малко краве масло и няколко ( 4 -5 бр.) твърдо сварени картофа, а и няколко чери доматчета, ще са добре дошли!


Нареждате в малки съдчета за печене първо картофа ( на колелца), отгоре поставяте малко масалце, парче сирене и настърган кашкавал и отгоре чери доматче :) Запичате за около 10 - тина минутки на 220 градуса във фурната!


Получават се много вкусни, бързи и лесни гювечета ... за малки джуджета ... е може и да не са чак толова малки, като нашите, нооо не всички се стряскат от по-голямо количество храна, както моята дъщеря :))) Добре, че за баланс си имам едно всеядно бебе :)



Нали ви бях споменала за моя проект "365 дни", в които ще снимам и ще публикувам поне по-една снимка всеки ден ... е както преди нямаше ден, в който да не хвана апарата, сега все по- често не ми остава време :)))  Това не е оправдание, така че продължавам ... ако ще и да е само някое доматче :)))

4 коментара:

  1. Страхотна идея, но за мен ще е в големи съдчета.Моите всеядни любимци просто искат всичко и по многооооооооо.
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептата е точно като за мен, звучи превъзходно а доматчето ти е закачливо симпатично :-) Поздрави и усмивки

    ОтговорИзтриване
  3. не трябваше да чета точно преди обяд :D

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна :)) Благодаря, хубава и на теб!
    Лина :) мерси, аз пък посетих миналата седмица Спагети Китшън и останах мнооого доволна и стомахчето ми също :))) Сърдечни поздрави!
    Надинка ... освен и на теб да ти направя доставка ... ама чак до Варна ще ми е трудно :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...