четвъртък, 29 септември 2011 г.

о. Скиатос ... "Mamma Mia" :)

Сигурно повечето от вас са гледали филма " Mamma Mia" или поне сте чували за него ... не ... не съм от онези лигави романтички, за половинката ми да не говорим, но този филм или по точно мюзикъл сме го гледали над десет пъти :) Не бяхме фенове и на АББА, но ... станахме ... а още повече се влюбихме в невероятните гледки, природата, острова и всичко онова, на което може да се наслади човек гледайки филма. Така и се роди нашата идея да посетим о. Скиатос, който е бил сред местата, където са се правили част от снимките. Е разбира се там научихме повече за това къде и как са били заснети определени сцени ... и се оказа, че църквата и още ... се намират на о. Скопелос (където ние не успяхме да отидем заради кратия ни престой). Сега ми се иска да ви разходя малко из тези красиви места, да ви покажа малка част от величествената природа и да споделя малко впечатления от това приказно кътче ...
От град Волос рано сутрин тръгва ферибота за гореспоменатите острови и ние благополучно се натоварихме ... ако не беше толкова красиво и вълнуващо, сигурно щеше много да ни мъчи умората от безсънната нощ и лошото време, но уви ...


Още с пристигането ни се прокрадна малко слънчице и ние побързахме да нахлузим банските и да поплуваме в морето ...


Въпреки лошото време и доста обилните дъждове през първите два дена от престоя ни, температурите бяха завидно високи, а силния вятър носеше мириса на море примесен с аромата на смокини. Острова е невероятно зелен и е обсипан с множество маслинови дръвчета ...



Сутрин ако се събудиш рано ... е достатъчно само да излезеш на терасата и можеш да се насладиш на красивия изгрев ...



Благодарение на лошото време обиколихме целия остров, посетихме мястото на което се е намирал стария град Скиатос. Това е северната част на острова, доста студена и ветровита, защото е към открито море. Градът е бил разположен на един нос вдаден на вътре от сушата и е представлявал малък замък ... е не чак толкова малък, защото когато се качихме там горев ... оказа се доста по-голям :)

  
Явно бяхме отишли твърде рано, защото нямаше жива душа ... намерихме единствено това самотно магаре ... естествено мъж ми веднага обесни на София, че това е именно магарето от филма :)))


Споменах ли за лошото време ... наистина бе даже зловещо ... на моменти тръпки ме побиваха ... но нали съм приключенски насроена ... ако не беше малката да ми мрънка, доста по - добри снимки щях да докарам, но толкоз ... , а и пръскаше дъжд ... да не се чудите какви са тези странни точки тук там ...

За наша радост още на втория ден дъжда постепенно отстъпи място на слънцето и ние щукнахме из плажовете ... Обиколихме доста на брой и всички те бяха пясъчни, много чисти и с кристално биста вода. Много се забавлявахме на големите ята рибки, които не се бояха от хората и докато се къпеш можеш да усетиш лекото гъделичкане, на някоя от тях ...



Не оставяйте с впечатлението, че няма хора ... има и то доста, но ... все пак се старах да снимам тогава и там където не обезпокоявах никого ... и това не е сигурно :)))
Страхотно е съчетанието на гората с плажа и морето ... много пъсро ...

Самият град Скиатос е малък и е разположен на южната част на острова, където и се намират повечето хотели. Там е много тихо, ветровете са галещи, морето е като езеро, а на хоризонта се простират множество малки и още по-малки островчета ...


Уличките са малки и тесни, а по повечето има и калдъръм ... както се досещате всичко е със типичния средиземноморски привкус ... архитектура, цветове ...





Кухнята им е превъзходна, всичко е много, ама много вкусно! Не не преувеличавам ... впечатлена съм от всичко, което опитах, също така и от обслужването, независимо от ресторанта ...


И хубаво вино ...

Не мога да пропусна да спомена едно местенце на което ни изпратиха от нашия хотел, специално да гледаме залеза ...  и повече думи не са необходими ...



 Еми ... това е ... имам хиляди снимки ... вероятно измежду тях има и по-сполучливи ... но кога ще успея да прегледам всички и да ги оправя ... затова пускам това и се надявам да ви хареса :)

22 коментара:

  1. Просто е неустоимо и като и гледки и като настроение:) Залезите са невероятни, а и багрите подсказват красотата на мястото, много се радвам за вас, че сте били там.
    Благодарности за фото разходката и адмирации за разкошните снимки:)
    Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо невероятна красота!Благодаря ти за чудесната разходка!В края на деня ми дойде доста ободряващо!

    ОтговорИзтриване
  3. Забележителни снимки!!!
    Впечатлена съм от майсторството ти да улавяш и запечатваш моменти! Наистина няма какво да се каже - просто човек трябва да гледа и да се остави на цялата красота, която си "сграбчила" с фотото!
    Благодаря ти за насладата, която ми достави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасно място и снимки :)
    Фен съм на филма, но първо на АББА !
    Благодаря за доставеното удоволствие!
    Поздрави и хубава вечер!
    Дани

    ОтговорИзтриване
  5. Приказно, непременно трябва да се посети :)

    ОтговорИзтриване
  6. Насладих се от сърце. Много харесвам Гърция и съжалявам, че тази година не я посетихме. За другата се надявам. :))

