четвъртък, 4 април 2013 г.

Крамбъл с манго

Миналия уикенд в една пицария в Германия ядох нещо, което в менюто бяха нарекли " крамбъл с манго " ... Няма да преувелича, беше си чиста подигравка, в купичка с размера на чашка за ракия бяха сложени 4-5 парченца манго и поръсени с нещо като печени топченца тесто и загрято, вероятно в микровълнова. Е не ме разбирайте погрешно, с изключение на този крамбъл и едно посещение в Японски ресторант, всичко друго, което съм яла в Германия е било супер вкусно и добре приготвено! Даже някой път ще разкажа за един Персийски ресторант, но може би трябва да подготвя и подходяща рецепта :)

Та да се върнем на мангото и прословутия крамбъл ... На мен все пак ми се ядеше точно това и тъй като не успях да задоволя тази си прищявка в ресторанта, реших да си спретна един в къщи :)

Купих си от магазина едно зряло манго, подчертавам зряло, аз чак сега разбрах, колко бил вкусен този плод ( в БГ все на кофти реколта попадах:)))

Направих си маслено тесто по бързата процедура със студено масло от хладилника и брашно. Не го слагах в хладилника да престои, защото нямах и много време, затова отделих малка част от него, а с по - голямата посипах дъното на една малка тавичка, предварително намаслена. След това нарязах на едри кубчета зрялото манго и го сложих върху масленото тесто. Отгоре поръсих останалата част от маслените трохи, филирани бадеми и мъъъничко захар, защото се притесних, че сладокусниците у дома ще ме изкритикуват :) Пекох на слаба фурна 160-170 градуса за около 25 минути, докато повърхността придобие леко златист цвят :)

Много е вкусен и топъл и като изстине. Трябва да призная, че бях в състояние да го изям целия и сама :))

Поздрави от мен приятели и ви пожелавам по - слънчев, топъл и пълен с усмивки уикенд :)

17 коментара:

  1. Ех, Иве, няма как, ще го приготвя. Така добре си го представила, че направо залепнах за монитора! Дано си намеря добре узряло манго.
    Обожавам снимките ти, а и не само тях!
    Прегръдки за теб и малките кукли! Усмивки и прекрасен уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ев, винаги успяваш да направиш на пух и прах някои традиционни моменти от приготвянето в дадена рецепта;) Или не си го държала в хладилник, или не си бъркала на дясно,или не си чакала 24 часа да преседи,а все ти се получават нещата. Как го правиш?;) Изглежда много добре този крамбъл и ако намеря читаво манго,ще го опитам;)
    Дотогава една прегръдка и пожелание за слънчев уикенд в Прага;)

    ОтговорИзтриване
  3. Аромата на запечено манго ми е познат, а в комбинация с филирани бадеми звучи уникално :)
    Поздрави, Еви, прекрасни снимки !

    ОтговорИзтриване
  4. Ако искаш ми вярвай, но днес вместо да работим обсъждахме вкуса на мангото, аз не съм го и вкусала и не дадох мнение, не зная как да го разпозная, но явно трябва да рискувам.
    ..., а и крамбъл не съм правила! Какъв човек съм аз..., но колко хубав е този твой сладкиш и как няма да го забравя скоро!
    Прегръдка и великолепен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Евчик, обичам манго!
    Прекрасни снимки!
    Прегръдка и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Ресторантските идеи понякога са наистина доста вдъхновяващи :) Ще опитам рецептата и очаквам Персийското ти вдъхновение:) Много примамливи снимки:)

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусен изглежда този крамбъл :)Чудесно си го и снимала!
    Поздрави, Иве!

    ОтговорИзтриване
  8. Нави ме още със заглавието, преди да стигна до снимките!!!
    Сърдечни поздрави, Еви :)

    ОтговорИзтриване
  9. Евичка, виж как разочарованието те е вдъхновило сама да твориш. Определено твоят крамбъл е страхотен, поздрави за идеята.
    Хубав ден и на теб - с много усмивки и много чистота!

    ОтговорИзтриване
  10. Крамбъл! Много го обичам! Твоя изглежда прекрасно, вкусен и ароматен! Пък за екзотичните плодове по нашите магазини си е истина, че ги носят зелени. Аз последно се сдобих със зелен кактус смокиня :-

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесен е станал! Зимата това е любимото ми десертче , за бързото му приготвяне, но с манго не съм опитвала:) Време е май:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Едва ли това е силната им черта, затова така, но наистина имат вкусна кухня, както казваш. Твоят крамбъл е бонбон! Поздрави и прекрасна нова седмица, Еви!

    ОтговорИзтриване
  13. Хахах, следващият път направи едно манго крамбълче и го поднеси на готвача в заведението... или по-добре на собственика - ще изгони готвача и ще ти предложи работа :)))
    Страхотно изглежда, както и снимките :)

    Чакам персийската кухня :)

    ОтговорИзтриване
  14. Много красив крамбъл си си направила, Еви!
    Аз пък винаги съм се стряскала от размерите на порциите в Германия.
    Явно в този ресторант има нещо френско ;))

    И аз съм заинтригувана от персийската кухня :)

    ОтговорИзтриване
  15. Еви, сигурна съм, че твоят крамбъл е бил Истинският крамбъл! Само като гледам снимките и ...искам да пресегна през монитора! Днес пак проверих мангото в няколко магазина, ами като тиква са твърди. Нямам идея защо ги купуват такива-никой не ги взема, а и не зреят толкова бързо...
    Страхотни снимки!
    Много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  16. Крамбъла - че е вкусен, то е ясно :) Този десерт и у дома е любим.
    Обаче снимките ти са прекрасни, Иве!
    Всеки път е наслада за окото, като идвам тук да погледна какво си публикувала :)
    Поздрави и хубав ден на теб :) с повечко слънце вече :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Много, много ви благодаря мили мои! Така ме радват коментарите ви и това, че ви харесва мойто крамбъл че и снимките,
    Усмихнати и слънчеви дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...