сряда, 21 декември 2011 г.

Рожден ден :)

Не помня какво е да си на две годинки, имам бегли спомени някъде от към третата си година насам, но и помня, че света през очите ми тогава бе доста странен, различен, объркващ, толкова много неща не разбирах, толкова въпроси ме измъчваха и даже страхове. Помня, че ме беше страх от тъмното или пък мама и татко да не ме оставят ... на моите въпроси по темата те прихваха да се смеят, ами разбира се, сега ги разбирам ... и през ум не би им минало, та те ме обожаваха, така както сега аз моите деца :) 

Когато усетя и най - малката тревога у тях, ме свива стомахът, така би ми се искало да бъдат безкрайно щастливи и никога да не познават безпокойството, но ... просто такъв е живота ... едни се тревожат как ще се облекат като елхичка на коледното тържество или пък, че госпожата им се е скарала, други ... се тревожат, че мама като излезе за работа ... дали и кога ще се върне, кой ще ми направи нещо вкусно за папкане .... и все такива ... на пръв поглед незначителни неща, но това са грижи ... за едно малко човече ...

Е днес моята малка принцеса става на цели две годинки!

Тя беше най-голямият ни коледен подарък, затова я нарекохме Криста :) Виждат ми се толкова много две годинки и ... всъщност са малко, тя е още като бебче, пухкава, сладка, с усмивка на ангелче ... толкова е мила и слънчева :) 

И както е бебче, така вече ми обеснява как -  "вън ваи цянг (сняг) ... буим тушките и гаем " - ако я питаш на колко годинки е ... ще ти отговори с гордост, че е на пет (защото кака е на толкова :)) ... показва ми пръстчетата на ръцете и за наша изненада знае да ги каже до пет малко разбъркано, но ...:)) Вече си има кухня и ми приготвя чай и бисквитки, обича да бърка с бъркалката, когато мама приготвя нещо, а Дядо Коледа ще и донесе бебе, което се напишква и си има памперси :) 

Обича да четем стихотворения, повтаря детските песнички като папагал ... и знае всички животни ... аххх сега като написах всичко това и се изпълних с невероятно чувство на радост ... а като се сетя, че само преди две години тя беше едно три килограмово вързопче ... охх айде стига разтекох се :)))


Тъй като сме в кофти период и от доста време се борим с някакви гадни вируси, не съм планирала парти ... но пък ние в къщи ще се съберем с най близките и ще отпразнуваме втората годинка на Криста :) За целта ще се приготвям още довечера, но предвидливо снощи приготвих един сладкиш, който ще изиграе роля на торта :) Не, че нещо но днес по стечение на обстоятелствата в нас отново ще се разхождат майстори ... то нащо на епопея заприлича :)))

Та много разглеждах тук и там и тъй като малката е обожател на шоколада, избрах един сладкиш, който според мен ще и се хареса ... и понеже обичам да се ровя из архивите на една моя любима кулинарна фурия избрах именно "Кафявото злато " на Федорка :) 


Инче, благодаря за страхотния сладкиш! Сега ... рецептата няма да я пиша отново, защото спазих тази на Ина, само с една малка подробност ... аз нали винаги обичам да си добавям или променям нещо ... та добавих около 50 гр. млени орехи в сладкиша :)  Та за малкия "сладкиш" има един много шоколадов сладкиш :))


Почерпете се за здравето на малкия ни слънчо! 

Да си ни жива и здрава малка прекрасна Криста, бъди все така усмихната, много весела и позитивна, преодолявай трудностите с лекота и когато се спънеш и паднеш ... стани, поизтупай се и право напред към целта, както го правиш сега като бебе :))

36 коментара:

  1. Страхотни фотографии. ..и не само тези, разгледах и Flikr. Във всичките ти снимки има живот.

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти е жива и здрава рожденничката! Много радост и щастливо детство! Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Ива, да ти е жива и здрава малкото пораснало човече:) Страхотен мъничък пухчо е:)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден на малкото ви слънчице! Пожелавам й щастливо детство, безброй усмивки, незабравими игри и радостни моменти!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит рожден ден на товята малка принцеска! Голямо слънчице е! Желая и безгрижно детство и ....много , много успехи!

