четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Ледена емоция ІІ ... и още нещо ...



Незнам откъде да започна ... дали от там, че тази сутрин ме измъкнаха от сладък и дълбок сън ...  издърпвайки ме за косата (буквално), дали от там, че тази нощ купонясвах (но не в дискотека с водка в ръка) ами в леглото борейки се с една мощна малка дивачка, която се опитваше да ми откъсне "скромния" нос ...  дали от там, че същата тази фурия (бебе :) ) сутринта ме оля с горещо кафе, омаза измития ми под с каша и за да е още по-яко си залепи омазаните ръце, по стени, огледала абе където намери ... незнам кога се случи всичко това, аз я изпуснах от поглед само за секунди ... а тя всъщност е толкова сладка и ме гледа с едни такива големи, невинни, усмихнати очички ... и се чуди защо мама лети като финикиец и пуфти като локомотив :)))
Като и да е ... има тежки дни ... понякога и седмици ... вчера ми се наложи да се боря с един от най - големите си страхове ... клаустрофобията. Е не съм сигурна, че съм  я преодоляла, макар и неистовите усилия от моя страна! Само тези, които са изпитвали подобно чувство, знаят за какво става въпрос ... никой не ми беше споменал, че ядрено магнитния резонанс се прави в един доооста тесничък апарат и там се стои поне 30 мин., а ако вземеш да кихнеш като мен в най-неподходящия момент ... може да отиде и повече от 40 мин.. Както и да е ... аз съм много упорита и го изтърпях, само аз си знам как, e един път ме извадиха  да си почина :))  За мен това бе много по травмиращо от двете операции секцио, които имам ... мина и ... надявам се повече да не влизам там :)




И понеже съм в опасност тотално да се загубя в кръга от грижи, ангажименти и битовизми, реших малко да се погрижа за онези .. красивите, любимите ми занимания, които ме карат да се чувствам, щастлива, спокойна, и благодарение на тях намирам своя баланс :)



... и така се сетих за моите ледени снимки ...






Днес обаче няма да досаждам с много ледени снимки ( те наистина са много :)) ), а ще ви покажа, какво обичам да правя сутрин преди да излезем на студа в планината! Предполагам, че не сме единственото семейство, където любима закуска са палачинките ... е открих един много лесен, вкусен и простичък начин за правене на палачинки и ми се получават по-добре от тънките :) Май на това му се викат американски палачинки ... не съм сигурна ...




Та вземате:
  1. 2 яйца
  2. 300 гр. брашно
  3. 50 гр. разтопено краве масло
  4. 250 мл. прясно мляко ( аз в случая поради липса на такова използвах подсладено кондензирано, което разтворих с вода - 6 супени лъжици)
  5. 3-4 чаени лъжици захар ( в случай, че не сложите подсладено мляко)
  6. 1 чаена лъжица бакпулвер
  7. 1 ванилия
  8. 1 чаена лъжица сол

Смесвате в два отделни съда в единия сухите, в другия "моkрите" съставки, след което прибавяте сухата смес към течната, като непрекъснато бъркате, за да не се получат бучки! Получава се малко по гъста смес от тази за обикновени палачинки! След това в тиганче с незалепващо покритие, намазвате с малко масло и изсипвате от течността като не се опитвате да я разстелете тънко из цялото дъно, а я оставяте тя сама да си се разтече. Получават се като пандишпанчета, много са вкусни. Отгоре ги намазвате по ваш избор ... с шоколад, конфитюр или с мед ... фантазия ... много вървят с плодов чай :)



7 коментара:

  1. Красиво, а после и вкусно - чудно съчетание - сняг и уют)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат страхотно!
    И удома любимата закуска е обаче катмички. Така съм я научила , че я правя със затворени очи:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Марта :) Аз при теб срешнах много уют, красота в стихове! :)
    Траяна, много благодаря, аз да си призная, не правя разлика между катма и палачинка :)) Но убедена съм твоите са много вкусни ... надничайки при теб :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ева, чудесни снимки и интересни палачинки! Аз също като Траяна правя само катми, защото винаги стават каквито трябва:)))Правят се с кисело мляко - това е разликата! Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни снимки Ева ! Страхотна рецепта мноооого ги обичам тези палачинки :) Усмихната неделя

    ОтговорИзтриване
  6. Eви, страхотни палачинки, съблазнителни... А снимките са чудни - усещам как зад ледената завеса се прокрадва слънцето вече:)
    Поздрави от нас!

    ОтговорИзтриване
  7. Цветанка, Лина, Ел, много ви благодаря, и още повече се радвам, че ви харесват снимките :)

    Пожелавам ви момичета много хубава и слъчева седмица! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...