четвъртък, 20 януари 2011 г.

Ще се "ремонтирам ":)





През последните два дена, преминах през поредното изпитание, борейки се със зверско разстройство на малката, много жален рев и пред алтернативата да ме вкарат в инфекциозна с нея, обърнах света, побърках, педиатри и хомеопати, но успяхме да увладеем поредната нападнала ни вирусна напаст.  След като обявиха и поредния "свински грип" и ни успокоиха, че ваксини има, от далаверата миналата година ... вече съм спокойна :))) Ние сме в епидемия от 4-5 месеца насам ... ама нищо де то малко стрес не вреди :) Добре си правя аз като не гледам телевизия и не чета тъпите ежедневници.



Сега ми предстои следващата голяма битка ... тази с мен самата :) Нали помните, че преди 20 дни направих една беля и съм с вързана ръка ... е днес е денят, в които мога да я освободя, а аз не се чувствам, психически готова!  Незнам, защо този път се стреснах много повече, сигурно е защото се боя от собствените си действия :)  ... нали сама си причиних това и втори път за 1 година :( Самоконтрол ... още нещо за което трябва във всеки миг да мисля и да се съобразявам ... Както и да е, след консултации със спортисти с подобни травми ( някой с по 14 луксации), с доктори специалисти ... се оказа, че ще трябва много сериозна дисциплина, хранене, витамини и добавки, и много спорт за да се възстановя и да намаля шанса от поредната луксация ... фуууу  ... та да видите сега ... фитнес зали пазете се :))) Винаги съм спортувала много, но последните години покрай бременности и малки деца това със спорта се сведе до 2-3 дена през зимата ски, 3-5 пъти тенис и инцидентно тичане в парка, след което обикновено едвам ходя, щото решавам, че наведнъж трябва да си взема всичкото дето ми трябва поне за месец :))) и резултата е ... слаба мускулатура и изсмукан калции, и още един куп олигоелементи и прочие щуротии... Ами всяко зло за добро, както някога смятах спорта за удоволствие сега ще ми стане задължение. Да ви призная много ми е трудно с ръка и половина и макар забраната за вдигане на тежко, туй малкото диване е само на година и много си ми виси по ръцете ... тъй, че домашния фитнес е налице, но не бил достатъчен! Та ето това ще е моето следващо предизвикателство ( което убедена съм няма да е единствено) и нямам време за губене ... бавно (това при мен е мнооого трудно), спокойно (още по-трудно) и уверено (това не е чак толкова трудно) тръгвам по "стълбите" нагоре :)
И понеже от едно известно време насам, снимането, е което най - много ме зарежда и разтоварва и представлява неизменна част от ежедневието ми, а и тази седмица имаше и слънце, по едно време ми замириса и на пролет та ще пусна и някоя снимчица, за цвят :)


Пролетта чука на вратата :)


А с нея и сезона на салатите :) Аз ги обожавам всякакви и ето една моя любима салатка ...
Тя е компилация от различни такива, това което я обединява в една е, че си я правя по мой вкус :)
За салатката ви трябват помело, авокадо ( вместо авокадо, понякога слагам круша), салата "Айсберг" , комбинация от тиквени, кедрови и слънчогледови семки, стафиди, сушени череши и синьо сирене или пък някое от твърдите италиански сирена (много ги препоръчвам). Салатата е направо божествена, много е пъстра на вкусове и свежа :) От всичко слагам на око и на вкус :))
Опа забравих ... слагам разбира се и зехтин !
Пробвайте я, няма да съжалявате!




8 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Не си представям как се справяш с една ръка и малко дете. Но се възхищавам на упоритостта ти относно спорта:))
    Снимките са много хубави... Когато наистина се стопли в блога ти ще стане шаренко и зелено:)))
    Бързо възстановяване ти желая и повече никакви травми!

    ОтговорИзтриване
  3. Много успех ти пожелавам във всички начинания! И дано тези злополуки имат край и дано детенце вече да се чувства по-добре!

    ОтговорИзтриване
  4. Ел благодаря ти за окуражителните думи, но по отношение на спорта не съм толкова упорита, но ще се наложи :) Радвам се, че ти харесват снимките :) там съм по-упорита, защото ми носят истинско удоволствие:)

    Лина много благодаря, а за детенце, вече е ок :)
    Поздрави и хубави почивни дни ви желая момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Пожелавам ти успех в себеремонта и да срещаш безброй прекрасни неща за снимане!
    Салатата изглежда страхотно! Вкусотия!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Стеф, благодаря много! Лек "upgrade" :)) О да иска ми се да мога повече да пътувам и да снимам :) Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Имам подобен на твоя проблем, но с коляното. Някога тренирах и си извадих ставата. От тогава ми се е случвало поне 10 - 15 пъти и накрая се научих да си го намествам сама:) Пожалевам ти успех в начинанието, за тези неща трябва да се вземат навременни мерки! Между другото, в момента във връзка с друго заболяване ми се налага да ходя на фитнес почти всеки ден. В началото ми беше гадно, защото съм свободна само от 7.15 сутринта, докато започне работния ден, но сега ако пропусна ходене и се чувствам кофти:)

    ОтговорИзтриване
  8. Лулу, благодаря ти за споделения опит, от една страна ме успокои, но от друга ... цифрата 10-15 ми звучи страшничко, а и мен ме шегуват да се намествам сама, но ... А за фитнеса и спорта да права си и винаги ще намерим малко време дори да е толкова рано сутрин :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...