сряда, 30 април 2014 г.

Разходка из Севиля

Севиля е едно от най - впечатляващите места, на които съм ходила, немога да сравня града с никой друг видян до момента. Планирахме доста дълго тази наша кратка забежка без децата и  също така дълго избирахме дестинация, но определено попаднахме на правилното място и смятам отново да се върна там. Градът е много шарен, пъстър, динамичен, атмосферата е типично испанска ... доста шум, хаос, мръсотийка, много артистичност, лека ексцентричност, усмихнати хора, храсиви малки улички, невероятно красива архитектура и забележиделности ... Тъй като се разходихме и разгледахме доста, смятам да направя няколко публикации, в които ще ви покажа най- интересното, което видяхме в Севиля и Кордоба ...
Пристигнахме на връх Великден и с изненада и радост открихме, че всичко работи ... ресторанти, магазини и всичко останало :)


Времето бе прохладно и дъждовно, доста нетипично за този период от годината по думите на местните, но пък за туризъм доста приятно, защото в момента в който изгрее слънцето става доста горещо ...




Ако посетите този град непременно трябва да отделите една от вечерите си да се насладите на техните фламенко танци ...












Искахме да посетиме и някоя корида, но може би за моя радост нямаше в дните, в които бяхме там ... не си падам много по тези сцени на жестокост, а след като разгледахме арената, музея и научихме малко за историята на това мероприятие, определено няма да е толкова вълнуващо за мен :)












В следващата публикация ще ви покажа впечатляващата  " Plaza de Espana ",  катедралата и кулата Хиралда ( най- красивата, която някога съм виждала) и Кралския дворец - Reales Alcazares :)

9 коментара:

  1. Ех, Евче, ама сте ми прозорец към света - всички, които споделяте разходките си из тези чудни места. :) Благодаря ти за прекрасните снимки, очаквам и следващите испански страсти. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ев, чудни са! Особено това синьо небе... как го правиш- дай хинт;)?
    Пожелавам ти да ходиш там и другаде често-честичко, щото ние като не можем, да се радваме на твоите разходки!
    Хубави празници от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Впечатляващо!
    И много красиви снимки!
    Прегръдки, Ив!

    ОтговорИзтриване
  4. Много, много хубаво, чакам следващите! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Впечатляващо красива и омайваща е Севиля! Очаквам и следващите красоти! Страхотни снимки, прекрасни места! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Не знам дали искам много, но си мечтая да живея в Испания! Имам чувството, че колкото и да попива човек от красотата й, никога няма да може да й се насити! Благодаря ти за споделените мигове в кадри, Иве! Прегръщам теб и двете малки феички! Липсвате! :*

    ОтговорИзтриване
  7. Иве, изглежда много красиво и звучи много интересно. Ще чакам с нетърпение продължението! Във всички случаи влиза в To go листата

    ОтговорИзтриване
  8. Също се присъединявам към очакващите с огромен интерес продължението,защото старта на твоя разказ е много интригуващ,страшно ми бе интересно и ти благодаря за отделеното време да го споделиш с нас,Иве!Прегръдка и хубави пролетни дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...