четвъртък, 21 март 2013 г.

Да заложим на зелено :)

Пролет идва, дефакто вече е дошла, но по този въпрос може да поспорим :)) Щъркели видях още преди две седмици из немско, но тук в Прага е доста зимно :) А как сме изгладнели за зелено, за плодове и зеленчуци в изобилие. И очите ни са жадни за зе разлистени дръвчета и цъфтящи цветчета ... Е не че сме спирали да ядем зелено и през зимата, но сега и по разни здравословно- наложили се причини наблягаме основно на тях :) От известно време у нас си гледам и едно храстче с босилек и едно с мента и много им се радвам, а те изпълват кухнята ми с аромата си :)

По тази причина реших набързо да ви подхвърля една идея за лека, витаминозна и разнообразна вечеря. Първото ми предложение са любимите ни брускети с моцарела, песто и чери домати в комбинация със свежа салата от рукола, мента и босилек, поляти с любимия ми сладък балсамов оцет :)

 

Второто ми предложение е за лек и вкусен десерт. За него са ви необходими едно добре узряло авокадо, два средно големи банана и две кивита. Продуктите се обелват и се пасират, за хора, кото обичат по сладичко може да се добави малко мед или кленов сироп и кремчето е готово да се сервира:) Страшно е вкусно и засищащо :)

 

Да ви е сладко :)

 

11 коментара:

  1. Евчик, завиждам благородно за саксийките ти!
    Любимите ми зелени подправки!
    И чудесни предложения с тях!
    Честита Пролет, прегръдка и много усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно вкусно, да, и засищащо - и за стомаха, и за душата. Много хубаво си го казала, Евче, зеленината е страхотно нещо.
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно...
    Честита пролет, Ив :)

    ОтговорИзтриване
  4. Иве, честита пролет! Пожелавам ти едно добро презареждане през новия сезон!
    Брускетите са ми любими, а на десертчето се каня от известно време, трябва да го опитам.
    Чудесни снимки, свежи и пролетни! Дано скоро и при вас се усети пролетта!
    Топли прегръдки и усмивки от мен, с пожелание за прекрасен уикенд! ♡

    ОтговорИзтриване
  5. Мнооого ми харесват и двете ти предложения, Ева! Правя подобни неща, но твоите вариации, особено тази върху филийката, са толкова богати и интересни, че няма шанс да не ъпгрейдна моите филии с песто и чери домати по твоя начин! А за настроението и визията, които всеки път ни предлагаш в кадрите си няма да коментирам дори!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат страхотно вкусотийките! Честита първа пролет!

    ОтговорИзтриване
  7. Точно такава брускета ми се хапва!
    И кремчето много ме заинтригува. Ще си го приготвя, щом се сдобия с авокадо.
    Хубави почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова красива комбинация със зелени продукти, допадат ми и двете предложения! Поне публикацията звучеше пролетно, за разлика от бушуващият навън вятър и мраз! Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  9. Снимките ги гледах днес в офис, сега обаче половината не се отварят. Както и да е, де, аз им се насладих и по-рано.
    И съм приготвила да садя подправки, и също като теб ще ги гледам на прозореца, че миналата годин тъпите охлюви ми ги изядоха навън;)
    Брускетка -посягам веднага, но с авокадото не можем да се обикнем и това е, затова кремчето го хапнете вие, макар на снимката да е адски изкушаващо.
    Прегръдка, Ев, и да знаеш-тук е люта зима с много гаден вятър, надявам се в Прага да е поне наполовина по-добре. Аз още пролет не виждам по нашите ширини, а така ми се иска вече да е тук....а аз някъде сред нея;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И някой е разлял лепкава нпитка върху "А"-то и сега го няма на клавиатурата;)

      Изтриване
  10. Ах как само я чакам тази пролет, мечтая за топлото слънце и леките дрешки :)) Благодаря на всички!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...