събота, 1 януари 2011 г.

Малко оплесках нещата ...


Честита да Ви е новата 2011 г. Немога да повярвам ... кога е минало толкова много време ... явно и аз съм пораснала, но това определено не е гаранция за поумняване! Поне не и при мен ... от краткото описание, което съм дала за себе си, може да разберете за това, че съм много нетърпелива, нали? ... даже бих казала припряна, обичам да правя всичко, сега и веднага и по тази причина се натоварвам с ненужни, а понякога и излишни неща ... и си причинявам доста главоболия и отнасям упреци... нещо като ... '' съдрах се да угодя на всички ... а те пак са недоволни ...'' искам да ви кажа просто, че след безумния маратон декември се докарах до състояние на тотално изтощение и ... снощи бе първата вечер от поне 2-3 г. насам, в която заспах преди 12 часа и това не е всичко ...
Днес сутринта всичко си бе по старо му ... щерка ми ми спретна купон в 5 сутринта ... аз обаче бях щастлива, нахилена и доволна, та тя е такъв бонбон, как мога да и се разсърдя, а и снощи направи първите си крачки сама ... на мама гордост ... бебешки му работи ;)



Та да се върнем на въпроса ... тя си навакса съня, аз тцццц, но съм щастлива, нова година е! Излязохме и си спретнахме чудна разхотка (разбира с апарат :))) в мразовитата и невероятно спокойна утрин ( няма да ви казвам у мен как напираше злорадо желание да се разпуцам, точно когато всички спят :)))) ... зачервихме бузки и се запътихме към едно гости, където ни очакваше топъл обяд ... УРА ... нооооо ... споменах за моята припряност нали? Незнам откъде ми е тази деформация, по големия проблем е че незнам как да я изкореня, но нова година е ! Та там някъде се обърка всичко ... не не се оплаквам ... но по обед бях в Пирогов и ми наместваха извадената ръка, децата бяха в лек стрес и всичко това се случи, защото едно леко негодувание на бебка провокира незабавната' ми намеса! Просто шапчицата и бе на очите и трябваше да я повдигна, немога да търпя децата ми да плачат, е  понякога се налага де (да поясня това се случва в колата и аз се пресягам към задната седалко ... уххх боли ме само като се сетя ) ... Та сега не само, че почти немога да се грижа за тях, ами трудно мога и за себе си, т.е. едвам гащите си вдигам :)))  с обездвижена ръка, но аз съм оптимист ... това е само месец, в който месец аз немога да стоя и да не правя нищо! Ще трябва да се науча ... да търпя ;))) Е малко ме е яд за провалената ми ски ваканция, копнеех за нея и за мечтата да покарам ски в Алпите, ииии да поснимам тази красота, ноооо ....


А на скъпия много му дойде, аз си вадя ръката за има няма трети път, а и от нелепо, по-нелепо, а и не само аз и той чакаше с нетърпение да избягаме за някой и друг ден ... уви ...
Та като погледна философски на цялата тази новогодишна веселба, може пък и мъж ми да е прав, като казва , че съм като навита пружинка и е време да си седна на Д-то! Имаше и потхвърляния и шеги, че нарочно го правя... ами дааа аз съм мазохист ... Нооо незнам дали споменах, че съм с опит и с една ръка ... дори не подозирате, колко много неща съм способна да направя ...


Хайде млъквам, че ще заприлича на едно голямо оплакване, а пък някак не бе това идеята ...




Черпя с една баничка с късметчета, която бе част от новогодишното ми приключение в кухнята и бе чудна! За рецептата, ами тя е много лесна, тайната е в поръсването със захар преди да я сложиш да се пече!
Нужни са ви само - 3 яйца , около 400 гр. сирене (аз слагам овче, това си обичаме) , половин кофичка кисело мляко и около 100 гр. масло.
С останалото мисля, че е ясно, все пак баница, кой не е правил ... абе да си призная малко съкращавам, че с една ръка трудно се пише :)))


Хайде да ни е честита и всеки да си изтегли късметче, каквото си пожелае ... иии да му се случи тази година :)

9 коментара:

  1. Търпение и няма тън, няма мрън....Ще се оправи всичко.Важното ече сме един до друг и се крепим.Все ще се нареди.

    ОтговорИзтриване
  2. О, Иве, ужасно:( съчувствам и за болката, и за трудностите, които ти предстоят, докато се оправиш...целувки на малките и дано всичко се нареди!

    ОтговорИзтриване
  3. Успешно оздравяване:)Сигурна съм, че след това ще има много радост! Честита Нова година!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Лилия, мерси за подкрепата, а за мрън ... няма, по скоро се почувствах леко идиотски :)
    Дина, мерси мила, ок съм нали знаеш ... целувки и на вас с малките бонбони!
    Stefania, Happy New Year , many smiles and happiness to you!

    ОтговорИзтриване
  5. Хем ми стана тъжно че си претърпяла тази нелепа злополука хем се усмихвах докато чета защото все едно чета за себе си. Същата припряна бързачка съм която иска да угоди на всички а те никога не са доволни :-) Но съдбата по някога ни слага спирачки май ? Скорошно възстановяване! И не тъгувай по Алпите, те са си там а пък като отидете тълпите скиори отишли за НГ няма да ги има. Поздрави най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  6. :)) Благодаря Лина ... да спирачки, добре го каза, сега си почивам по принуда! Приятно ми е и се успокоявам, когато чуя, че и други са като мен :) За Алпите ... не се отказвам аз ... Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита и на теб, Ева!
    Изумително красиви снимки правиш! Имаш отлично фотографско око :)
    Вземам си от баницата, няма как да откажа :)

    ОтговорИзтриване
  8. Fedora, много благодаря за комплимента за снимките, честно да си призная, ужасно се кефя да снимам всякакви дреболийки, които смятам за красиви, а май не допадат на всички! А за фотографското око ... когато много искам да снимам нещо по определен начин и да постигна желан от мен ефект и дълго не ми се получава ... малко се съмнявам във това, но не се отказвам, снимам до откат :)))
    Хубав ден ти желая :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...