    ОтговорИзтриване
  6. Да ти е жива и здрава! Пожелавам й весело и щастливо детство!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит рожден ден на това малко зайче! Да ви е живо и здраво, винаги така усмихнато, щастливо и безгрижно! Желая ви много много весел празник! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Емка,честит рожден ден на Криста!Пожелавам и цялото здраве,щастие,обич и късмет на земята!
    Сниките са уникални,а най-уникалното в тях е самата малка принцеса-страхотно лъчезарно дете!
    Предпоследното фото е убиец-само какъв поглед изкараааа :))!
    Голяма и топла прегръдка за рожденничката и за нейната майка от мен!
    весел празник и щастлива Коледа,мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Исках да напиша Евка,ама цъкнах друг клавиш,да не помислиш,че съм се объркала,неееее :))!

    ОтговорИзтриване
  10. Честит празник на малката сладкишка Криста! Да е много здрава, много щастлива и много усмихната! Да радва мама и тате, и да слуша кака си! Слънчево детство на това малко слънчице желая:)

    ОтговорИзтриване
  11. Еви, да ви е жива и здрава малката принцеса! Много красива, лъчезарна, събрала много усмивки и щастие в тези прекрасни очи! А на теб пожелавам бързо преборване с вирусите и ремонта и много Весели празници! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Ева, да ти е живо и здраво ангелчето! Много късмет и пожелавам! Толкова хубаво си написала мислите, които ежедневно са в съзнанието ми!
    Сладкиша е страхотен, благодаря за почерпката и бързо завършване на ремонта, снимките са уникални!
    Хубав Празник!

    ОтговорИзтриване
  13. Еви, чудесно слънчице си имате :)
    Много е чаровна и фотогенична!
    Да расте жива и здрава, с чудесно детство!
    И сладкиша ти е чудесен!
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  14. О, Ев,
    гледай какъв подарък сте си спретнали само за празниците;-)
    Много, много здраве желая на малката чаровница- и на къдричките и, и на тръпчинките и;-)
    Голям бонбон!
    Дано и се налага по-рядко да тупа ръчичките;) Нека нещата и се получават с лекота;-)
    Весел купон, пък макар и в тесен кръг!

    ОтговорИзтриване
  15. Нека е жива и здрава малката принцеса!
    Весел празник :)

    ОтговорИзтриване
  16. Честит рожден ден на твоето прекрасно мъниче!
    Да е много, много здрава, смееща се и смела!

    ОтговорИзтриване
  17. Евка, да ти е жива и здрава чаровната кукла!!! Нека расте все такава усмихната, любознателна и щастлива! /да си призная, мислех, че е по-голяма, а се оказа, че с цели 3 седмици по-малка от моя мъник :)/
    Весел празник!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Ей, ама каква сладурана само си имате... и отсега позира пред обектива :)) или мама е много добра с улавянето на моменти с фотото :)
    Да ви е здрава, много здрава, защото знам какво за един родител. Освен това, като една фея, малко дърта фея се явявам :)), й желая да все така усмихната, искрено, по детски, и широко, да е упорита, да преследва докрай набелязаните цели, но винаги да си определя нови, които да заемат мястото на отметнатите, и разбира се, много щастливо детство :)
    Весело изкарване на празника!

    П.П. Дано сладкишчето ви хареса, Евчик. Благодаря за избора :))

    ОтговорИзтриване
  19. Ева, да ти е жива и здрава тази сладка Криста! Красива и много фотогенична:))) Да ви радва, да е много щастлива, да има късмет! На мама много сили и енергия! И на цялото семейство здраве и щастие!
    Прекрасни снимки, които много ме зарадваха тази вечер!

