неделя, 3 август 2014 г.

Шпайер (Speyer), Германия

В Германия неделята е специален ден. Всички се отдават на отдих, мързеливо излежаване в двора или пък кратка разходка до близките градчета, дълги обедни приказки в рестрантчета, гарнирани с вино, бира и много смях, огромни мелби или домашни сладкиши в кокетните сладкарнички и въобще е ден за забавления. Това е и денят, в който най- често ние избираме  да посетим някое градче в близост и да се насладим на дълга безцелна разходка, завършваща непременно с някоя вкусна награда. Тази неделя нашият избор беше Шпайер. Градът се намира много близо до Манхайм (Manheim). Посещаваме го за втори път тъй като ни бе пленил с красивата си архитектура, уюта и гостоприемството си, с впечатляващата катедрала, с хубавите паркове, музеите и не на последно място множеството сладкарнички предлагащи вкусни торти и сладкиши :)
Предлагам ви една кратка разходка из това приказно местенце ...



















След тази разходка искам лекичко да се извиня за три месечното си отсъствие и да благодаря на всички за това, че продължават ежедневно да посещават блога ми, да ми пишат и пускат съобщения! Благодаря ви, обещавам блогът ми ще си остане мое любимо местенце, дневниче, в което ще пиша и споделям интересни и не чак толкова интересни неща от моя живот :)) 
П.С. И не съм забравила за обещаните снимки от Севиля и Кордоба, ще намеря време да ги подготвя и да ги публикувам скоро!

6 коментара:

  1. Иве, ние винаги ще те очакваме. :) А тази разходка е така приятна... Но ще ти споделя, че очаквах да си снимала и някой от сладкишите, които ни похвали. Сега само на картинка ще го гледам. ;)
    Поздрави сърдечни и приятна Германия!

    ОтговорИзтриване
  2. Разходката по тези улички е завладяваща, архитектурата пленяваща, а уловените мигове - невероятни! Благодаря ти, че ги сподели, обожавам такива места! Прегръдки, Иве!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкош! Аз съм от тези дето чакат и Севилия:)

    ОтговорИзтриване
  4. Уважавам всички хора, които ценят почивката си! Този град за сефте го чувам, но напълних очи с него. И ако по-често пускаш снимки тук, на каквото и да е, ще не накараш да се почувствам по немски zufrиeden;) Гуш!

    ОтговорИзтриване
  5. Много,много релаксиращо ми подействаха снимките ти,Евчик,благодаря ти,че ги сподели!такова спокойствие лъха от тях,как да не ти се прииска да си там и да се поразходиш,отпуснеш,хапнеш и т.н.Пожелавам незабравим август!

    ОтговорИзтриване
  6. Въздействащи кадри, отново! А аз съм тук, винаги и все така очакваща да зарадваш душата и напълниш с красота очите ми! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...