понеделник, 28 февруари 2011 г.

Кашкавалени кюфтенца

Идеята на този блог не беше да е кулинарен или поне не да преобладават кулинарните тематики, но ... Тъй като всеки ден така или иначе ми се налага да приготвям нещо за похапване, а е желателно да не е много трудоемко, за да успея да го вместя по между много други дейности, се възползвам да се поупражнявам и да поснимам ( когато въобще ми остане време за това ).  Ужасно удоволствие ми доставя приготвянето на сладкиши, заради страстта ми към това да си ги хапвам, но днес ще ви представя една солена рецепта за кашкавалени кюфтенца.


Необходими са ви:
  1. 150 гр. кашкавал
  2. 100 гр. сирене
  3. 2 яйца
  4. около 3-4 с.л. брашно

Настъргвате кашкавала и го прибавяте към в съд заедно с двете яйца. След това прибавяте натрошено на ситно сиренето и разбърквате добре. Накрая слагате брашното и омесвате да се получи смес като тесто. Оформяте малки топчета във формата на кюфтенца и ги поставяте в тиганче с незалепващо покритие, като може да капнете и малко зехтин. Стават за 3-4 минути, не се запържват, по скоро се запичат леко до златисто ( аз не ползвам тефлонов тиган и незнам как точно ще се получат на него)  . Гарнирам ги със свежи зеленчуци, а също така са чудни с малко заквасена сметана :)


3 коментара:

  1. Ева и аз нямах намерение в моя блог да пускам рецепти, но все пак от време на време качвам:) Обичам бързи, вкусни и лесни неща, които не отнемат време и когато правя нещо такова го снимам :)Може на някой пък да му хареса и пробва:) А тези кюфтенца са много интересни - това не съм правила. Мерси за рецептата:)))Ще я изпробвам. Лека вечер и Честита Баба марта!

    ОтговорИзтриване
  2. Много инетересна и събуждаща апетита рецепта!
    Честита Баба Марта! Да ти донесе здраве, червени бузи и само бели мисли!

    ОтговорИзтриване
  3. Цветанка, благодаря, Честита Баба Марта и на теб! :)
    Стеф и на теб Честита Баба Марта и много здраве на теб и на близките ти!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...