    ОтговорИзтриване
  7. Вълшебно място Еви!Уникални снимки!Освен красотите сте успели да видите и един от актьорите във филма:)))
    Благодаря за чудесната разходка,споделените мигове и невероятните пейзажи!
    Беше истинско удоволствие в края на деня,да се отпъсна счаша вино в ръка,разглеждайки неколкократно тази неземна красота:)
    Прегръщам те,поздрави за половинката и целувки за малките принцеси:*)

    ОтговорИзтриване
  8. Ей, Евче ,
    напълни ми душата:-)
    Мюзикълът и у нас сме го гледали 100-тици пъти, главно заради голямата ми дъщеря, която тогава пееше денонощно пред телевизора песните;-) В резултат на това имах време да обръщам внимание на детайлите във филма и да забележа неща, които иначе бих пропуснала. Оттогава и знам наизуст всички песни на Абба:-)))
    Колкото до разходката ви дотам- завиждам ви. Красиво е! А снимките са просто великолепни- (залезите са невероятни)- изумиха ме още когато ги сложи в Flickr.
    Благодаря за удоволствието в края на работната за мен седмица и хубав петък на теб;)

    ОтговорИзтриване
  9. Ехааа ... а на мен вашите коментари ми напълниха душата, докато бях там и снимах ... все си мислех, че нищо не съм направила и далеч не съм успяла да уловя красотата ...
    Мария, благодаря!
    Ел, много благодаря за хубавите думи :)
    Бейко и аз ти благодаря!!!
    Федорка, трогна ме, високо ценя мнението си относно снимките и много ме зарадва!!!
    Дани, много благодаря, а филма е страхотен и АББА :)
    Еос, Марияна ... благодаря ви и ви пожелавам от все сърце да посетите това месенце, ще останете очаровани :)
    Кате, благодаря и ... при теб както винаги всичко е с наслада :) Наздраве!
    Мъхчеее и ти моята напълни :) Да и аз бях леко тероризирана от голямата щерка, която освен филма с татко и бяха купили и саунтрака ... и в колата само това се слушаше дъъълго ... та и аз като теб знам всяка песен на изуст :))
    Хубав петък на всички, прегръдки и прекрасен предстоящ уикенд!!!

    ОтговорИзтриване
  10. П.С. Федорка .... имах предвид "мнението Ти ... ценя високо :)))) Много грешки допускам .., пусто бързане :)))

    ОтговорИзтриване
  11. АУ, страхотни снимки - гръцките острови са ми едни от най-любимите дестинации, но на този баш не съм ходила!Снимките са шеметни просто-браво!
    Удоволствието беше пълно, благодаря Ева !
    Мария

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за удоволствието, Ева!
    За пореден път показваш изключителното умение да улавяш точния момент - впечатляващи снимки.
    Поздрави, хубав и усмихнат петък, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотно!
    Пътуване като на кино с много, много музика!
    Стеф

    ОтговорИзтриване
  14. Ива, супер местенце! Снимките са страхотни! Ние другата седмица тръгваме за Гърция и много се чудех дали да не сме на Скиатос, но в крайна сметка се отказахме заради ферибота. Избрахме друг остров, заради моста, който го свързва със сушата.
    П.С. имаш прах по матрицата/някой от обективите:)

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасно местенце Ивче! Обожавам морето на Гърция - кристално, бездънно чисто. Снимките са страхотни! Много прегръдки :-)

    ОтговорИзтриване
  16. Дианче, много ме радва коментара ти :) Благодаря!
    Стеф, благодаря и ... макар така да изглежда, пътуването ни далеч не бе кино и музика, а по-скоро мрънкот и недоволни муцунки :)))
    Руми, добре сте решили да изберете остров, избегвайки ферибота ... с нетърпение ще очаквам твоите снимки, убедена съм ще са невероятни! Благодаря за снимките, а за праха по матрицата ... имах капки дъжд по обектива там на мрачните снимки, иначе всичко съм снимала само с един обектив, но ако си права, какво трябва да правя сега ?! ... :)
    Линче, къде се загуби, много липсваш да знаеш ... нищо не публикуваш, а убедена съм, че много неща твориш :) Благодаря ти и много прегръдки и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за увлекателния разказ и магнетичните снимки, Евка! За нула време ме разходи до този красив остров и мога да кажа, че видян през твоите очи, наистина изглежда очарователен! Размечтах се отново за пътуване, макар семейния бюджет да не го позволява на този етап :)))
    Поздрави и спокойна вечер!!!
    П.С. С Никон ли снимаш?

    ОтговорИзтриване
  18. Невероятна фоторазходка, с удоволствие прочетох разказа ти. Всичко показано беше прекрасно, радвам се, че сте прекарали щастливо.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Пипилотка, благодаря ти мила и от все сърце ти пожелавам да имате възможност и да отидете, ако не до този остров ... то до някой друг!!! Между другото в края на сезона цените са повече от прилични, само ферибота ни беше скъп и едва не ни разколеба ...
    Снимам със Сони Алфа 390, а ти май беше с Никон !? Много усмивки и хубава нова седмица!

    Благодаря Жани и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. Разкошно място! Гледах филма с голямо удоволствие,и повторих, АББА са ми любимци открзй време, а Мерил Стрийп обожавам да гледам как се превъплащава във какви ли не роли.

    Страхотни снимки, Ева! Приказно просто.

    ОтговорИзтриване
  21. Мартичка, Мерил Стрийп ми е страшна любимка, в повечето случаи видя ли филм с нея непременно го гледам, дори да не ми вдъхва доверие :)) Благодаря, много се радвам на коментара за снимките!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...