    ОтговорИзтриване
  20. Еви и аз се разтекох, четейки те!
    Невероятно харизматично дете!
    Голяма е бонбонка малката Криста:)
    Да ви е жива и здрава, много щастлива,голяма късметлийка и мноооого обичана!
    Да сте живи и здрави всички,да изживеете много празници и събития заедно!
    целувам и прегръщам всички ви!

    ОтговорИзтриване
  21. Ева, да ти е жива и здрава малката принцеса! Много радости да ви носи! И просто завиждам за сладкият бонбон, който можеш да гушкаш и мачкаш до насита...не пропускай да го правиш, не пропускай нито миг от детството, защото така бързо растат децата, като гъбки и...отлитат от семейното гнездо!
    Прекрасен рожден ден и весели Коледни празници!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  22. Ева, честит рожден ден на малката ти пораснала кукла! Да ви е здраво, жизнерадостно и много обичано малко човече! Бебето да е точно като от мечтите й, чаят винаги да й се получава и не след дълго да замести мама в истинската кухня, където е и голямата веселба.
    Прекрасен разказ с много мили мостове назад към детските страхове и тревоги и малките неща, които в очите на палетата ни са огромни житейски проблеми. :-)

    ОтговорИзтриване
  23. Да ти и е жива и здрава сладуранката!Много е красива и изглежда невероятно енергична/ бог да ти е на помощ:)/ Благодаря ти за чудесния разказ и весело изкарване!

    ОтговорИзтриване
  24. Да ви е жива и здрава! Страхотна сладурия изглежда :)))

    ОтговорИзтриване
  25. Честит празник, Ева -
    мисля за поздравителния и пожелания, но в главата ми звучи силно - Прекрасна е, прекрасно е...
    Страхотен подарък ви е тя,
    здраве и късмет, усмивки и много щастие за всички ви, Диана

    ОтговорИзтриване
  26. Честит празник, Еве!
    Да е живо и здраво малкото сладкишче!
    Прекрасна е!
    Поздрави и пожелания за вълшебни празници!

    ОтговорИзтриване
  27. Честит празник на Криста и цялото ви семейство! Да е здрава и винаги усмихната!

    ОтговорИзтриване
  28. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  29. Благодаря ви от все сърце, просълзихте ме, толкова хубави и мили пожелания ... трогнахте ме много!!!
    Чак днес ви отговарям, защото не успях да се добера до компютъра си :))
    На всеки от вас пожелавам едни много красиви и спокойни Коледни празници, много топлина в домовете ви, усмивки и здраве, здраве и пак здраве! Много прегръдки за всички :)

    ОтговорИзтриване
  30. Ива, малко закъсняло, но от все сърце :) честит празник на семейството ви :) и безгрижно и усмихнато детство на тази страхотна сладурана :)

    ОтговорИзтриване
  31. Прекрасна е ! Нека расте здрава и много щастлива !
    Весели празници , Ева :-)

    ОтговорИзтриване
  32. ДА ти е жива и здрава, да расте спокойна, щастлива и сигурна. Само на две годинки - още е бебе :) Любовта е най-важна за правилния растеж, а личи, че у вас я има!

    Топли и светли празниците, Ева!

    ОтговорИзтриване
  33. А аз все така, на третия ден, но с искрени пожелания за щастливо детство на малката ти принцеса, Еви! Много късмет и усмивки, много сладички моменти, запечатани с такива страхотни фотоси!
    Прегръдка и ...Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  34. Със закъснение но с много, много любов пожелавам на малката принцеса всичкото здраве, щастие и любов на света! Нека расте щастливо, обичано и безгрижно детенце! Иве ти си прекрасна майка! Целувам ви и ви прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  35. Да е много здраво, смеещо се и безстрашно твоето чудно момиче!
    Ива, от сърце ви пожелавам много светла, приказна и уютна Коледа!

    ОтговорИзтриване
  36. Благодаря ви мили дружки, от все сърце ви благодаря!!!
    Зари
    Мартичка
    ДИве
    Линче
    Стеф
    ... момичета желая ви от все сърце много задраве, любов и красиви мигове :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...