петък, 11 април 2014 г.

Една идея за съботна закуска :)

Рядко пиша ... нещо не ми се пише, а и все се чудя откъде да започна ... От там, че имаме повече от прекрасна пролет или от там, че се скъсах да боледувам тази година ... От там, че съм въодушевена от предстоящи срещи и пътувания или пък, че отново ще ставам ученичка ... От там, че със всички усилия се боря с негативизма на другите и собствените си мисли такива или от там, че съм супер късметлия да срещам отново в живота си приятели, от тези които мислят за теб, грижат се, готови са винаги да те изслушат и най -важното карат те да се смееш до сълзи ... Ех живот, пъстър, красив и наситен с емоции ...



Хайде да си дойдем на думата ... Преди известно време правих едни сладкишчета уж по рецепта, но не съвсем :) Получиха се едни пухкави, нежни, ароматни и много вкусни такива :)





Необходими продукти:

4 яйца
100 гр. краве масло
ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 чаша брашно (моето е спелта)
Плодове за украса: малини, боровинки, ябълка и грозде ( в моя случай).




В купа разбивате с миксер яйцата, после слагате захарта и отново бъркате. Смесвате и пресявате брашното с бакпулвера и прибавяте ванилията. След това прибавяте към яйчената смес като отново бъркате с миксера. Накрая разбърквате и с предварително разтопено кравето масло и изсипвате във формички. Отгоре нареждате плодовете и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност. След като ги извадите и изстинат може да ги поръсите с още малко пудра захар :) Децата обожават тези пухкави плодови сладкишчета :)





Това е нашия поздрав към всички вас и пожелания за весели Великденски празници :) 

5 коментара:

  1. Ивче, както винаги зареждащи снимки и пухкави сладкишчета!
    Радвам се, че срещаш добри приятели!
    С тях животът е по-пълен!
    Моята малка гъбка е много усмихната!
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Моля те пиши по-често, или само дори снимки споделяй! Имам нужда от такива красоти, носят много положителен заряд. Усмивката сладка да я нацелуваш от мен! Зайчето пухкаво и то:). Успех ти желая Иве, с каквото и да се захванеш! Весели и прекрасни празници на вас!

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата е изкушаващо лесна и вкусна. Ех, Ивче, навсякъде можещ да намериш приятели, с които да споделяш общи интереси и емоции. А ида си ученичка трябва да те радва- ще срещнеш още сродни души и приятели.
    много прекрасни емоции и позитивни момента!
    А първата снимка ми е любима:)

    ОтговорИзтриване
  4. Иве, успех ! Успех във всяко начинание, успех в следването на себе си, във всичко! :)
    Прекрасни пролетни празници ти желая и аз. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Откъдето и да започнеш, все ще ми е хубаво да го чуя. Виж, за ученето- поздравления- аз не би се наела вече, леко ми писна;)))
    И пухчовците- пръхкат, пръхкат;) Прегръдки за девойките и хубаво да си изкарате в Германия, Италия, Чехия и където още ще минавате;) До скоро, Ев!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...