сряда, 19 февруари 2014 г.

Супа от батати с оризово мляко

Отдавна гледам тези едри сладки картофи, чиито име е батати и се чудих какъв ли е вкусът им. Е купих си и ги изпробвах в два варианта, на крем супа и запечени във фурната с билки :) Трябва да споделя, че определено вкусът им не се понрави на всички, докато мъжът ми беше във възторг, децата казаха, че сладка супа и сладки картофи ... не им харесват...  По странното е, че супата от тиква далеч не ми се получава толкова сладка, а бататите като вкус мога да оприлича именно на тиква :)

За мен супата беше доста сполучлива и сега ще я споделя с вас ...




Продукти:
1. батати
2. оризово мляко
3. зехтин
4. чесън
5. индийско къри
6. хималайска сол

(количества не посочвам, защото зависи от количеството, което искате :))

Сварявате картофите, (да предупредя варят се значително по кратко, за около 10 мин.) след това ги пасирате заедно с оризовото мляко ( количеството на око преценявате, зависи колко рядка искате да е супата ви), прибавяте супена лъжица зехтин, скилидка счукан чесн, къри и сол на вкус. Сипвате в чиниите и гарнирате по желание. Супата е много лека и с леко екзотичен вкус, на мен лично много ми допадна, но аз обичам сладко - солени и кисело - сладки комбинации и леко люто :)


Седващия път ще пробвам бататите в комбинация с повече зеленчуци, сигурна съм, че има добри комбинации :)


5 коментара:

  1. Иве, аз не съм срещала батати при нас, но доста съм чувала, и ще се поогледам по-сериозно, че наистина ми изглежда много вкусна тази супичка.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много слънчева и вкусна! Чудна е станала!

    ОтговорИзтриване
  3. :) И аз ги оприличавам именно на тиква. Затова ти и написах, че така ги готвя, като тиква. Понякога ги пека на фурна/ като пържени все едно/. но определено не ми приличат на картоф:). Иначе са готини, в комбинация с други зеленчуци или самостоятелно, но с подходяща рецепта, примерно като тази супа тук! Така примамливо си я сервирала и снимала, че бих загребала с удоволствие. Страхотни цветя!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз не съм опитвала батати, все ги подминавам, поглеждайки ги подозрително :)) Щом казваш, че ти допада, ще взема да се престарша да пробвам, пък дано не само аз си я хапна :))
    Лаленцата са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  5. Ев, знам че вече си по пистите, ама да си кажа, че все ги гледам тия в магазина и се чудя, какъв ли вкус имат- успокоих се, щом е тиквен, ще ми е чудесно! Децата да си гледат работата- не помирисват тиква и тримата.
    Чудно си наснимала супичката. Весело да си изкарвате и прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...